Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,461.32
-2.77%
2
XRP
XRP
$0.2938
-3.83%
3
Ethereum
Ethereum
$105.78
-5.21%
5
EOS
EOS
$2.246
-4.77%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.94
-8.15%
7
Litecoin
Litecoin
$31.022
-3.57%
8
TRON
TRON
$0.026963
-4.30%
9
Stellar
Stellar
$0.086193
-8.39%
11
Cardano
Cardano
$0.038120
-5.73%
13
Monero
Monero
$43.644
-5.50%
14
IOTA
IOTA
$0.2579
-2.93%
Latest Crypto Fear & Greed Index

NASDAQ s-a intalnit in secret cu reprezentanti ai Wall Street si investitori de cripto

N

Piața cripto a cunoscut săptămâna trecută mai multe fluctuatii după ce Comisia de Valori Mobiliare și de burse din S.U.A. (SEC) a negat ultima încercare a gemenilor Winklevoss de a lista un ETF bitcoin pe o bursă reglementată.

NASDAQ s-a intalnit in secret cu reprezentanti ai Wall Street si investitori de cripto

Printre alte aspecte, SEC și-a exprimat îngrijorarea că piețele care tranzactioneaza bitcoin  sunt prea predispuse la manipulare. Ca agenția să se simtă confortabil, ar vrea sa permita unui schimb să se desfasoare intr-un mediu in asa fel incat sa fie usor de convertit într-un produs tradițional de valori mobiliare. In acest context, NASDAQ a facut o miscare interesanta.

NASDAQ vrea sa reglementeze zona cripto?

Nasdaq, cea mai mare bursă din lume, a găzduit în secret o întâlnire cu ușile închise, departe de ochii presei cu reprezentanți ai Wall Street și ai industriei criptocurrency pentru a discuta legitimarea zonei cripto si daca poate ea sa devina ca o clasă de active.

După cum a raportat Bloomberg, întâlnirea cu ușile închise din Chicago a fost prezentată de reprezentanții a aproximativ o jumătate de duzină de companii, printre care și Gemini – care au fost co-fondatori. La intalnire au mai venit Cameron și Tyler Winklevoss, care s-au aflat în spatele celei mai recente oferte eșuate de a crea un ETF bitcoin .

Potrivit publicației, o sursă anonimă, cu cunoștințe despre întâlnire, a spus că participanții au discutat despre implicațiile viitoarelor reglementări privind paritatea cripto valuta și despre ce pot face firmele din industrie pentru a susține reputația si a evita zona de hacking.

NASDAQ TOT MAI INTERESATA DE ZONA CRIPTO

CCN a raportat la începutul acestui an că Nasdaq a încheiat acorduri cu o grămadă de schimburi de cripto pentru a le permite să utilizeze tehnologia de supraveghere a pieței pentru a-și reglementa locurile de tranzacționare. Firma de pe Wall Street și-a exprimat deschiderea spre listarea produselor din zona de criptocurrency

Directorul executiv al Nasdaq, Adena Friedman, a declarat recent că ea crede că zona cripto este „pasul imediat următor în spațiul valutar”, deși „juriul este încă în afara”. Inca nu se stie daca bitcoin sau o altă criptomonedă va fi cea care va atinge adopția în masă.

Cum evoluează și care dintre cripto-investitorii poate sau nu poate fi cel care în cele din urmă va oferi acea criptomoneda cheie, cred că într-adevăr juriul este încă in faza de deliberare„. A fost declaratia oficialului NASDAQ.

„Cred că ideea unui mecanism de plată mai globalizat este util. Un mecanism care sa fie mai eficient decât ceea ce avem astăzi. Care sa permita transferul de bani între țări. Si care sa sprijine cu siguranță economia”.

Friedman a mai spus că operatorul de schimb se află în faza incipientă a dezvoltării unui produs futures bitcoin. Produs conceput pentru a servi drept investiție pe termen lung.

Cu toate acestea, ea a criticat ofertele inițiale de monede ICO.  A spus despre ele că „profită” de investitorii de retail. In plus zona ICO este afectată de lipsa de transparență și de supravegherea reglementară.

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!