Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,426.14
-1.65%
2
XRP
XRP
$0.2893
-3.21%
3
Ethereum
Ethereum
$104.36
-3.59%
5
EOS
EOS
$2.224
-3.91%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.21
-3.18%
7
Litecoin
Litecoin
$30.756
-1.86%
8
TRON
TRON
$0.026471
-3.61%
9
Stellar
Stellar
$0.083501
-7.39%
11
Cardano
Cardano
$0.037417
-3.18%
13
Monero
Monero
$43.043
-2.52%
14
IOTA
IOTA
$0.2513
-2.41%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Japonia vrea să restricționeze accesul la Monero și Dash

J

Un organism de autoreglementare care a compromis deja șaisprezece schimburi de criptomonede înregistrate în Japonia a declarat că va vota noi propuneri restrictive. Acesta vrea să interzică tranzacționarea privilegiată în protocoale anonime și vrea să restrângă suportul pentru mărcile precum Monero și Dash.

Japonia vrea să restricționeze accesul la Monero și Dash

Asociația virtuală de schimb valutar din Japonia (JVCEA) a fost înființată în 29 martie ca un efort concentrat în rândul celor șaisprezece operatori de bursă licențiate de schimb valutar. Scopul instituției? Acela de a stabili linii directoare și pentru a restabili încrederea în industrie ca urmare a infracțiunii evaluată la 530 de milioane de dolari din Tokyo.

JAPONIA FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU PROVOCĂRILE DIN ZONA DE CRYPTOCURRENCY

„Lucrăm din greu pentru a dezvolta măsuri de securitate și control intern, vom promova cu promptitudine regulile tranzacțiilor, a anunțurilor și informațiile pe care le dezvăluim”, a spus președintele grupului și CEO-ul Monex, Taizen Okuyama.

„Vrem să eliminăm preocupările clienților și să depunem eforturi pentru a restabili încrederea în dezvoltarea piețelor sănătoase”.

Asociația a elaborat aproape 100 de pagini de reguli de autoreglementare prin măsuri precum impunerea unei interdicții explicite privind tranzacționarea privilegiată, interzicerea schimburilor de la acceptarea de noi monede care „nu pot fi urmărite de vânzătorii anteriori”. Vorbim aici de monede de confidențialitate precum Monero și Dash, a relatat un raport Nikkei.

Agenția de Servicii Financiare din Japonia (FSA) a jucat un rol esențial în împingerea schimburilor interne pentru a renunța la monedele de confidențialitate, invocând potențialul lor de abuz în spălarea banilor.

JAPONIA DECLARĂ RĂZBOI TRANZACȚIILOR SUSPECTE ÎN BLOCKCHAIN

Membrii JVCEA vor fi, de asemenea, obligați să raporteze organismelor de audit intern și să protejeze mai bine activele clienților prin stocarea offline a cheilor private pentru a reduce la minimum riscul de hacking sau furt.

Să nu uităm când s-au furat 500 milioane de criptomonede NEM. Furtul s-a întâmplat pe platforma Coincheck. Totul a avu loc în luna ianuarie. A fost cel mai mare hack de schimb de criptomonede vreodată. Cauza? Se pare că totul a fost rezultatul unor token-uri stocate în wallet-uri configurate recent, care sunt mai vulnerabile la compromisuri.

În plus, cadrul de autoreglementare va cere explicații. Va cere informații pentru a-și menține ratele de schimb. Toate cotațiile să fie sincronizare cu ratele mai mari ale pieței.  Organizația vrea să introducă și „întrerupătoare de circuit” pentru a îngheța tranzacționarea în cazul unor erori semnificative pe piață.

„Suntem supuși unor reguli dificile.  Însăși Actul privind instrumentele financiare și de schimb e greu”, a declarat oficialul unui canal de trade, citat de Nikkei.

JVCEA va vota cu privire la noile norme propuse la o întâlnire săptămâna viitoare, pe 27 iunie. Grupul industrial va trebui apoi să aștepte. Apoi să obțină recunoașterea de către FSA a organismului de autoreglementare. După care se vor înainta solicitările spre adoptarea acestor reguli.

Membrii fondatori din spatele JVCEA

Membrii fondatori sunt: Money Partners, Quoine, Bitflyer, Bitbank, SBI Virtual Currencies, GMO Coin, Bittrade, Btcbox, Bitpoint Japan, DMM Bitcoin, Bitarg Exchange Tokyo, FTT Corporation, Bitocean, Fisco Virtual Currency, Tech Bureau, and Xtheta.

Grupul a organizat, de asemenea, primul sau consiliu de conducere si a ales directorii executivi. Presedinte al furnizorului de platforme de schimb valutar Money Partners Group, Taizen Okuyama, a fost numit seful noii organizatii.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!