Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,460.37
-3.80%
2
XRP
XRP
$0.2928
-5.73%
3
Ethereum
Ethereum
$105.04
-8.39%
5
EOS
EOS
$2.219
-7.49%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.61
-10.66%
7
Litecoin
Litecoin
$30.778
-6.68%
8
TRON
TRON
$0.026232
-10.53%
9
Stellar
Stellar
$0.087464
-9.21%
11
Cardano
Cardano
$0.038308
-7.49%
13
Monero
Monero
$43.328
-6.61%
14
IOTA
IOTA
$0.2565
-7.85%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Jack Dorsey: Twitter exploreaza soluțiile blockchain pentru platforma

J

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a declarat recent, in fata unei comisii a Congresului că societatea de social media explorează soluții de tip blockchain pentru platforma sa. Dorsey a răspuns unei întrebări din partea reprezentantului din California, Doris Matsui. Totul în cadrul unei audieri a Comitetului pentru energie și comerț. Eveniment care s-a concentrat pe presupusele prejudecăți împotriva conservatorilor politici pe Twitter.

Jack Dorsey: Twitter exploreaza soluțiile blockchain pentru platforma

Twitter si tehnologia blockchain

Dorsey a fost intrebat de ce tocmai acum interesul Twitter pentru blockchain.

„Ați exprimat anterior interesul față de aplicațiile largi ale tehnologiei de blockchain. Inclusiv potențialul în încercarea de a verifica identitatea pentru a combate dezinformarea și înșelătoriile. Observatia a fost facuta in cadrul unui dialog bilateral.

Dorsey a răspuns inteligent. „Trebuie să începem cu problemele pe care încercăm să le rezolvăm pentru clienții noștri și să ne uităm la toată tehnologia disponibilă. Societatea se uită la posibilele soluții pentru susținerea încrederii digitale folosind blockchain. Este, probabil, surprinzător, având în vedere evenimentele recente.

Așa cum a raportat CoinDesk și multe alte puncte de vânzare, Twitter a fost zero la zero pentru escrocherii de identitate. Prin utilizarea conturilor copycat, potențialii hoti au încercat să-i înșele pe utilizatori. Ii puneau pe acestia să-și trimită monedele la conturi fictive.

„Așa cum am anunțat anterior în acest comitet, în curând introduc o legislație care să ceară Departamentului Comerțului să convoace un grup de lucru al părților interesate pentru a dezvolta o definiție bazată pe consens asupra blockchain”.

STUDIU: GOOGLE SI TWITTER INFLUENTEAZA PRETUL BITCOIN INAINTE DE A FI FACUT PUBLIC?

Spre deosebire de alte active financiare tradiționale, criptomonedele nu se comportă sau nu răspund la același set de factori de piață ca și instrumentele financiare tradiționale. Ele se lupta mai mult cu „factorii specifici criptocurrency”. Aici fiind vorba de numarul de mesaje twitter vehiculate pe forumuri si de cautarile din Google Trends.

Asta se arata intr-un raport publicat săptămâna aceasta. Acești factori includ atenția investitorilor și impulsul pieței, descris ca fiind „ritmul cripocurrency al seriei de timp la frecvențele zilnice și săptămânale”.

Autorii, economiștii Yale Yukun Liu și Aleh Tsyvinski, sugerează că, spre deosebire de opinia publică, „piețele nu văd zona cripto în mod similar cu clasele de active standard”.

Lucrarea a citat tracker-urile Bitcoin, Ethereum și XRP ale CoinDesk (referindu-se la XRP ca „ripple”) ca sursă a datelor sale de piață. Folosind serii de date privind prețurile pe o perioadă de timp multianuală, raportul a comparat randamentele reale cu randamentele proiectate.Pentru asta s-a utilizat un model de prețuri de finanțare standard cunoscut sub numele de CAPM.

CE INSEAMNA ASTA PENTRU ZONA CRIPTO?

Liu și Tsyvinski continuă să compare randamentele cripto cu cele ale monedelor tradiționale. Vorbim aici de euro, metale precum aurul și factorii macroeconomici. Inclusiv creșterea consumului.

Toate acestea conduc la rezultate nesemnificative din punct de vedere statistic. Asta a sugerat o narațiune mai puternică în alte proxy-uri. Lucruri pe care Liu și Tsyvinski le identifică ca măsură de returnare cu o zi sau o săptămână înainte.

În esență, creșterea prețurilor în una, trei, cinci sau șase zile ar putea fi prevăzută printr-o singură întoarcere zilnică. In timp ce o întoarcere săptămânală ar putea anticipa o mișcare de piață pe o perioadă de unu, doi, trei sau patru săptămâni.

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!