Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$4,320.82
-11.46%
2
XRP
XRP
$0.4253
-11.61%
3
Ethereum
Ethereum
$126.51
-15.16%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$217.09
-33.48%
5
Stellar
Stellar
$0.1872
-16.99%
6
EOS
EOS
$3.669
-9.74%
7
Litecoin
Litecoin
$32.378
-11.38%
9
Cardano
Cardano
$0.043549
-17.06%
10
Monero
Monero
$64.446
-11.61%
11
TRON
TRON
$0.013455
-14.73%
13
IOTA
IOTA
$0.2949
-16.54%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Lansarea EOS pe orbită – Un experiment gigantic de organizare remote

L

Așa cum s-a anticipat, candidații pentru rolul de validatori sau de „producători de blockchain” (echivalentul EOS al mining-ului după bitcoin) localizați în întreaga lume au votat „Go” pentru a intra live în MainNet.

Lansarea EOS pe orbită - Un experiment gigantic de organizare remote

EOS este un blockchain pe protocol proof-of-stake. El a fost creat de Block.One, al cărui co-fondator, Dan Larimer, a pionierat sisteme similare cu BitShares și Steem. Compania a obținut 4 miliarde de dolari pentru a dezvolta software-ul open source pe parcursul unei oferte inițiale de criptomonede.

EOS ȘI POVESTEA PE MARGINEA UNEI EPOEE CARE INCA SE SCRIE

Pe măsură ce software-ul s-a apropiat de lansare, un grup de organizații care au încercat să servească drept producători de blockchain-uri s-au găsit unul pe celălalt și au format EOSG Mainnet Launch Group (EMLG). Ei au reușit până acum să convină asupra a numeroase lucruri, cel mai important fiind faptul că vor lansa o rețea principală pentru EOS.

Peste 100 de organizații candidate au participat la un apel care a început să se reunească la ora 1:00 UTC , iar votul a avut loc aproximativ 45 de minute mai târziu, peste 1800 de persoane urmărind. Votul la „Go / No Go” a fost unanim sau foarte aproape. Moderatorii nu au raportat un număr final. Întâlnirea a fost difuzată pe YouTube de către EOS GO.

Cu acest vot, un set de producători de blockchain-uri se va muta pentru a lua loc în rețea live. Aceste grupuri au fost deja desemnate. Această rețea inițială ar trebui să se ridice, conform unui plan prezentat în timpul fluxului. De acolo, va fi necesară validarea suplimentară înainte de a lua pașii finali de lansare.

EOS MainNet Launch și  o poveste care încă se scrie

În conformitate cu ordinea lansării evenimentelor EOS Mainnet Launch, inițierea rețelei de către producătorii de blockchain-uri numiți va fi urmată de cel puțin 48 de ore de testare suplimentară. În lipsa unor bug-uri majore, deținătorii EOS vor fi invitați să voteze pentru un grup de producători de blockchain-uri.

EOS merge live odată ce 15% din token-urile restante au fost plasate la vot și a fost stabilit primul set de producători de blockchain. Există încă multe probleme de urmărit după această lansare.

Mulți dintre acești candidați la titlul de producători de blockchain au pus mult timp, bani și muncă până acum. Oare cei care nu își asigură un loc validat la fața locului își onorează promisiunile sau se vor muta să lanseze o versiune rivală EOS?

BUG-URILE DIN EOS și cum poți câștiga 10.000 de dolari

Cercetătorul de securitate software Guido Vranken a primit 120.000 de dolari după ce a  descoperit 12 vulnerabilități în software-ul EOS.  Cum a reușit asta? A folosit platforma de recompense HackerOne. Aici, dezvoltatorul EOS Block.one a lansat un program premiere pentru cei care identifică bug-uri pentru a îmbunătăți produsul, iar Vranken a profitat . Acesta s-a lăudat  pe Twitter că va fi recompensat cu 120.000 de dolari.

EOS continuă să monitorizeze activitatea hackerilor și va continua politica de recompensare. În prezent, suma de bază pentru găsirea oricărei erori în software este de $ 10,000. Potrivit site-ului de știri tehnologice ZDNet, membrii echipei EOS au fost impresionați de munca lui Vranken și i-au oferit un loc de muncă permanent. Stirea completa aici

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!