Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,427.40
-1.45%
2
XRP
XRP
$0.2901
-2.73%
3
Ethereum
Ethereum
$105.65
-1.83%
5
EOS
EOS
$2.239
-3.23%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.64
-0.43%
7
Litecoin
Litecoin
$31.090
-0.17%
8
TRON
TRON
$0.026862
-3.77%
9
Stellar
Stellar
$0.083655
-6.74%
11
Cardano
Cardano
$0.037836
-1.78%
13
Monero
Monero
$43.377
-2.17%
14
IOTA
IOTA
$0.2552
-1.04%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Japonia vrea să limiteze din 18 iunie accesul la zona de cryptocurrency

J

Chiar dacă poate părea destul de ciudat, dar asta au declarat recent autoritățile nipone. De ce spun asta? Pentru că Japonia a fost privită încă de la începutul perioadei de blockchain ca o țară progresistă și orientată către zona de cryptocurrency. Din păcate, Japonia a început să copieze tendințele vecinilor chinezi care și ei sunt din ce în ce mai restrictivi când vine vorba de blockchain.

Japonia vrea să limiteze din 18 iunie accesul la zona de cryptocurrency

La începutul acestei săptămâni, Agenția de Securitate Financiară din Japonia (FSA) a anunțat că pe 18 iunie va exista o interdicție absolută asupra tuturor operațiunilor de tip cryptocurrency care oferă un grad mare de anonimat utilizatorilor finali. În cea mai mare parte, schimburile de criptomonede pe teritoriul insulelor japoneze se făceau între anumite monede cu grad mare de confidențialitate. Monero (XMR), Augur (REP) și zcash (ZEC).

CONTEXT

În timp ce comunitatea de crypto niponă încearcă să înțeleagă ce se va întâmpla cu piața, să nu uităm că ianuarie, din cauza unei operațiuni de black hack au fost furate peste 523 milioane de jetoane NEM (în valoare de 524 milioane de dolari).

Până în prezent au fost înregistrate 12.918.657 înregistrări expuse numai în 2018, iar acest număr este de așteptat să crească. Acesta este motivul pentru care proiectele de tip blockchain au nevoie de o securizare mult mai bună. Este vital ca publicul pasionat să fie protejat de hackeri care doresc să profite de informațiile valoroase ascunse în spatele unui blockchain.

În mod similar, pentru ca o platformă să fie considerată „imuabilă”, ea trebuie să ofere o transparență fără precedent schimbului, care nu poate apărea în mod eficient decât dacă există un nivel suplimentar de intimitate. De fiecare dată când are loc o tranzacție de tip cryptocurrency, informațiile unui utilizator pot fi vizibile pentru întreaga comunitate.

La suprafață s-ar părea că majoritatea operațiunilor de tip cryptocurrency – de la bitcoin la ethereum – îndeplinesc aceste criterii. Cu toate acestea, de la sfârșitul anului, hackerii au găsit modalități de depășire a sistemului. Și odată ce au făcut acest lucru, nu numai că pot conecta un individ la o singură tranzacție, dar pot să le conecteze la întreaga istorie din blockchain.

Cum s-au gândit să rezolve japonezii această situație

În acest context, FSA a declarat în mod explicit că interdicțiile care se vor aplica vor avea grad de prevenție pentru a elimina hackerii și posibilitatea unor grupuri organizate de a desfășura activități criminale sub forma anonimatului. Desigur, justificarea este solidă, dar rămâne în același timp discutabilă.

Decizia FSA este una dintre primele cazuri de acest fel. Practic, o entitate guvernamentală a pus la îndoială statutul de confidențialitate al criptomonedelor. Totodată, autoritatea niponă ia in calcul și capacitatea criptomonedelor de a influența ecosistemul comercial.

Prin luarea unor măsuri de prevenție, companiile pot elimina orice idei greșite. În plus, cazurile de utilizare a tehnologiei trebuie să asigure durabilitate pe termen lung. Când vorbim despre tehnologia blockchain, trebuie să ne gândim întâi la securitate.

Cazul fraudă din Japonia nu este singular. Să ne aducem aminte de septembrie 2017 și de povestea OneCoin din China. Frauda depistată recent a dus la judecarea a 98 de persoane. Unii dintre aceștia au fost deja condamnați la patru ani de închisoare. Alții au primitamenzi cuprinse între 10.000-5.000 de yuani (1.565 – 783.000 dolari).

Potrivit autorităților de la Beijing, se pare că au existat 2 milioane de victime. În total aceștia au pierdut aproape miliarde de dolari. Până acum au fost recuperați puțin peste 260 de milioane de dolari. Știrea completă pe site-ul criptomonitor.ro.

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!