Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,462.76
-3.78%
2
XRP
XRP
$0.2946
-5.24%
3
Ethereum
Ethereum
$105.42
-8.29%
5
EOS
EOS
$2.234
-6.96%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.44
-10.95%
7
Litecoin
Litecoin
$30.842
-6.65%
8
TRON
TRON
$0.026387
-9.89%
9
Stellar
Stellar
$0.087438
-9.67%
11
Cardano
Cardano
$0.038510
-7.16%
13
Monero
Monero
$43.406
-6.10%
14
IOTA
IOTA
$0.2571
-7.68%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Marele Retail Saudi Bank se alatură rețelei ripple pentru plăți internaționale

M

Marele Retail Saudi Bank se alatură rețelei ripple pentru plăți internaționale

Banca Națională Comercială, prima bancă din Arabia Saudită, a devenit cea mai recentă instituție financiară care se alătură rețelei RippleNet, Ripple’s enterprise blockchain.

O piață masivă pentru remitențe internaționale, datorită populației considerabile a muncitorilor migranți, Regatul Arabiei Saudite (KSA) a văzut deja tehnologia băncii centrale Ripple pentru plăți internaționale instantanee. Cu peste 5 milioane de clienți din întreaga lume, Banca Națională a Comerțului (BNB) a urmat Banca Centrală în a se alătura RippleNet pentru a permite plăți internaționale aproape instantanee cu băncile partenere la nivel internațional.

RippleNet este rețeaua blockchain de întreprinderi Ripple cu peste 100 de instituții financiare, inclusiv bănci, furnizori de plăți, operatori de remitențe și alte instituții financiare care utilizează platforma care înlocuiește SWIFT pentru compensarea și decontarea tranzacțiilor internaționale în timp real.

Banca se va conecta inițial la instituțiile financiare din America de Nord și Asia, începând cu Singapore, a declarat Ripple într-un anunț.

Ripple consideră KSA una dintre cele mai mari surse de remitențe din lume în ultimii zece ani. Referindu-se la statisticile Băncii Mondiale, în 2016 au fost trimise din țară 37 miliarde de dolari în străinătate, în mare parte de la o populație străină care a rămas peste 10 milioane în 2018, în ciuda încetinirii celei mai mari economii arabe.

„Pentru IMM-urile și corporațiile care depind de BCN, remitențele mai eficiente și mai transparente vor oferi stabilitate și vor ajuta să își dezvolte afacerile mai repede”, a adăugat Ripple.

După cum a raportat CCN mai devreme în februarie, Autoritatea Monetară Arabă Saudită (SAMA) – banca centrală defacto a regatului, a devenit prima instituție monetară centrală din lume care a aderat la RippleNet. Banca centrală a devenit un pilot în rândul băncilor regionale, utilizând software-ul blockchain al întreprinderii xCurrent, Ripple.

Între timp, băncile centrale din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite lucrează concomitent la o criptocurrency transfrontalieră pentru tranzacții imediate între cele două țări.

 

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!