Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,408.26
0.80%
2
Ethereum
Ethereum
$209.50
-1.03%
3
XRP
XRP
$0.3249
-0.63%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$426.76
-2.12%
5
EOS
EOS
$5.214
1.72%
6
Stellar
Stellar
$0.2070
-0.55%
7
Litecoin
Litecoin
$54.214
-0.30%
9
Cardano
Cardano
$0.072104
4.25%
10
Monero
Monero
$111.78
-0.17%
12
IOTA
IOTA
$0.5305
-0.80%
13
TRON
TRON
$0.019790
0.84%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Japonia vrea sa fie mai permisiva cu tot ce inseamna cryptocurrency

J

Timp de mulți ani, cu politici stricte de control al capitalului și de spălare a banilor, Japonia a fost întotdeauna cunoscută ca o regiune conservatoare în ceea ce privesc politicile referitoare la sectorul financiar și piețele emergente.

Japonia vrea sa fie mai permisiva cu tot ce inseamna cryptocurrency

În mod tradițional, autoritățile japoneze au preferat să nu-și asume niciun risc în legitimarea noilor clase de active și a piețelor emergente pentru a asigura că o platformă nu este oferită infractorilor, gruparilor focusate pe spalare de bani și sindicatelor din zona de crima organizata.

Japonia simte nevoia sa isi schimbe atitudinea referitoare la blockchain-uri si criptomonede

Cu toate acestea, abordarea de reglementare conservatoare față de sectorul financiar și piețele emergente a determinat în mod inevitabil Japonia să se abată de la prima linie a dezvoltării tehnologice și a inovării. În consecință, Mori a stabilit o strategie nouă și mai agresivă pentru a privi piețele emergente, noile tehnologii și clasele de active.

Leo Lewis, corespondent la Tokyo pentru FT și analist financiar cu sediul în Japonia, a subliniat că în ultimii ani, Japonia a inceput un program național de licențiere pentru cripto-schimburi. Mori și echipa sa de reglementare s-au concentrat asupra implementării politicilor. Acele politici care pot crea un ecosistem mai bun pentru companii noi și companii inovatoare.

„Domnul Mori știa, în mod intim, că sectorul financiar din Japonia a căzut. Mai ales în domeniul IT, al fintech-urilor, al blockchain-urilor. Trebuie să fi fost tentant să se suprapună pe o criză de ambiții naționale preexistente. Vorbim de o strategie centrata pe start-up-uri, fintech și încurajând mai mult aceasta zona”, a explicat Lewis.

Japonia vrea sa recupereze diferenta pe care o are fata de China si Coreea de Sud

Admiterea lui Mori că Japonia a căzut în spatele țărilor vecine precum China și Coreea de Sud în industriile tehnologiei, fintech-ului și criptocurrency, datorită în principal unor reglementări prea stricte și impracticabile, au determinat Agenția de Servicii Financiare (FSA) și alte agenții financiare locale să revizuiască reglementările existente cadru și să creeze noi politici pentru a îmbrățișa întreprinderile noi.

Abordarea în perspectivă a lui Mori și a FSA a permis Japoniei să se transforme în cea mai mare piață de cryptocurrency din lume.  Japonia depăseste cu ușurință SUA și Coreea de Sud.

Potrivit companiei CryptoCompare, piața japoneză reprezintă mai mult de 62% din tranzactiile cu criptomonede. Este o piata de trei ori mai mare decât SUA.

CONTEXT – JAPONIA A RESTRICȚIONAT ACCESUL LA MONERO ȘI DASH

Japonia vrea să interzică tranzacționarea privilegiată în protocoale anonime și vrea să restrângă suportul pentru mărcile precum Monero și Dash.

„Lucrăm din greu pentru a dezvolta măsuri de securitate și control intern. Vom promova cu promptitudine regulile tranzacțiilor. Implicit pe cele are anunțurilor. Vrem sa fim transparenti cu toate informațiile pe care le dezvăluim”, a spus președintele grupului și CEO-ul Monex, Taizen Okuyama.

„Vrem să eliminăm preocupările clienților și să depunem eforturi pentru a restabili încrederea în dezvoltarea piețelor sănătoase”.

Asociația a elaborat aproape 100 de pagini de reguli de autoreglementare. Vorbim de măsuri precum impunerea unei interdicții explicite privind tranzacționarea privilegiată. Totodata si interzicerea schimburilor cu criptomonede care „nu pot fi urmărite de vânzătorii anteriori”. Vorbim aici de monede de confidențialitate precum Monero și Dash, a relatat un raport Nikkei.

 

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Japonia vrea sa fie mai permisiva cu tot ce inseamna cryptocurrency

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!