Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,469.33
-3.25%
2
XRP
XRP
$0.2947
-4.87%
3
Ethereum
Ethereum
$106.56
-6.26%
4
EOS
EOS
$2.250
-5.63%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.38
-8.62%
7
Litecoin
Litecoin
$31.192
-4.53%
8
TRON
TRON
$0.026894
-8.08%
9
Stellar
Stellar
$0.087859
-8.50%
11
Cardano
Cardano
$0.038761
-6.03%
13
Monero
Monero
$43.577
-6.50%
14
IOTA
IOTA
$0.2573
-6.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Jeffrey Tucker mesaj catre banci si guverne: Lasati criptomonedele libere!

J

Economistul și directorul editorial al Institutului American pentru Cercetare Economică (AEIR), Jeffrey Tucker, a cerut guvernelor și băncilor centrale din întreaga lume să renunțe la ideea de a crea cripto centralizata. El a vorbit ca nu e sanatos pentru actualul ecosistem ca o criptomoneda sa fie gandita în sprijinul statului și reglementata de acesta. In schimb, statul si guvernele să se concentreze pe soliditatea sistemului fiat și a sistemului bancar clasic.

Jeffrey Tucker mesaj catre banci si guverne: Lasati criptomonedele libere!

Jeffrey Tucker in razboi de idei cu bancile comerciale

Într-un editorial publicat în AEIR, Tucker a afirmat că scena în creștere a criptomonedelor și infrastructura asociată acesteia au nevoie de  inovare și de întreprinderi private. Guvernele ar trebui să se abțină în acest domeniu.

Vorbind despre eforturile de reglementare a cripto și de a le aduce sub control guvernamental strict, Tucker a constatat că aceste eforturi se desfășoară în contradicție directă cu obiectivul declarat al criptomonedelor. Menirea lor este tocmai sfârșitul unui monopol asupra banilor.

„Mulțumită tehnologiei descentralizate și a unor inovații impresionante de creare a soluțiilor bancare și bancare digitale, tehnologia funcționează de la egal la egal. Asta inseamna ca nu necesită un guvern și intermediari. Ar trebui sa incepem să vedem cum ar putea să arate criptomonedele daca sunt lasate libere”.

Tucker despre monedele fiat si criptomonede

În opinia lui Tucker, creșterea monopolului controlat de stat asupra aprovizionării cu bani în ultimul secol este ceea ce a dus la războaie mondiale, depresie economică, inflație constantă, datorii publice mari și birocrații guvernamentale extinse. Si toate astea depind de relaxarea cantitativă a finanțelor și de inflatie.

Criptomonedele guvernate de stat, a spus el, ar fi un remediu pentru o problemă care nu există. Potrivit lui, modul în care autoritățile aleg să își exprime sprijinul pentru tehnologia blockchain nu este să încerce să reinventeze roata, ci doar să creeze un mediu de reglementare. Mediu care altfel ar permite atingerea unor novații înfloritoare pe cont propriu.

În continuare, el și-a exprimat dorința ca autoritățile monetare europene să reformeze sistemul financiar european și să sporească concurența prin dereglementarea și reducerea barierelor de reglementare. Mai ales, el a cerut revenirea la un standard de aur în locul sistemului actual de fiat. Toate acestea, a spus el, ar fi face mult mai eficienta utilizarea cripto la scara larga.

El a vorbit si de petro, criptomoneda initiata de Venezuela. El o care o descrie ca fiind, nu o criptomoneda genuina, ci un instrument de îndatorare bazat pe petrol. Care a aparut ca sa evite sancțiuni comerciale din partea SUA. Astfel de încercări in zona cripto susținute de guvern,nu vor funcționa niciodată. A declarat Tucker.

ANALIZA: FACEBOOK POATE SA SCAPE DE PROBLEMA FAKENEWS DACA ADOPTA BLOCKCHAIN

Una dintre cele mai mari probleme pe care Facebook le-a văzut este creșterea conturilor false și utilizarea acestor conturi pentru promovarea în masă. Aceste conturi au fost legate de răspândirea legăturilor de știri false prin grupuri de Facebook. În timp ce Facebook a luat deja măsuri pentru a utiliza inteligența artificială pentru a detecta și închide conturile false, integrarea blockchain ar spori aceste eforturi.

Cu o identitate de urmărire a rețelei pe Facebook, persoanele fizice pot avea o asigurare clară că identitatea lor nu este furată. În plus, Facebook va fi mai în măsură să urmărească și să compare acțiunile diferitelor conturi. Dacă un actor rău este responsabil de o varietate de conturi, blockchain-ul poate detecta.  Si ulterior poate opri această activitate mai repede decât poate învăța mașina.

Steem a lansat o rețea social media bazată pe blockchain care recompensează creatorii de conținut cu stimulente financiare. Această platformă funcționează similar cu Reddit. Si oferă tokken-uri pe baza numărului de voturi pe care le primesc de la ceilalti useri.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!