Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$4,448.29
-9.01%
2
XRP
XRP
$0.4329
-10.39%
3
Ethereum
Ethereum
$130.40
-12.54%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$228.59
-18.88%
5
Stellar
Stellar
$0.1928
-14.41%
6
EOS
EOS
$3.715
-9.03%
7
Litecoin
Litecoin
$32.980
-10.53%
9
Cardano
Cardano
$0.044687
-14.78%
10
Monero
Monero
$66.352
-9.05%
11
TRON
TRON
$0.013888
-12.30%
13
IOTA
IOTA
$0.3038
-14.75%
Latest Crypto Fear & Greed Index

O companie din Africa de Sud vrea să investească în SygniaCoin

O

Sygnia Asset Management, o companie mamut de investiții sud-africană cu o cotă de 180 de miliarde de rand (14,5 miliarde de dolari americani) a dezvăluit că va lansa un blockchain pentru tranzacții de cryptocurrency în cursul acestui an.

O companie din Africa de Sud vrea să investească în SygniaCoin

Magda Wierzycka, CEO în cadrul companiei Sygnia Asset Management, a declarat că în cadrul noilor perspective economice compania va pune accent pe securitatea și respectarea reglementărilor din domeniu. Noua cryptomonedă se va numi ,,SygniaCoin” și va purta efigiile companiei. Urmează să fie lansată până la finalul celui de-al treilea trimestru al anului 2018.

Contextul socio-economic african

Magda Wierzyckaa remarcat că Serviciul de Monezi din Africa de Sud (SARS) a prevăzut deja ca tranzacțiile de tip cryptocurrency să fie supuse impozitării și că se așteaptă ca alte cadre de reglementare să facă același lucru în viitor și în statele emergente din zona continentului.

Piața de cryptocurrency evoluează într-un ritm rapid la nivel internațional și intern și atrage atât fluxuri interne, cât și internaționale. Cu o atenție deosebită, Sygnia este bine poziționată pentru a deveni prima instituție importantă de servicii financiare care cuprinde toate tipurile de tranzacții în blockchain și oferă investitorilor o platformă sigură de tranzacționare și execuție, susținută de o infrastructură internațională, concepută să se integreze ușor cu produsele de economisire standard „, a declarat Magda.

Între timp, SygniaCoin își va baza politicile asupra cadrului de reglementare existent adoptat în prezent de cripto-bursele înregistrate în statul New York, și anume NY BitLicense, care a fost introdus în august 2015.

În plus față de tranzacționările curente din zona de blockchain, Sygnia va crea un fond dedicat cu focus pe investiții într-o gamă complexă de operațiuni de cryptocurrency. În numele clienților săi cu amănuntul dar și a celor instituționali, investitorii care vor folosi Sygnia vor putea, de asemenea, să dețină active în zona de cryptocurrency în conturile Sygnia, alături de alte active.

Africa față în față cu noile modele de tranzacții internaționale

Să ne aducem aminte faptul că banca centrală din Africa de Sud (SARB) a declarat că tranzacțiile in blockchain de cryptocurrency pot fi etichetate ca „cyber-tokens”. Anunțul a urmat înființării de către SARB a unui grup de lucru specializat în zona de criptomonezi. Totul a început în luna ianuarie a acestui an.

Banca centrală a înființat o organizație de autoreglementare. Scopul? Acela de a supraveghea evoluțiile din industria de criptomonezi. Totodată este urmărit  și riscul sistemic în zona de cryptocurrency.

Alte momente cheie de pe continentul African

În aprilie 2018, BitHub Africa, o organizație cu sediul în Nairobi, s-a mobilizat pentru a finanța startup-uri locale. Motivul? Încurajarea acestora de a intra în zona de blockchain.

Mai mult decât atât, Academia Blockchain din Capetown s-a angajat în inițiative comunitare. Prin aceste demersuri aceștia educă proprietarii de afaceri locale. De asemenea și locuitorii sunt informați cu privire la avantajele utilizării de blockchain în tranzacțiile financiare.

De asemenea, a existat un număr tot mai mare de firme implicate în zona de blockchain. Acestea  au luat foarte serios responsabilitatea socială, pe măsură ce prezența lor a devenit mai puternică pe continent.

De exemplu, o platformă mobilă de servicii financiare locale Wala a format un parteneriat strategic cu alte firme. Motivul? S-au împrumutat împreună de 10 milioane dolari sub formă de criptomonezi pentru a ajuta gricultorii subsaharieni.

Sursa: https://cointelegraph.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!