Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,711.30
3.69%
2
Ethereum
Ethereum
$244.90
13.30%
3
XRP
XRP
$0.5593
25.73%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$494.51
11.57%
5
EOS
EOS
$6.091
10.15%
6
Stellar
Stellar
$0.2464
8.39%
7
Litecoin
Litecoin
$60.413
8.89%
9
Cardano
Cardano
$0.087834
11.82%
10
Monero
Monero
$122.80
7.70%
12
IOTA
IOTA
$0.5988
8.26%
13
TRON
TRON
$0.024058
14.82%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Joni Treves, UBS: Bitcoin nu este suficient de stabil pentru a fi folosit ca ban real

J

Banca de investiții globală UBS crede că Bitcoin nu este suficient de stabil pentru a deveni ban real. Joni Treves crede ca Bitcoin e prea volatil pentru a putea inlocui moneda fiat. Banca crede că criptomoneda are o mulțime de factori care împiedică stabilitatea ei.  O influenta puternica este datorata de limitele tehnologice și schimbările constante ale prețurilor.

Joni Treves, UBS: Bitcoin nu este suficient de stabil pentru a fi folosit ca ban real

 

Joni Treves de la UBS Bank nu are incredere in Bitcoin

În notele sale către clienți, după cum a raportat CNBC, macro-strategul UBS, Joni Teves, a declarat că Bitcoin este încă prea „instabil și limitat să devină un mijloc de plată viabil pentru tranzacțiile globale sau o clasă de active de masă.” Teves a menționat, de asemenea, stabilitatea prețurilor fiind unul dintre motivele pentru care Bitcoin nu poate fi considerat drept un ban real.

„Din cauza lipsei sale de stabilitate a prețurilor, bitcoin nu îndeplinește criteriile care trebuie satisfăcute pentru a fi considerat bani fiat”.

De la începutul anului, prețul cripto a înregistrat un declin masiv. In timp ce Bitcoin a pierdut peste 60%, de la sfârșitul anului trecut cand era la 20.000 $. Saptamana trecuta, activul digital s-a tranzactionat la 8.000 de dolari. Dar a inregistrat un declin in continuare, tranzactionand la aproape 7400 de dolari.

Ce inseamna asta pentru Bitcoin?

Pentru investitorii pe termen scurt, volatilitatea prețurilor pentru bitcoin a fost un motiv de îngrijorare. Cumpărătorii pe termen lung, pe de altă parte, l-au găsit normal. Până în prezent, Bitcoin a depășit alte opțiuni de investiții. Criptocurrency a crescut cu 216% anual, începând din 2013, în comparație cu 16% și cu 1,6% pentru titlurile de investiții, potrivit UBS.

Teves a reiterat, de asemenea, unele preocupări ale Băncii de reglementare internațională, subliniind scalabilitatea, mărimea și viteza, ca probleme care urmează să fie stabilite de criptocurrency.

Pentru a procesa tranzacțiile zilnice de 30 de miliarde de dolari de la Visa, folosind vechiul protocol de bază, dimensiunea blocului ar trebui să fie de 18,8 MB în loc de 1 MB, sau prețul ar trebui să fie în jur de 187.611 dolari„.

De ce nu poate Bitcoin sa inlocuiasca banii fiat?

Ea crede că modificările făcute de dezvoltatori pentru a remedia aceste probleme au fost „insuficiente” până acum și consideră că activul digital este incapabil să gestioneze „volumul de tranzacții” pe care le efectuează banii fiat.

Teves, în pofida scepticismului, consideră că „bitcoin” are un viitor și ar putea fi, de fapt, considerat o „clasă de bunuri legitime”, dacă există o mai bună reglementare cu măsurile de protecție a consumatorilor.

Banca elvețiană a fost destul de pesimistă în legătură cu cripto pentru o vreme. O dată a numit-o cu termenul de „balon speculativ”. A lăudat tehnologia din spatele blocului de valută, dar atat.

BURSA DE VALORI DIN ELVETIA ESTE PREGĂTITĂ PENTRU OPERAȚIUNI DE CRYPTO-EXCHANGE

Grupul Elvețian de Infrastructură și Schimb (SIX) operează cea mai mare piață de valori din țară și intenționează să lanseze o platformă „complet reglementată” pentru tranzacționarea activelor digitale până la jumătatea anului 2019.

Serviciul este prevăzut să ofere o gamă completă de servicii, inclusiv consultanță inițială pentru oferirea de monede (ICO). Vorbim aici de acele ICO care nu sunt clasificate drept titluri de valoare.

În interviul cu Swissinfo, purtătorul de cuvânt al SIX Group, Stephan Meier, a afirmat că există o „nevoie reală” pentru stabilirea „transparenței și răspunderii în lumea cripto”. Potrivit lui Meier, acest lucru ar aduce beneficii atât întreprinderilor, cât și investitorilor. Toți acești participanți la piețele tradiționale vor să facă la un moment dat trecerea spre zona cripto.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!