Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,742.26
3.45%
2
Ethereum
Ethereum
$247.92
11.83%
3
XRP
XRP
$0.5644
25.71%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$501.55
10.71%
5
EOS
EOS
$6.208
9.26%
6
Stellar
Stellar
$0.2483
5.64%
7
Litecoin
Litecoin
$60.933
7.62%
9
Cardano
Cardano
$0.087821
7.14%
10
Monero
Monero
$123.66
6.78%
11
IOTA
IOTA
$0.6344
11.92%
13
TRON
TRON
$0.025011
16.27%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Mastercard vrea să creeze un card pentru criptomonede pentru achiziții de bunuri

M

Mastercard vrea să creeze un card pentru criptomonede pentru achiziții de bunuri

Mastercard a primit un brevet care îi acordă drepturi pentru o metodă de gestionare a rezervelor fracționare a monedelor din zona blockchain. Cu acest brevet de invenție al Mastercard, ne apropiem de utilizarea cardurilor noastre de credit pentru criptomonede pentru a cumpăra bunuri. Practic, vorbim de un card unde poți să ai 3 Bitcoin și din care să folosești fracții pentru a cumpăra diferite produse, fără să mai folosești wallet-ul.

➡ MASTERCARD ȘI REVOLUȚIA BLOCKCHAIN

Conform depunerii, metoda se adresează depozitării atât a monedelor de tip fiat cât și a criptomonedelor, toate sub un singur profil. Acest lucru înseamnă că, în calitate de utilizator, veți avea două conturi conectate cu banca dvs. – una pentru monedele fiat și una pentru criptomoneda pe care o preferați. Poate fi Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano.

Exact așa cum azi puteți avea sub același nume două conturi – LEI sau EURO. Și să faceți transferuri dintr-unul în altul. Mastercard consideră că cele mai mari avantaje ale Criptomonedelor sunt cele mai mari provocări ale acestora.

➡ Mastercard și insight-uri despre brevet

În document, Mastercard justifică brevetul care explică modul în care utilizatorii au preferat din ce în ce mai mult criptomonedele ca să-și fixeze operațiunile datorită anonimatului.

Compania consideră că unii consumatori au ales monedele digitale într-un efort de prevenire a fraudelor. Cu toate acestea, Mastercard argumentează că criptomonedele asigură o protecție foarte mică pentru beneficiarii fondurilor. În timp ce plățile tradiționale de fiat sunt procesate în câteva secunde, tranzacțiile criptate pot lua uneori până la zece minute.

Dacă încercați să plătiți cu criptomonede la un magazin de vânzare cu amănuntul, de exemplu, această confirmare întârziată poate fi o problemă. În plus, documentul declară că oamenii sunt surprinși de tranzacțiile cripto și blockchain. Motivul? Deoarece sunt atât de diferite de metodele tradiționale de plată.

Din acest motiv, combinarea sistemelor deja existente pentru monedele fiat cu activele digitale ar putea promova adoptarea, păstrând în același timp avantajele descentralizării. Asta practic ar crea o punte între cele două lumi. Ar revoluționa complet paradigma.

➡ Cum se va transpune asta în practică și mai ales când?

În timp ce în teorie, totul are sens, așa cum se întâmplă de obicei cu brevetele de invenție, nu este complet clar ce intenționează Mastercard să facă. Nu se menționează dacă acest sistem ar fi sprijinit de un blocaj propriu, de exemplu. Sau dacă Mastercard ar fi interesată să controleze ea însăși un blockchain prin lansarea unei monede cripto proprii.

În afară de confortul oferit masei, combinarea sistemelor tradiționale de plată cu zona cripto va contribui la combaterea fraudei. Asta a explicat Mastercard. Din punct de vedere ipotetic, sistemul ar folosi algoritmi existenți de fraudă și de risc pentru a evalua legitimitatea tranzacțiilor cu cripto, oferind în același timp permisiunea activelor digitale de a accesa informațiile pe care nu le-au putut evalua înainte.

Ca de exemplu datele biroului de credit, datele despre tranzacțiile istorice sau informațiile demografice. Acesta este doar un alt brevet adăugat la lista lungă de licențe a Mastercard de soluții bazate pe blockchain.

➡ MASTERCARD IN CONTEXT

Doar luna trecuta, CCN a raportat doua brevete pentru compania bancara. Unul pentru tranzactiile anonime în zona blockchain. Altul pentru un sistem de licitare a itinerariilor de blocare a anumitor tranzacții. Sunt voci care spun că aceste eforturi de a breveta sisteme de lucru și protocoale sunt chestiuni de PR și Marketing.

Sunt voci care vorbesc că toate aceste acțiuni semnate de Mastercard sunt de imagine. Ele sunt menite pentru a asigura cât mai multe sisteme și procese posibile. Asta fără a avea planuri reale de a le dezvolta în viitorul apropiat.

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!