Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,413.52
-1.94%
2
XRP
XRP
$0.2879
-3.56%
3
Ethereum
Ethereum
$104.60
-3.14%
5
EOS
EOS
$2.225
-3.82%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.18
-1.73%
7
Litecoin
Litecoin
$30.695
-1.80%
8
TRON
TRON
$0.026536
-4.44%
9
Stellar
Stellar
$0.083348
-7.34%
11
Cardano
Cardano
$0.037381
-3.19%
13
Monero
Monero
$43.166
-2.52%
14
IOTA
IOTA
$0.2522
-2.36%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Mike Novogratz: Piața de cryptocurrency se îndreaptă spre 20 de triliarde de dolari

M

Mike Novogratz, miliardar american și fost investitor Goldman Sachs, a declarat pentru Erik Schatzker, la Bloomberg Invest Summit din New York, că piața de criptocurrency se îndreaptă către valoarea netă de 20 de triliarde de dolari.

Mike Novogratz: Piața de cryptocurrency se îndreaptă spre 20 de triliarde de dolari

În timpul interviului, care a fost axat pe economia pieței de criptocurrency, Novogratz a fost întrebat de Schatzker despre criticile scepticilor privind mișcarea rapidă a evoluției pieței de criptomonede  și a tendinței  asemănătoare bulei de la începutul anului 2018.

20 DE TRILIOANE DE DOLARI – SAU O MIE DE MILIARDE DE DOLARI ÎNMULȚITE CU 20

Novogratz a afirmat că toată povestea din ianuarie  2018, al lui Ethereum și al altor criptomonede poate fi  privit ca un ,,balon de săpun'”. Poate fi descris ca fiind un ,,balon de săpun” ca cel din 1999, care a avut loc înainte de bubble-ul din 1996.

Conceptul de Bubble mai este folosit și cu termenul de ,,speculative bubble”, ,,market bubble”, ,,price bubble”, ,,financial bubble”. În traducere corectă este un balon de săpun economic, este un grup de tranzacții bursiere la volume ridicate și care diferă considerabil de valoarea intrinsecă sau reală a acestora.

Practic și în cazul criptomonedelor s-a întâmplat la fel, când o piață evaluată la 6 triliarde de dolari s-a prăbușit la 1 triliard de dolari.

Novogratz a afirmat că piața criptocurrency va reveni la corecția majoră la mijlocul lui 2018 și va depăși valorile anterioare de până acum pentru a ajunge la o evaluare a pieței de 20 de triliarde de dolari. La vârf, piața de criptare a fost evaluată la aproximativ 900 de miliarde de dolari. O evaluare de 20 de triliarde de dolari ar necesita o creștere de cel puțin 20 de ori față de valoarea sa din prezent.

Cryptocurrency este o revoluție globală. Balonul de săpun de pe internet a fost doar un lucru în SUA. Au participat oameni bogați din SUA. Cryptocurrency este un fenomen global. În Bangladesh există copii care cumpără cryptomonede. Sunt mișcări masive în Tokyo, Coreea de Sud, China, India și Rusia. Avem o piață globală și o manie globală. Acest lucru se va simți ca un balon când vom ajunge la  20 de triliarde de dolari „, a spus Novogratz.

20 de triliarde de dolari nu va fi  o țintă realizabilă ușor

Novogratz este adesea considerat un optimist și un investitor încrezător. Mai ales cînd vine vorba de sectorul criptocurrency. Acesta a oferit o evaluare a pieței cryptocurrency pe baza unor indicatori, statistici reale și o imagine realistă a industriei.

Novogratz a subliniat că, în ciuda cererii crescânde a investitorilor instituționali pentru criptocurrency, investițiile reale provenite de la investitorii instituționali au fost practic inexistente, iar cel mai recent val de investiții fost declanșat de investitorii de retail sau de comercianții individuali.

Mulți experți, inclusiv fondatorul Blocktower, Ari Paul, au remarcat lucruri. Ca idee, intrarea investitorilor instituționali ar necesita soluții de custodie stabile și robuste. Numeroase întreprinderi specializate în zona de blockchain caută asta.

Inclusiv Coinbase și alte conglomerate din sectorul financiar tradițional, precum Susquehanna, au început. Toți sunt interesați să construiască soluții de custodie. Doar așa este probabil ca investitorii instituționali să intre pe piață pe termen mediu și lung.

Nu va merge acolo (20 de triliarde de dolari) imediat. Va trebui să auzim  alte lucruri în piață. Avem custodie, Goldman Sachs este implicat. Sau Bloomberg are un indice pe care îl pot urmări . Sau știu că ei nu sunt împotriva performanței.  Și atunci lumea o să cumpere. Va funcționa același  principiu FOMO. Principiu pe care l-ați văzut în comerțul cu amănuntul. Totul va fi demonstrat de investitorii instituționali„, a explicat Novogratz.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

1 comentariu

  • Triliarde?!? Lol! Ce inseamna „triliarde”? Poate trilioane. Dar si asta ar fi o greseala. Pentru ca echivalentul in romana al trilionului din engleza este „bilionul”. Noi avem: milion, miliard, bilion, trilion etc. Ei au: million (milion), billion (miliard, nicidecum bilion), trillion (bilion, nicidecum trilion si cu atat mai putin „triliard”). Hai sa invatam nunerele, mai baieti 🙂 Dupa 18 ani de media – cum se lauda autorul (inclusiv televiziuni) – ma asteptam sa stie ca nu exista „triliard” si de asemenea sa stie si numerele :))) Fii serios…

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!