Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,453.80
-2.49%
2
XRP
XRP
$0.2926
-3.55%
3
Ethereum
Ethereum
$105.85
-4.18%
5
EOS
EOS
$2.249
-4.02%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.79
-6.94%
7
Litecoin
Litecoin
$30.903
-3.23%
8
TRON
TRON
$0.026989
-2.07%
9
Stellar
Stellar
$0.085517
-7.68%
11
Cardano
Cardano
$0.038149
-3.90%
13
Monero
Monero
$43.663
-4.37%
14
IOTA
IOTA
$0.2567
-1.70%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Miscare periculoasă: CoinMarketCap renunță la transparența totală în listarea cripto

M

CoinMarketCap, site-ul de agregare a datelor despre evoluția criptomonedelor, a decis să facă o mișcare riscantă. A ales să elimine cerințele legate de volum pentru bursele listate pe platforma sa. Motivul?  Ownership-ul a motivat că este preocupat de transparența și de acuratețea datelor. Totuși mișcarea arată altceva. Dimpotrivă. O informație care nu mai este relevată public poate influența percepția asupra unei criptomonede.

Miscare periculoasă: CoinMarketCap renunță la transparența totală în listarea cripto

CoinMarketCap a anunțat decizia controversată într-o postare pe blog

Platforma CoinMarketCap, cel de-al 276-lea cel mai popular site wolrdwide, potrivit Alexa, a făcut acest anunț într-un post pe blog. Platforma a răspuns deja unui baraj de critici. Ownership-ul platformei a explicat și a încercat să argumenteze. A vorbit despre schimburile de cripto și despre schimbarea algoritmilor statistici. Ei spun că prin această decizie va exista mai multă vizibilitate.

Utilizatorii s-au plâns de mult timp că anumite criptomonede umflă volumul folosind modele low-fee, care încurajează comercianții să-și mărească activitatea, fie manual, fie prin boti, pentru a primi comisioane mai mici pe tranzacționare.

În mod similar, multe schimburi au fost acuzate de utilizarea unor metode discutabile pentru a-și spori volumul, fie prin intermediul serviciilor de tranzacționare operate de bursă, fie prin operațiuni de spălare directă.

ADEVĂRUL surprins LA MIJLOC ÎN CONFLICTUL DINTRE CoinMarketCap și useri

Cea mai recentă schemă de creștere a volumului este așa-numita „exploatare de tranzacții”, care a crescut în popularitate printre multe platforme de tranzacționare care se situează acum în topurile zilnice ale CMC. În acest model, schimburile plătesc taxe de tranzacție din punct de vedere tehnic, însă le rambursează în mod indirect prin emiterea propriilor token-uri de cripto către comercianți.

În loc să cenzureze astfel de schimburi, CoinMarketCap a spus că va încerca în schimb să „supra-furnizeze” datele și instrumentele necesare pentru a le analiza, oferind indivizilor posibilitatea de a ajunge la concluzii în cunoștință de cauză pe cont propriu.

Cum se justifică până la urmă CoinMarketCap?

Chiar dacă încercăm să verificăm datele cu schimburile de pe site-ul nostru, nu suntem în practica de a cenzura sau de a controla ce fac alții. Într-un ecosistem deschis cum este cel în care ne aflăm, credem că cea mai bună politică – pe care o monitorizăm îndeaproape – este de a furniza date și de a permite utilizatorilor să facă alegeri proprii în cunoștință de cauză cu privire la ce să facă cu aceste date. Vrem să oferim transparență dar și acuratețe când oferim informații”.

Unele dintre aceste instrumente noi includ posibilitatea de a vizualiza volumul schimburilor pe un orizont de timp mai lung decât clasamentele de 24 de ore disponibile în prezent, precum și un instrument de filtrare care ajută utilizatorii să facă distincția între schimburile care funcționează pe diferite modele de taxe.

„Din nou, dorim să afirmăm că filosofia noastră este să oferim utilizatorilor noștri cât mai multe informații. De ce? Ca ei să poată să își formeze propriile concluzii și interpretări. Nu vrem ca ei să introducă prejudecăți proprii în deciziile lor de investiții”.  Ce informații și cum le va lista, sunt chestiuni care vor fi lămurite în viitor.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!