Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,425.88
1.14%
2
Ethereum
Ethereum
$210.69
-0.08%
3
XRP
XRP
$0.3272
0.97%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$429.72
-1.19%
5
EOS
EOS
$5.242
2.64%
6
Stellar
Stellar
$0.2077
0.01%
7
Litecoin
Litecoin
$54.328
0.08%
9
Cardano
Cardano
$0.072873
5.69%
10
Monero
Monero
$111.66
-0.49%
12
IOTA
IOTA
$0.5326
-0.10%
13
TRON
TRON
$0.019854
1.76%
Latest Crypto Fear & Greed Index

O agenție de turism a decis să renunțe la Bitcoin ca metodă de plată

O

Expedia, o agenție de turism online, unul dintre cei mai mari comercianți care acceptau Bitcoin încă din 2014, a decis să refuze plăți cu criptomonede.  Decizia bruscă și neanunțată anterior a forțat mai mulți utilizatori să caute servicii alternative de călătorie.

O agenție de turism a decis să renunțe la Bitcoin ca metodă de plată

Marketexclusive.com a raportat recent că un purtător de cuvânt al companiei Expedia a confirmat că firma nu va mai accepta taxele pentru rezervările hoteliere sau de zboruri cu criptomonede. Compania caută să-și evalueze opțiunile de plată alternative. Purtătorul de cuvânt a spus că societatea și-a cerut scuze pentru inconveniențe, deoarece nu a existat o notificare prealabilă a schimbării.

Care au fost problemele care au împins Expedia spre această decizie

Raportul a remarcat faptul că Expedia a întâmpinat probleme frecvente cu plățile de tip bitcoin. Asta a inclus și nemulțumirea clienților cu privire la momentul plății. Inclusiv au fost probleme în timpul procesului de plată. S-au constatat probleme și în cadrul procesului de rambursare rapidă. Unii clienți au constatat că trebuie să plătească cu cardul lor de credit. Și asta chiar și după ce au plătit în cont cu bitcoin.

Expedia nu a răspuns la multiple solicitări de comentarii ale CCN. De asemenea, nu a fost menționată decizia de a înceta să accepte taxele pe site-ul companiei sau în raportul său financiar trimestrial.

Platforma coinbase amestecată în scandal

Numeroase voci au speculat faptul că Expedia a încetat să accepte bitcoin din cauza CoinBase. Se pare că platforma Coinbase, procesatorul de plată Bitcoin, a introdus un nou instrument de comercial. Instrument care schimbă anumiți algoritmi în plățile cu amănuntul.

La sfârșitul lunii martie, Reddit a anunțat că nu va mai accepta plăți de tip bitcoin pentru programul său, Reddit Gold. Reddit și-a motivat decizia în special datorită noii platforme de comerț a Coinbase.

Un administrator Reddit a fost citat spunând că schimbarea Coinbase, în plus față de unele probleme cu opțiunea de plată de tip bitcoin, a determinat serviciul să întrerupă acceptarea de bitcoin.

Jeff Klee, CEO al companiei Cheapair.com, a menționat într-o declarație publicată pe Bitcoin.com la sfârșitul lunii aprilie că Coinbase a informat serviciul de călătorie că nu va mai sprijini soluțiile de custodie pentru comercianți și că pe 30 aprilie comercianții nu vor mai putea plăti pentru a crea comenzi utilizând instrumentele Coinbase.

Klee a mai remarcat planul lui Cheapair.com de a folosi BitPay ca procesor. Cheapair.com, în plus față de acceptarea taxelor brute din 2013, acceptă, de asemenea, litecoin, cash bit, pentru ambele rezervări de zboruri și hoteluri, a anunțat compania în luna mai.

Site-uri alternative de călătorie care acceptă plata în criptomonede

În afară de Cheapair.com, există o varietate de servicii de călătorie mai puțin cunoscute și companii aeriene care acceptă criptocurrency. Site-urile de turism care acceptă Bitcoin includ Destina.com, Abitsky.com, Btctrip.com, Fluege.com, Nurflug.de și Agencciadeviajesvirtual.com.

Companiile aeriene care acceptă cripto includ Airbaltic.com din Letonia, Flypeach.com din Japonia, Fat.com.tw din Thailanda și Cebupacificair.com din Filipine. Cardurile cadou care pot fi folosite pentru a plăti pentru unele companii aeriene includ Gyft, eGiftergiftoff, FlightGiftCard, Bitrefill.com.

Michael Gulmann, vicepreședinte al companiei, a spus în acel moment că acceptarea bitcoin a fost doar un test. Un poster Reddit a menționat că decizia recentă a lui Expedia a fost deosebit de nefericită pentru utilizatorii din industria IT. Motivul? Mulți dintre ei primesc o parte din salariile lor în criptocurrency.

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

O agenție de turism a decis să renunțe la Bitcoin ca metodă de plată

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!