Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,413.52
-1.94%
2
XRP
XRP
$0.2879
-3.56%
3
Ethereum
Ethereum
$104.60
-3.14%
5
EOS
EOS
$2.225
-3.82%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.18
-1.73%
7
Litecoin
Litecoin
$30.695
-1.80%
8
TRON
TRON
$0.026536
-4.44%
9
Stellar
Stellar
$0.083348
-7.34%
11
Cardano
Cardano
$0.037381
-3.19%
13
Monero
Monero
$43.166
-2.52%
14
IOTA
IOTA
$0.2522
-2.36%
Latest Crypto Fear & Greed Index

NBX vrea să lanseze o linie aeriană care să adopte cryptocurrency

N

Compania norvegiană NBX  vrea să lanseze o platformă de cryptocurrency exchange în cursul acestui an. Mai mult, compania vrea să deschidă o afacere aeriană  care să adopte criptomonede. În spatele acestei idei se află miliardarul Bjørn Kjos,CEO al companiei NBX.

Compania NBX a câștigat 250.000 de dolari într-o primă rundă de capital și are deja un protocol cu o companie numită Observatoriet Invest.

NBX vrea să lanseze o linie aeriană care să adopte cryptocurrency

Bjørn Kjos vrea ca NBX să fie principalul competitor al unor grupuri precum GDAX și Kraken

Bjorn a declarat că în prezent compania se concentrează pe zona de research:

„Ne uităm  în prezent la lucruri și operațiuni care sunt ușor de scalat. Printre altele, vrem să avem și o opțiune de plată în blockchain pentru compania aeriană  pe care o administrăm”, a declarat Kjos.

„Vedem că este nevoie de o piață serioasă în care oamenii să vîndă și să cumpere criptomonede”, a adăugat Bjorn. NBX are planuri ambițioase și vrea să rivalizeze cu alte grupuri de schimb monetar precum GDAX și Kraken.

Norwegian Air Shuttle este cea mai mare companie aeriană din Scandinavia, cea de-a treia cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa și cel de-al nouălea cel mai mare transportator low-cost din lume, transportând 30 de milioane de persoane în 2016. Norvegianul operează în Europa, Orientul Mijlociu și conduce 500 de linii către 150 de destinații din 35 de țări.

„Unul dintre cele mai importante lucruri pentru noi este construirea unui ecosistem în jurul soluțiilor pe care le dezvoltăm. În special, ecosistemul din cadrul grupului norvegian este important, dar și ecosistemele din industria aeriană „, a spus Kjos.

Relația dintre Norvegia și zona de cryptocurrency e o relație complicată

Să nu uităm faptul că Norvegia nu a fost întotdeauna deschisă către zona de cryptocurrency și adoptarea unui blockchain. Altfel spus, adoptarea și integrarea sunt în plină ascensiune – cea mai mare bancă a națiunii a adoptat integrarea bitcoin, iar banca centrală a propus chiar ideea unei criptomonezi controlată de guvernul norvegian ca alternativă la numerar.

Stig-Mathisen afirmă că nu este preocupat de reglementare, spunând că s-a întâlnit recent cu autoritățile de reglementare financiară și totul e ok.

„După multe discuții am reușit. Am reușit să ne întâlnim cu autoritatea de supraveghere financiară. Impresia mea este că ei sunt pozitivi în ceea ce privește tehnologia și nu vor să împiedice adoptarea unui blockchain. Totuși au o abordare prudentă. ”

Relația dintre o companie aeriană majoră și un schimb de informații în zona de cryptocurrency ar putea fi foarte interesantă.  În plus, această opțiune va fi mai ușor de integrat pentru clienții norvegieni existenți cu pașapoarte înregistrate în sistem.

Atât adoptarea de blockchainuri, cât și adoptarea unui protocol de cryptocurrency pentru compania aeriană,  sunt chestiuni cu impact in viitor. Împreună cu un nou schimb de criptomonede, norvegienii de tip ,,early-adopters’ ar putea să facă unele mișcări majore în lumea de transport aerian.

Să nu uităm de MALTA

Dacă Norvegia de abia acum se gândește la zona de cryptocurrency la un nivel mult mai avansat, Malta a făcut acest pas încă de acum câteva luni.

Autoritățile malteze vor să transforme insula într-o jurisdicție prietenoasă pentru zona de cryptocurrency. Regulile propuse sunt adaptate pentru a permite schimbul de criptomonede între brokeri, administratori de active financiare si utilizatorii de criptomonede.

Două dintre cele mai mari platforme de tranzacționare de criptomonede au confirmat  atunci intențiile de relocare a operațiunilor către Malta. Compania Binance anunța că face angajări a peste 200 de persoane pe ,,Insula BlockChain”. Alte companii de tranzacții în zona de cryptocurrency au mers pe urmele Binance.   Inclusiv firma de blockchain din Berlin, Neufund si operatorul platformei de jocuri Abyss.

 

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!