Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,421.34
-1.71%
2
XRP
XRP
$0.2896
-2.95%
3
Ethereum
Ethereum
$105.05
-2.65%
5
EOS
EOS
$2.232
-3.50%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.13
-1.81%
7
Litecoin
Litecoin
$30.886
-1.08%
8
TRON
TRON
$0.026665
-4.18%
9
Stellar
Stellar
$0.084051
-6.48%
11
Cardano
Cardano
$0.037700
-2.30%
13
Monero
Monero
$43.059
-2.81%
14
IOTA
IOTA
$0.2551
-1.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Jocul PokemonGO ar putea avea propriul blockchain

J

Jocul PokemonGO ar putea avea propriul blockchain

Dacă pentru unii ideea unei aplicaţii de realitate augmentata poate parea ceva prostesc, adevarul e altul. Chiar ideea unei aplicatii care sa colecteze item-uri ar suna ca ceva inutil, dezvoltatorii de la Ethereum FOAM au în plan să refacă arhitectura unor blockchain-uri pe zona de gamification.

„Problema este că oamenii mint de obicei despre locația lor”, a declarat Ryan John King, co-fondator și CEO al FOAM. Folosind o gamă largă de tutoriale pe web, un jucător PokemonGo ar putea trăi cu ușurință jocul, crezând că se află în Hong Kong, prinzând toate Pokemon-urile unice acolo când într-adevăr el poate sta în apartamentul lui din Brooklyn, New York .

Atunci cand GPS-ul dă greş, apelezi la blockchain

Asta va fi o știre pentru mulți, deoarece majoritatea oamenilor utilizează GPS (Global Positioning System) fără probleme, zi de zi, în diferite circumstanţe. Ideea e cu totul alta. Trebuie precizat faptul că există utilizatori  de PokemonGo inteligenți care pot manipula sistemul. Altfel spus, sistemul GPS actual, în forma centralizată furnizată de guvernul S.U.A., este nesigur și predispus la eșec.

Ca atare, dezvoltatorii FOAM Inc doresc să construiască o tehnologie care să reflecte GPS-ul, dar este o tehnologie deschisă la care oricine poate contribui. Și pentru a face acest lucru, echipa are nevoie de o hartă deosebit de rezistentă a întregii lumi, pe care intenționează să o conceapă cu ajutorul unor contracte de tip smart şi totul convertit in blockchain.

În cadrul conferinței Ethereal din New York, din luna mai, echipa FOAM a demonstrat funcţionalităţile produsului lor beta, Indexul Spațial.  Produsul a fost numit aşa pe site-ul web care îl găzduieşte.

„O punte de legătură între un terminal de tranzacționare Bloomberg și Google Maps”, afirma King.

Harta afișează toate locațiile balizelor radio instalate de utilizatori, care sunt reprezentate ca un tip de contracte smart în protocolul Rinkeby, o copie a blockchainului de ethereum utilizat în scopuri de testare.

Dincolo de jocuri, dincolo de tehnologii

Secretul din spatele activității FOAM Inc este „dovada locației” . Acesta e de fapt trigge-ul companiei. O metodă criptografică care demonstrează că un utilizator a fost de fapt într-o anumită locație.

Această tehnică va fi utilizată pentru a construi un joc de colectare securizat bazat pe locație. Va fi un produs care va amesteca gameplay-ul Pokemon Go cu cel al CryptoKitties. CryptoKitties este o aplicație populară bazată pe ethereum. Cu ea poti cumpărara, comercializa și reproducere pisici digitale. În această aplicaţie nimeni nu poate înșela.

King a spus: „Avem nevoie de ceva open source. Atât pe plan orizontal și unde oricine să poată se conecteze. Cu FOAM, poți să construiești o aplicație unde să deblochezi  CryptoKitty numai atunci când vizitezi o anumită locație”.

GAMIFICATION ÎN ZONA DE CRYPTOCURRENCY

Firma GMO din Japonia și-a început operațiunile de mining în blockchain în decembrie 2017 şi a realizat o aplicaţie revoluţionară. de mining după Bitcoin prin intermediul unei aplicaţii în Android şi iOS – CryptoChips.

Compania a mai lansat primul cip de mining de Bitcoin de 7nm din lume. Vorbim practic de un device cu un termen limită de expediere stabilit pentru sfârșitul lunii octombrie 2018.

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!