Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,426.14
1.15%
2
Ethereum
Ethereum
$211.01
0.21%
3
XRP
XRP
$0.3264
1.07%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$429.91
-1.03%
5
EOS
EOS
$5.249
2.94%
6
Stellar
Stellar
$0.2079
0.17%
7
Litecoin
Litecoin
$54.432
0.35%
9
Cardano
Cardano
$0.072976
5.95%
10
Monero
Monero
$111.46
-0.73%
12
IOTA
IOTA
$0.5337
0.17%
13
TRON
TRON
$0.019838
1.95%
Latest Crypto Fear & Greed Index

La vânătoare de balene în Oceanul cripto. Unde și de ce le mai găsim

L

Ori de câte ori citesc articole sau opinii despre balene pe internet, am constatat că este un subiect destul de controversat. În principiu, comercianții cu experiență cunosc rolul balenelor și știu că sunt bune de vânat și de urmărit.

La vânătoare de balene în Oceanul cripto. Unde și de ce le mai găsim

Există, de asemenea, multe recenzii despre balene care vin în special de la începători și care au cumpărat o monedă și au ars-o din cauza balenelor. Articole despre balene se tot scriu, dar toate aceste articole nu spun totul. Acest articol o să vă ajute să vedeți balenele exact așa cum sunt.

Ce este o balenă digitală în Oceanul Crypto

Dar ce este o balenă? În limbajul specific Crypto Market, o balenă este o persoană care are o cantitate semnificativă de cont fiat sau Bitcoin. Cu aceste sume de fiat sau Bitcoin, balena poate muta tendința într-o tendință pozitivă (atunci când cumpără) sau negativă (atunci când este de vânzare). Wallet-urile nu sunt neapărat indivizi. În categoria de balene, pot intra fonduri speculative și chiar bănci.

Balenele pot fi, de asemenea, clasificate după dimensiunea lor. Pot fi balene pentru bebeluși ($ 100k-500k USD), balene de dimensiuni medii ($ 500k-2milioane USD), balene mari (peste 2 milioane $ USD). Desigur, această clasificare este orientativă. Acum, să învățăm puțin despre teoria formării tendințelor și să vedem exact rolul balenelor în mișcarea prețurilor și formarea tendințelor.

După cum știm cu toții, mișcarea de preț a unei valute listate se datorează cererii și ofertei prezente pe piață la acel moment. Mai exact, prețul va fluctua datorită diferențelor de preț dintre ordinele de licitare și de cerere.

Și totuși, aceasta este o explicație simplistă a mișcării prețurilor. De fapt, ceea ce determină creșterea prețurilor în sus sau în jos este sentimentul pieței. Pe scurt, dacă piața este optimistă, prețul va crește, dacă piața este pesimistă, prețul va scădea. De fapt, emoțiile comercianților sunt cele care fac ca prețul să crească sau să scadă.

Acel moment când emoțiile controlează piața de cripto dincolo de ceea ce putem percepe imediat

Când sentimentul pieței este optimist, comercianții vor merge și vor cumpăra monede direct de la prețul solicitanților (cere). Acest lucru va crește lent, lent, prețul. Atunci când piața este pesimistă, comercianții își vând monedele direct la prețul cumpărătorului (oferta). Acest lucru încetinește încet când prețurile scad. Acum, că știm că emoțiile comercianților sunt cele care guvernează cererea și oferta, să ajungem la balene.

În principiu, fiecare balenă își construiește strategia de cumpărare și vânzare pe două etape: acumulare și distribuție.

➡ Ce înseamnă faza de acumulare?

În faza de acumulare, balenele cumpără sume mari de bani la prețuri mici. Pentru a face acest lucru, ei folosesc diverse trucuri. Unul dintre trucuri este plasarea unor ordine de vânzări. Plasarea acestor ordine de vânzări pe piață are un efect dublu. În acest fel, alți cumpărători mari și mici sunt intimidați și nu cumpără încă. În același timp, există o categorie de începători care au deja moneda cumpărată și sunt la o mică pierdere. Ei sunt intimidați de cei care vând și vor și ei. Cu ușurință, balenele cumpără cantități mari de monede din „mâinile slabe”. Mai târziu, când cantitățile de monede acumulate sunt suficiente, balenele ridică zidurile de vânzare.

O imagine uneori spune mai mult de 1000 de cuvinte. Mai jos, aveți o imagine care explică fazele unui „Bubble”.

La vânătoare de balene în Oceanul cripto. Unde și de ce le mai găsim

Cine sunt balenele din această imagine? Ei bine, balenele sunt bani inteligenți și investitori instituționali. Desigur, în categoria de bani inteligenți, există și o mică cantitate de investitori mici și mijlocii care au experiență pe această piață și cunosc oportunitățile de cumpărare. După ce pereții au fost ridicați de balene individuale, au fost cumpărate categoriile de investitori instituționali. În curând, moneda ajunge în atenția mass-media.

Mass-media, social-media și celelalte canale de comunicare pot influența percepția și fluctuațiile pieței de cripto

Articolele apar pe bloguri sau chiar în presa economică clasică. De asemenea, această monedă poate atrage atenția și canalelor de televiziune și canalelor YouTube. Și astfel, această monedă ajunge în atenția marelui public. Oamenii care urmăresc astfel de emisiuni și citesc presa economică vor începe să cumpere moneda.

Ultimii cumpărători vor fi cei care nu au nicio idee despre moneda sau piața Crypto, dar au auzit de la prieteni sau cunoștințe că ar putea face niște bani dacă o cumpără. În timpul acestei creșteri a prețurilor, balenele vor interveni atunci când este necesar. În general, balenele vor cumpăra cantități mari de monede crypto pentru vânzare.

Furnizorii de dimensiuni medii vor avea dreptul să cumpere ordine de dimensiuni normale. Ei bine, atunci când un șofer de taxi din New York vă va spune că știe o bună ocazie de a face bani și va specifica această monedă, știți că este timpul să vindeți. Un Bubble este aproape.

Piața crypto cuprinsă între volatilitate și goană după balene

Există și alte probleme aici. Piata Crypto este plina de monede. Scenariul de mai sus se referă la o monedă din top 10. O singură balenă nu poate muta aceste monede. Este nevoie de o bandă de vânătoare pentru a deplasa o monedă de sus (BTC, ETH, XRP, BCH). O monedă poate fi mutată mult mai ușor atunci când emisiunea inițială de monede este scăzută și moneda este ieftină. Multe monede de pe piața Crypto sunt pompate și aruncate cu regularitate de o singură balenă sau două.

Aceste monede nu ajung niciodată în atenția posturilor de televiziune sau mass-media clasice, ci sunt discutate pe diverse forumuri sau pe diverse canale YouTube. Toată lumea își va trage concluziile după citirea unui articol, de exemplu.

Este sigur că balenele sunt cele care inițiază tendința și, adesea, o ajută să urce. Aceștia sunt, de asemenea, responsabili pentru vânzările agresive. Dacă urmăm balenele și nu vom fi împotriva lor, vor face bani drăguți. De fiecare dată când cumperi, ar trebui să te uiți la o diagramă istorică a monedei pe care vrei să o cumperi și să te întrebi dacă prețul este scump sau nu.

Sursa: https://ripplecoinnews.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

La vânătoare de balene în Oceanul cripto. Unde și de ce le mai găsim

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!