Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,448.28
-2.51%
2
XRP
XRP
$0.2921
-3.51%
3
Ethereum
Ethereum
$105.42
-4.32%
5
EOS
EOS
$2.246
-3.94%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.91
-7.06%
7
Litecoin
Litecoin
$30.967
-2.70%
8
TRON
TRON
$0.026873
-1.98%
9
Stellar
Stellar
$0.085418
-7.22%
11
Cardano
Cardano
$0.037980
-3.78%
13
Monero
Monero
$43.576
-4.09%
14
IOTA
IOTA
$0.2563
-1.38%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Malta a instalat primul ATM pentru Bitcoin și Litecoin. Revoluția blockchain a început

M

Republica Malta a anunțat instalarea primului ATM dedicat Bitcoin [BTC]. Transformarea digitală a Republicii Malta se află în linie dreaptă. Sau, așa cum afirmă o publicație locală malteză, Revoluția blockchain a început.

Malta a instalat primul ATM pentru Bitcoin și Litecoin. Revoluția blockchain a început

MALTA – Sau paradisul blockchain din Europa

Recent, Malta a fost un loc pentru experimente și testări în zona cripto. Aici s-au înregistrat toate progresele și adopțiile legate de criptomonede. În urmă cu o săptămână, Malta a adoptat și trei legi referitoare la criptocurrency și la blockchain.

La 14 iulie, o companie numită MoonZebra a lansat, în mod oficial, un bancomat Bitcoin în Malta. MoonZebra este o firmă de ATM care permite utilizatorilor să cumpere și să vândă criptomonede ca Bitcoin [BTC] și Litecoin [LTC] instantaneu prin numerar, cu orice monedă fiat.

Se pretinde că va elimina dificultățile de tranzacționare pe bursele online care expun un utilizator la amenințări de hacking, la folosirea necorespunzătoare a informațiilor sensibile și la alte ilegalități informatice.

În 2017, Malta a pierdut primul ATM Bitcoin, ceea ce a cauzat o pierdere de peste 3.000 de euro. MoonZebra, pe de altă parte, este încrezător în schimbarea scenariului cu patru cripto-specialiști la bord, care lucrează la instalarea acestor ATM-uri.

Cum funcționează un ATM pentru Bitcoin și Litecoin

Un Crypto-ATM funcționează similar cu bancomatul ATM. Următoarele etape sunt:

Depunere bani fiat;
Se introduce cheia contului / PIN-ul;
Criptomoneda va fi descărcată din wallet-ul respectiv;
Un ATM pentru cripto de la MoonZebra înseamnă că acesta poate transforma, de asemenea, criptomonedele în bani instant. Aceasta preia rolul schimburilor de criptomonede și al altor platforme conexe.

Cu toate acestea, Malta nu merge singură în acest progres tehnologic. Oamenii au observat bancomatele Bitcoin în mai multe locuri din SUA, inclusiv la NEW YORK.

Potrivit Detroit Free Press, un număr din ce în ce mai mare de bancomate Bitcoin se găsesc în jurul punctelor din Detroit dar și din alte orașe de pe coasta de Est a Statelor Unite ale Americii.

BITCOIN începe să se extindă tot mai mult în zona de hardware și soluții complementare precum ATM-urile

Potrivit Coin ATM Radar, un site care detectează bancomatele Bitcoin din întreaga lume, Detroit a avut la mijlocul lunii iunie câte 80 de bancomate Bitcoin. În Michigan, numărul de bancomate Bitcoin era de aproximativ 20, în timp ce în toată țara erau peste 2.000.

ATM-urile de Bitcoin din SUA intră încet în comunități precum Union Gap, Washington; Indianapolis, Indiana; Charlotte, Carolina de Nord; Fresno, California; Chicago; Washington DC.; Louisville, New York și Kentucky.

Nu doar Malta are bancomat pentru Bitcoin, Recent, un cetățean olandez a văzut aparent un bancomat Bitcoin la aeroportul din Amsterdam. Cetățeanul a postat, de asemenea, o imagine cu acest aspect.

JAFURI ȘI VANDALIZĂRI ALE APARATELOR DE BITCOIN

La începutul acestui an, s-a înregistrat un caz de jaf la un Bitcoin ATM. Acest jaf a avut loc la un magazin în orașul Irving, Dallas. Jaful a fost efectuat de doi indivizi folosind spray cu azot lichid. În ultimul timp au apărut și alte câteva rapoarte de tâlhărie. Un alt utilizator Reddit a documentat un jaf al unui Bitcoin ATM. Acesta a surprins totul într-o fotografie și a făcut postarea publică.

Sursa: https://ambcrypto.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!