Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,473.97
-2.85%
2
XRP
XRP
$0.2957
-4.05%
3
Ethereum
Ethereum
$106.26
-5.86%
4
EOS
EOS
$2.260
-4.78%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.44
-8.79%
7
Litecoin
Litecoin
$31.111
-4.13%
8
TRON
TRON
$0.027145
-6.09%
9
Stellar
Stellar
$0.087296
-8.82%
11
Cardano
Cardano
$0.038594
-6.02%
13
Monero
Monero
$43.774
-5.92%
14
IOTA
IOTA
$0.2589
-4.31%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia: Nu cred in ICO, in cripto. Totul este o bula

J

Fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, a exclus posibilitatea ca enciclopedia gratuită online să se implice în criptocurrency. Întrebat dacă Wikipedia are sau vrea o tangenta cu zona de criptocurrency sau ambiții ICO, Jimmy Wales a dat un raspuns categoric. Discutia a avut loc incadrul unui interviu perntru Business Insider.

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia: Nu cred in ICO, in cripto. Totul este o bula

Wales a declarat că Wikipedia a avut si are „zero interes” pentru ICO, pentru cripto, pentru blockchain.  „Noi absolut niciodată nu vom face asta. Interesul a fost, este si ramane zero

Jimmy Wales: Am rezerve in legatura cu criptomonedele, cu tehnologia blockchain

Antreprenorul a repetat, de asemenea, rezervele pe care le-a avut cu privire la tehnologia blockchain. „Am rezerve în legătură cu blockchain. Este o tehnologie super-interesantă, dar este în mod clar o bula cu multa manie și hype în jurul ei. La fel si cripto „, a spus Jimmy.

CCN a raportat că fondatorul celui de-al cincilea site web cel mai vizitat din lume, Alexa a emis, de asemenea, observații critice privind ofertele inițiale de monede în luna octombrie a anului trecut.

Cred că blockchain-ul este o tehnologie super interesantă, dar sunt multe lucruri care se întâmplă chiar acum . Există multe dintre aceste oferte inițiale care sunt, în opinia mea, escrocherii absolute și oamenii ar trebui să fie foarte atenți la lucrurile care se întâmplă în această zonă, ” . A continuat Jimmy.

Wikipedia vs. Everipedia

Afirmatiile lui Jimmy sunt în contrast puternic cu co-fondatorul Wikipedia, Larry Sanger, care este acum responsabilul șef de informații al Everipedia. Everipedia este o enciclopedie online care se precizează ca fiind „prima enciclopedie a lumii pe blockchain”. Potrivit lui Sanger, Everipedia va face lucrurile mult mai bine decat Wikipedia.

Într-o epocă de dezinformare, lumea se bucură enorm de un protocol transparent, imutabil și descentralizat pentru accesul și schimbul de cunoștințe„. A fost  replica lui  Sanger într-o declarație. Asta după ce a fost numit CEO din Everipedia la sfârșitul anului trecut. „Vom face Everipedia mai cuprinzătoare decât Wikipedia. Voi contribui la crearea unui cadru neutru care să permită lumii să găsească cele mai bune articole despre enciclopedie pe fiecare subiect. ”

Fundatia Wikimedia accepta Bitcoin de patru ani?

In ciuda declaratiilor vehemente despre ICO, cripto si blockchain, Fundația Wikimedia (o organizație nonprofit care găzduiește Wikipedia, precum și alte proiecte bazate pe wiki)  accepta donațiile în bitcoin încă din 2014. Totuși, acest lucru s-a concretizat numai după ce organizația nonprofit a manifestat o mare reticență. A fost cazuri cand anumiti donatori au trecut prin filtre extra inainte de a le fi acceptata donatia.

La vremea respectivă, s-a explicat că reticența fundației s-a bazat pe faptul că existența bitcoin a fost mereu pusa sub semnul zonei gri a economiei. Fundația Wikimedia a început să accepte aceste donații doar după ce Serviciul de venit intern al Statelor Unite a dat indicații cu privire la modul în care ar trebui să se trateze criptomonedele din punct de vedere fiscal.

JONI TREVES, UBS: BITCOIN NU ESTE SUFICIENT DE STABIL PENTRU A FI FOLOSIT CA BAN REAL

Banca de investiții globale UBS crede că Bitcoin nu este suficient de stabil pentru a deveni ban real. Joni Treves crede ca Bitcoin e prea volatil pentru a putea inlocui moneda fiat. Banca crede că criptomoneda are o mulțime de factori care împiedică stabilitatea ei.  O influenta puternica este datorata de limitele tehnologice și schimbările constante ale prețurilor.

„Din cauza lipsei sale de stabilitate a prețurilor, bitcoin nu îndeplinește criteriile care trebuie satisfăcute pentru a fi considerat bani fiat”.

Macro-strategul UBS, Joni Teves, a declarat că Bitcoin este încă prea „instabil și limitat”.  E devreme ca Bitcoin să devină un mijloc de plată viabil pentru tranzacțiile globale. Sau o clasă de active de masă. Teves a menționat, de asemenea, stabilitatea prețurilor fiind unul dintre motivele pentru care Bitcoin nu poate fi considerat drept un ban real.

Sursa: https://www.ccn.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!