Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,462.64
-3.76%
2
XRP
XRP
$0.2931
-5.65%
3
Ethereum
Ethereum
$105.38
-8.19%
5
EOS
EOS
$2.225
-7.30%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.88
-10.51%
7
Litecoin
Litecoin
$30.743
-6.89%
8
TRON
TRON
$0.026325
-10.25%
9
Stellar
Stellar
$0.087520
-9.31%
11
Cardano
Cardano
$0.038502
-7.08%
13
Monero
Monero
$43.333
-6.48%
14
IOTA
IOTA
$0.2563
-8.00%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Jackson Palmer: Piata cripto va creste daca userii vor adopta masiv DApps

J

Jackson Palmer, dezvoltator de produse de la Adobe și creatorul Dogecoin, a declarat că dezvoltatorii din comunitatea cripto vor trebui să găsească o modalitate. De ce? Pentru a încuraja utilizatorii sistemelor centralizate să convertească protocoalele spre aplicații descentralizate (dApps). Asta va ajuta piata cripto sa creasca.

Jackson Palmer: Piata cripto va creste daca userii vor adopta masiv DApps

Platformele dApps si importanta lor pentru zona cripto

Sistemele și aplicațiile descentralizate sunt semnificativ mai puțin eficiente în prelucrarea informațiilor decât platformele centralizate. Ca atare, stimularea utilizatorilor platformelor centralizate de a trece la dApps ar putea fi chiar mai dificilă decât dezvoltarea de alternative descentralizate.

„Atitudinea – construieșt și vor veni – pur și simplu nu se aplică la blockchain. De ce? Deoarece presupune că majoritatea utilizatorilor sunt în prezent atât de nemulțumiți de versiunea centralizată că ar absorbi costuri de comutare mari” . A fost declaratia lui Palmer.

Exemple de alternative reușite

Pentru Google Play și Apple App Store, aplicațiile mobile care compensează utilizatorii în funcție de activitatea lor devin din ce în ce mai populare. Unele aplicații recompensează utilizatorii în funcție de intensitatea cu care folosesc o aplicatie. In timp ce alții compensează direct utilizatorii pentru vizionarea anunțurilor și microtask-urilor.

Aceste aplicații au reușit să găsească o bază de utilizatori nativă pentru jetoanele lor, deoarece utilizatorii au un motiv să utilizeze alternative descentralizate. Dar, pentru majoritatea aplicațiilor din sectorul blockchain, același lucru nu se aplica. De ce? Pentru ca nu se poate spune c majoritatea proiectelor au o atitudine prietenoasa nativa.

De exemplu, schimburile descentralizate de cripto au fost foarte anticipate începând cu 2017 până la punctul în care Binance, cea mai mare platformă digitală de tranzacționare a activelor digitale, și-a dezvăluit public intenția de a dezvolta un schimb descentralizat.

ForkDelta, IDEX, Bancor si viitorul dApps

Cu toate acestea, în conformitate cu Dapp Radar, IDEX, ForkDelta și Bancor, trei dintre cele mai populare cripto descentralizate pe protocolul Ethereum, au mai puțin de 4.000 de utilizatori zilnici activi și un volum zilnic care nici măcar nu se compară cu un top 100 centralizat .

Criptomonedele majore precum Bitcoin și Ethereum au înregistrat o creștere semnificativă a volumului zilnic și a bazei de utilizatori. De ce? Deoarece acestea funcționează ca un magazin.

„Între timp, monedele de bază, cum ar fi Bitcoin și Ethereum, sunt din ce în ce mai percepute de către mase ca vehicule de investiții, mai degrabă decât monede reale. De ce? Datorita aplicațiilor investitorilor de retail.

Ce pot face dezvoltatorii?

Deja, comunitatea de dezvoltatori open source de la Ethereum vede progrese în soluțiile de scalare bazate pe protocol, cum ar fi Sharding și Plasma. Motivul?  Se așteaptă să scadă rapid rețeaua de blocuri Ethereum. În ceea ce privește front-end și UI, dApps trebuie încă să se îmbunătățească masiv pentru a raționaliza procesul de trecere de la platforme centralizate la alternative descentralizate.

Chiar și atunci, operatorii dApp vor trebui să găsească modalități de a stimula utilizatorii. De ce? Ca acestia să treacă la dApps. Exemplu! Modul în care Brave Browser a făcut acest lucru prin compensarea directă a utilizatorilor cu BAT, jetonul său nativ.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!