Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,454.04
-3.99%
2
XRP
XRP
$0.2907
-6.54%
3
Ethereum
Ethereum
$104.78
-8.88%
5
EOS
EOS
$2.223
-7.34%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.05
-11.23%
7
Litecoin
Litecoin
$30.702
-7.04%
8
TRON
TRON
$0.026175
-10.46%
9
Stellar
Stellar
$0.087250
-10.01%
11
Cardano
Cardano
$0.038315
-7.61%
13
Monero
Monero
$43.373
-5.98%
14
IOTA
IOTA
$0.2520
-9.40%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Oamenii încep să aibă încredere în mașinării

O

Oamenii încep să aibă încredere în mașinării

Noaptea trecuta, Mark Yusko si cu am sustinut o prezentare unei camere pline de analisti financiari autorizati (CFA). Grupul a fost foarte entuziasmat  și a pus o serie de întrebări interesante. O singură întrebare, în special, mi-a atras atenția – Este Bitcoin un gardian împotriva haosului economic global?

Experimentul valutar fiat a început în 1971, când președintele Reagan a rupt dolarul american de la standardul aurului. Asta înseamnă că sistemul monetar modern este de numai 47 de ani. Așadar, moneda nu avea nici un fel de mărfuri care să o susțină, oamenii aveau libertatea de a tipări câți bani vedeau cu ochii. Din păcate, tipăritul banilor nu-i ajuta la nimic.

Vedem deja că acest experiment eșuează în anumite țări, deoarece dictatorii nu dispun de suficientă disciplină pentru a opri tipărirea banilor. Odată ce o țară atinge un anumit punct critic, ea intră în hiperinflație și se avântă într-o spirală care accelerează devalorizarea monedei.

Singura modalitate de a împiedica oamenii să tipărească mai mulți bani este prin a elimina complet capacitatea lor de a crea mai mulți bani. Bitcoin face acest lucru printr-un model de guvernanță descentralizată, împreună cu un design fix de furnizare. Indiferent cât de greu încearcă un guvern, ei nu pot crea mai mult Bitcoin.

Acest model monetar mai puțin uman, evident, devine din ce în ce mai popular și aș susține că este pentru că oamenii învață să aibă încredere în mașini. Matematica și software-ul din spatele Bitcoin sunt open source, ceea ce înseamnă că oricine are o transparență deplină în –

  • modul în care este proiectat sistemul
  • ce s-a întâmplat în trecut
  • ceea ce se întâmplă în prezent
  •  ce ar trebui să se întâmple în viitor.

În esență, Bitcoin este mai transparent decât rezerva federală. Astăzi, asta este important pentru un număr al populației. Numărul persoanelor interesate se va majora drastic, pe măsură ce mai multe economii vor deveni victime ale recesiunii, depresiei, hiperinflației sau haosului economic global.

Cetățenii acestor economii afectate nu vor alerga la Bitcoin pentru că este cool, sexy, nou sau popular. Ei vor adopta sistemul monetar pentru că vor pierde încrederea în oameni și vor câștiga încredere în mașini. Mașinile nu sunt supuse lăcomiei, părtășiei sau emoției – ele se execută pur și simplu așa cum au fost proiectate.

Bitcoin nu este un gardian împotriva haosului economic. Bitcoin este un gardian împotriva oamenilor.

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!