Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,399.56
-2.33%
2
XRP
XRP
$0.2856
-4.33%
3
Ethereum
Ethereum
$103.98
-3.75%
5
EOS
EOS
$2.214
-4.27%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.07
-3.58%
7
Litecoin
Litecoin
$30.412
-2.76%
8
TRON
TRON
$0.026189
-5.44%
9
Stellar
Stellar
$0.082707
-8.10%
11
Cardano
Cardano
$0.037025
-4.07%
13
Monero
Monero
$42.713
-3.43%
14
IOTA
IOTA
$0.2498
-3.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

O regiune din statul american Montana vrea să suspende mining-ul

O

O regiune administrativă din statul Montana, din S.U.A. se află în proces cu simpatizanții zonei de cryptocurrency. Motivul? Respectiva unitate administrativă, prin oponenții ei, vor să suspende activitățile de mining de criptomonede.

O regiune din statul american Montana vrea să suspende mining-ul

Tribunalul american a amânat votul privind o interdicție propusă pentru un an de exploatare minieră. Autoritatea guvernamentală și-a motivat simplu decizia. Acesta a spus că nu înțelege exploatarea criptocurrency suficient de bine pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.

„Înțelegem cu toții că nu înțelegem”, a declarat Jean Curtiss, comisar al Comisiei Județene din statul Missoula. „Nu știm toate efectele în viitor sau cum va afecta economic regiunea”.

Un proces care pare că nu se mai termină

Curtiss a făcut observațiile după o audiere de două ore din 14 iunie, în care susținătorii și oponenții mineritului de bitcoin au susținut pentru sau împotriva pozițiilor respective, a raportat o publicație locală citată de ccn.

Comisia Județeană Missoula trebuia să voteze o interdicție de un an propusă privind extracția minieră de tip cryptocurrency nouă sau extinsă în regiune, însă a amânat votul până în august. Comisia a spus că trebuie să revizuiască detaliile înainte de a lua o decizie.

De ce există păreri contra mining-ului de bitcoin

Potrivit presei locale, oponenții au venit cu o listă întreagă de motive cu privire la acest subiect. Aceștia reclamă printre altele următoarele lucruri: din cauza mining-ului cresc costurile de electricitate în zonă și nivelul de poluare fonică, poluarea reziduală cauzată de echipamentele de răcire ale computerului, creșterea potențială a prețurilor energiei electrice, creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră, pericole crescute de incendiu cauzate de funcționarea calculatoarelor non-stop, deșeurile electronice cauzate de utilizarea calculatoarelor non-stop.

Exploatarea de cryptocurrency a devenit din ce în ce mai populară în Montana și în Pacificul de Nord-Vest, datorită costurilor scăzute ale energiei electrice și temperaturilor scăzute ale regiunii, care îngreunează supraîncălzirea computerelor miniere.

Două fabrici de mining pentru criptomonede  de dimensiuni uriașe funcționează în prezent în regiunea Missoula. Până de curând, centrul de date Bonner Bitcoin a fost cel mai mare din lume, a raportat Missoula Current.

De ce sunt localnicii atât de înverșunați

„Zgomotul este rău”, a declarat Joanne Weimer, unul dintre reclamanți. „Unii oameni vor trebui să se mute din cauza asta. Valorile noastre de proprietate sunt în scădere din cauza zgomotului. Parca am sta într-un hangar cu avioane pornite. ”

Un alt reclamant, care deține bijuterii, se plânge că nu mai poate să-și țină geamurile deschise în timpul verii din cauza zgomotului făcut de computerele care fac mining.

Susținătorii zonei de cryptocurrency încearcă să găsească o soluție eco-friendly

Susținătorii mineritului de tip bitcoin spun că se află în proces de înlocuire a celor mai vechi ventilatoare zgomotoase. Vor să le înlocuiască cu unele mult mai silențioase.

Dan Stivers, managerul companiei Bitcoin, proiect Spokane, a spus că în curând fabrica va cumpăra energie de la o sursă hidroelectrică locală regenerabilă, astfel încât preocupările legate de mediu să nu mai reprezinte o problemă.

Stivers a declarat că regiunea ar trebui să ia în considerare toate noile locuri de muncă și creșterea economică pe care activitatea de mining după criptomonede o produce în zonă  „Trebuie să gândim pe termen lung, nu numai pentru Bonner, ci și pentru Missoula și statul Montana”, a spus el. „Aceasta este o tehnologie emergenta.”

Planuri de extindere spre NEW YORK

Între timp, în Upstate New York, construcția se află în plină desfășurare pentru a construi cel mai mare centru de minerit criptomonede din lume. După cum a raportat CCN, firma minieră Coinmint a investit 50 de milioane de dolari pentru a transforma o fabrică de aluminiu Alcoa de 1300 de acri în Massena, New York.

Coinmint intenționează să investească până la 700 milioane dolari în facilitate. Asta va crea aproximativ 150 de locuri de muncă în următoarele 18 luni. Se preconizează că noul centru minier de criptare va fi operațional până în iunie 2019.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!