Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,459.39
-3.88%
2
XRP
XRP
$0.2926
-5.91%
3
Ethereum
Ethereum
$105.37
-8.37%
5
EOS
EOS
$2.230
-7.12%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.30
-11.07%
7
Litecoin
Litecoin
$30.722
-7.01%
8
TRON
TRON
$0.026369
-9.92%
9
Stellar
Stellar
$0.087356
-9.82%
11
Cardano
Cardano
$0.038548
-7.04%
13
Monero
Monero
$43.344
-6.16%
14
IOTA
IOTA
$0.2535
-8.93%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Jack Ma, Alibaba: Tehnologia blockchain trebuie sa atace industria de productie

J

La Conferința Mondială a AI din 2018, Jack Ma, co-fondator și președinte al Alibaba, gigantul pentru comerț electronic evaluat la 414 de miliarde de dolari, a declarat că inteligența artificială (AI), blockchain și internet of Things (IOT) pot deveni lipsite de sens dacă nu reușesc sa atinga industria de productie.

Jack Ma, Alibaba: Tehnologia blockchain trebuie sa atace industria de productie

AI, Blockchain și IoT nu vor avea niciun sens dacă nu pot promova transformarea industriei prelucrătoare și evoluția societății către o direcție mai ecologică și mai incluzivă„, a spus Jack Ma.

De ce producția?

Discursul oferit de Ma la Conferința Mondială a AI nu a fost exclusiv pentru tehnologia blockchain, ci mai degrabă a vorbit despre evolutia hi-tech. Majoritatea conglomeratelor și guvernelor le consideră elemente indispensabile ale celei de-a patra revoluții industriale.

Numai industria prelucrătoare din China este evaluată la aproximativ 3100 miliarde de dolari, iar SUA și alte economii majore operează și sectoare de producție în mai multe mii de miliarde de dolari.

În decursul ultimului deceniu, în special în ultimii trei ani, industria producției a crescut exponențial. De ce? Deoarece conglomeratele au început să exploreze diferite modalități inovatoare de reducere a costurilor și de îmbunătățire a eficienței procesului de fabricație cu tehnologii emergente.

Ca atare, procesul de fabricație a majorității echipamentelor hardware și a mașinilor s-a schimbat drastic în ultimii ani. Companiile au optat spre automatizare și utilizarea roboticii pentru a elimina erorile manuale și a accelera operațiunile existente.

Revolutia 4.0 – Cum va influenta asta piata cripto?

De la apariția conceptului de aplicare a sistemelor descentralizate la o varietate de industrii la începutul anului 2016, numeroase companii și firme de dezvoltare și-au stabilit accentul pe utilizarea blockchain pentru a reconstrui lanțurile de aprovizionare.

De exemplu, Hyperledger și Ethereum Enterprise Alliance (EEA) au dezvoltat atât sisteme private, cât și publice, bazate pe blockchain, pentru a implementa lanțurile de aprovizionare ale companiilor de mari dimensiuni, pe lângă o rețea imuabilă.

În ceea ce privește scalabilitatea și adoptarea, tehnologia blockchain este încă la început, iar rețelele publice peer-to-peer pot gestiona în prezent aproximativ 10-50 tranzacții pe secundă. Cu soluții de scalare în straturi secundare și algoritmi consensuali inovativi, se poate aborda problema de scalabilitate a tehnologiei blocurilor. Asta va permite dezvoltatorilor să creeze sisteme care să vizeze unele dintre cele mai mari industrii din lume. Cum ar fi fabricarea cu protocoale descentralizate.

O evolutie cat o revolutie

În afară de finanțe, industria prelucrătoare rămâne cea mai mare piață pe care tehnologiile emergente le pot viza. AI, IoT și blockchain au fost utilizate într-o anumită măsură în sectorul producției, dar nu și-au demonstrat întregul potențial.

Potrivit Ma, în cazul în care blocul poate fi utilizat la scară largă ca tehnologie de procesare a datelor primare și baze de date descentralizate de către companiile din industria prelucrătoare, atunci sistemele descentralizate vor vedea adoptarea adevărată în afara domeniului finanțelor.

Se poate întâmpla?

În prezent, există proiecte bazate pe Ethereum. Cum ar fi VeChain sau WaltonChain. Precum și rețele de demonstrații de miză precum Cardano și EOS. Vorbim de sisteme care ar permite dezvoltatorilor și companiilor să construiască aplicații. Unde? In partea superioară a blocului pentru a promova transformarea industriei prelucrătoare.

Aspectul dificil al implementării sistemelor descentralizate în sectorul de producție este stiut. In ce sens? Ideea este că dezvoltatorii trebuie să cunoască lucruri. Faptul că blocul, cel puțin în faza sa inițială, va fi mai puțin eficient. Si mai ales nepractic fata de platformele centralizate.

Sursa: https://www.ccn.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!