Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,433.02
-1.91%
2
XRP
XRP
$0.2898
-3.37%
3
Ethereum
Ethereum
$104.49
-4.01%
5
EOS
EOS
$2.214
-4.55%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.66
-5.35%
7
Litecoin
Litecoin
$30.584
-2.84%
8
TRON
TRON
$0.026665
-1.97%
9
Stellar
Stellar
$0.084711
-6.54%
11
Cardano
Cardano
$0.037565
-3.15%
13
Monero
Monero
$43.056
-3.19%
14
IOTA
IOTA
$0.2527
-1.49%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Israel: Platformele de exchange din zona cripto vor oferi informații despre clienți

I

Bits of Gold, un important schimb valutar de cryptocurrency din Israel, a încheiat un acord de împărtășire a detaliilor tranzacțiilor clienților cu autoritatea fiscală a țării.

Israel: Platformele de exchange din zona cripto vor oferi informații despre clienți

Conform termenilor acordului, operațiunile de exchange de criptomonede pe teritoriul statului Israel vor fi  examinate. Astfel, Bits of Gold va furniza informații despre clienții care au efectuat tranzacții care depășesc 50.000 de dolari în ultimele 12 luni. Informațiile vor fi oferite doar autorității fiscale din Israel. Informația a apărut inițial în publicația locală Calcalist.

Schimbări de politici economice în ceea ce privește zona de blockchain

În timp ce legea israeliană impune ca brokerii financiari să fie obligați să transmită informații privind tranzacțiile mari și suspecte către Autoritatea de Intervenție pentru Interzicerea Finanțării Terorismului din Israel (IMPA), acestea nu sunt neapărat obligate să facă același lucru cu autoritatea fiscală din cauza preocupărilor privind confidențialitatea .

Pentru precedent, o instanță israeliană a respins cererea autorității fiscale de a primi o listă de clienți de la o bancă în faliment, deoarece aceste detalii sunt protejate în conformitate cu legile privind confidențialitatea.

Prin urmare, este deosebit de important faptul că acest acord a ieșit la iveală în care Bits of Gold – un schimb cu peste 50.000 de utilizatori înregistrați – a fost de acord să transmită informațiile despre client autorității fiscale. Se spune că acesta din urmă caută datele pentru a verifica spălarea banilor și evaziunea fiscală.

Raportul a arătat, de asemenea, că autoritatea fiscală a verificat luna trecută dosarele companiei.  Bits of Gold este doar primul schimb de criptomonede abordat de autoritatea fiscală. Raportul sugerează că agenția va examina și alte platforme.

Limita dintre confidențialitate și legitimitatea unor acțiuni

După cum a raportat CCN, Autoritatea Fiscală din Israel a emis mai întâi norme fiscale pentru criptocurrency la începutul anului 2017. Bitcoin și alte criptomonede au fost considerate ca active în care investitorii de retail și chiar cei care fac mining contribuie cu bani fiat.

În timp ce investitorii individuali trebuie să declare rata de impozitare a câștigurilor de capital de 25% pentru profiturile din cripto-tranzacționare, schimburile de criptomonede trebuie, de asemenea, să perceapă un TVA de 17% pentru clienții lor.

O COMPANIE DIN ISRAEL VREA SĂ-ȘI PLĂTEASCĂ ANGAJAȚII ÎN BITCOIN

Compania de social media și servicii internet Spot.IM intenționează să-și plătească angajații în Bitcoin. informația a fost furnizată de către ziarul israelian Calcalist, preluat de ccn. Firma negociază în prezent cu Autoritatea Fiscală din Israel pentru a primi permisiunea pentru metoda de plată propusă. Totodată aceștia au solicitat modalitatea adecvată de calculare a ratei  de schimb.

Itay Bracha, reprezentantul legal al Spot.IM, a declarat că salariul sau beneficiul plătit unui angajat este supus impozitării în Israel. Compania intenționează să deschidă un cont pe o platformă de cryptocurrency. Salariul lunar va fi convertit în bitcoin și trimis peste contul digital al angajatului.

Pentru a se asigura că valoarea exchange-ului nu are un impact negativ asupra situației, va fi calculată și folosită ca rată de schimb media valorii celei mai ridicate și cele mai scăzute BTC din ziua specificată. Cu toate acestea, personalul va avea opțiunea de a alege între banii Bitcoin sau nu. Ei vor avea chiar șansa de a primi jumătate din plată în BTC.

Informații complete aici!

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!