Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,408.88
-2.07%
2
XRP
XRP
$0.2869
-3.91%
3
Ethereum
Ethereum
$104.16
-3.56%
5
EOS
EOS
$2.219
-4.08%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.92
-2.85%
7
Litecoin
Litecoin
$30.548
-2.28%
8
TRON
TRON
$0.026393
-4.89%
9
Stellar
Stellar
$0.083024
-7.72%
11
Cardano
Cardano
$0.037172
-3.74%
13
Monero
Monero
$43.041
-2.79%
14
IOTA
IOTA
$0.2508
-2.91%
Latest Crypto Fear & Greed Index

O firmă de mining din Estonia a cerut 200 de milioane de dolari prin ICO

O

O firmă din Estonia cu focus pe mining de criptomonede vrea să ridice aproape 200 de milioane de dolari printr-o ofertă inițială de monede (ICO). Firma din Estonia a depus la Comisia americană pentru valori mobiliare și de burse o solicitare.

O firmă de mining din Estonia a cerut 200 de milioane de dolari prin ICO

Potrivit documentelor publice depuse la începutul acestei luni, firma NewTech Myning OU speră să câștige până la 180 milioane dolari prin vânzarea de token-uri GoWeb prin acorduri simple pentru mărcile viitoare (SAFT). Prețurile sunt fixate la 3 USD, iar investitorii pot achiziționa câte un simbol.

Culisele NewTech Myning

Documentul indică faptul că NewTech Myning a fost înființată în 2018 ca o societate cu răspundere limitată (LLC) și că are sediul din Tallinn, Estonia. Vânzarea a fost depusă în conformitate cu Regulamentele în vigoare, indicând faptul că societatea solicită o scutire de la cerințele standard de înregistrare a valorilor mobiliare. NewTech Myning OU a declarat că sunt scutite de înregistrare în conformitate cu articolul 506 litera (c) din Regulamentul de procedură, ceea ce înseamnă că numai investitorii acreditați pot contribui la ofertă.

Documentele nu dezvăluie nimic altceva despre companie, dar site-ul GoWeb indică faptul că respectivele token-uri le vor permite proprietarilor să dețină o cantitate stabilită a priori.  Site-ul web mai susține că GoWeb a fost format în 2014, deși, dacă este adevărat, a funcționat în mare parte sub radarul oficial al guvernului.

Dacă GoWeb atinge legal totul, ar putea fi unul din cele 10 cele mai profitabile vânzări de token-uri în 2018. Potrivit datelor furnizate de CoinSchedule, protocoalele ICO au ridicat puțin sub 10 miliarde USD în 2018, deși doar opt proiecte au ridicat 100 milioane USD sau mai mult fără a include EOS, al cărui ICO este evaluat la 4 miliarde USD a început în 2017.

Ce sunt de fapt ICO-urile și cum pot fi ele monetizate și valorificate

Totul pleacă de la o operațiune simplă de marketing and sales. Vând produsul (un număr prestabilit de monede preminate) la un preț de pre-lansare, teoretic mai mic decât se evaluează că va valora acesta la lansare. Banii primiți îi investesc în dezvoltare. Cei care au investit în etapa de ICO au deci oportunitatea de a prinde din scurt un proiect, sub prețul pieței. Evident, își asumă și o serie de riscuri. Dacă proiectul este abandonat? Dacă schimburile refuză în final să listeze moneda? Dacă moneda este listată la un preț sub cel de cumpărare în faza de ICO? Dacă…se dovedește că dezvoltatorii nici nu aveau vreun plan, altul decât să bage mâna în buzunarul investitorilor?

Desigur, nici ICO-urile nu sunt total nereglementate. Se aplică și aici niște standarde de bună practică. Banii investiți nu intră din prima pe mâna dezvoltatorilor. Sunt menținuți în conturi, adică la un terț de încredere care îi va da dezvoltatorilor după un protocol prestabilit. Atenție însă, un avocat abil poate să justifice retragerea banilor, în ciuda protocoalelor.

Cum identifici un ICO fără șanse?

Numărul de fise pe care vor să le scoată pe piață este prea mare. Nu contează cât de bun este proiectul, dacă inflația este prea mare poate să îl sufoce. Dacă fisa nu are multe proiecte, nu e ok. Sau dacă dezvoltatorul nu are credibilitate, nu e ok. El trebuie să poată să stabilească o bază de cumpărare pentru fise. Nu poate asta, tot protocolul va eșua.

Dacă în faza de ICO, se evită anumite întrebări sau se întârzie cu mesajele, nu e semn ok. Ne putem închipui că nici pe viitor relațiile cu clienții nu vor fi corespunzătoare. Threadul deschis pe forum ar trebui să fie nemoderat. Motivul? Pentru ca oamenii să poată să își exprime liber părerea și să pună orice fel de întrebări.

Ideologia din spatele proiectului este importantă. Dar să nu omite poza de ansamblu. Nu este ok să vorbești 90% din proiect despre subiecte adiacente și doar 10% despre tehnologia care va rezolva problema.

Totul trebuie foarte bine analizat, predocumentat.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!