Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,460.37
-3.80%
2
XRP
XRP
$0.2928
-5.73%
3
Ethereum
Ethereum
$105.04
-8.39%
5
EOS
EOS
$2.219
-7.49%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.61
-10.66%
7
Litecoin
Litecoin
$30.778
-6.68%
8
TRON
TRON
$0.026232
-10.53%
9
Stellar
Stellar
$0.087464
-9.21%
11
Cardano
Cardano
$0.038308
-7.49%
13
Monero
Monero
$43.328
-6.61%
14
IOTA
IOTA
$0.2565
-7.85%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Oficial: Un oras din Japonia a implementat un sistem de vot prin blockchain

O

Guvernul din orașul japonez Tsukuba a introdus un sistem de vot online, alimentat de blockchain. Este o premiera. Motivul? Pentru a permite locuitorilor să voteze programe de dezvoltare socială.

Oficial: Un oras din Japonia a implementat un sistem de vot prin blockchain

Tsukuba revolutioneaza ideea sistemului de vot prin corespondenta

Primul vot digital din Japonia se intampla in orasul Tsukuba. Acest oras va utiliza sistemul japonez „My Number”. Vorbim de un identificator de securitate socială de 12 cifre oferit tuturor rezidenților japonezi. Motivul? Pentru a verifica acreditările alegătorilor înainte de a asigura că votul este falsificat sau accesat prin tehnologia de blocare descentralizată. Informatia a fost confirmata de Japan Times.

În mod specific, sistemul de vot a fost pus în aplicare pentru locuitorii orașului votând pentru propuneri privind programele locale de dezvoltare socială. Alegătorii au fost rugați să-și plaseze cartea „My Number” pe un cititor de carduri înainte de a vota. Asta in timp ce aleg programul pe care l-au ales. Votul a fost apoi înregistrat pe un registru descentralizat, făcându-l imun la manipulare, potrivit raportului.

După ce a votat prin sistem, primarul Tsukuba Tatsuo Igarashi a fost citat după cum a declarat: „Am crezut că va implica proceduri mai complicate, dar am constatat că este minim și ușor.”

Sistemul de vot prin blockchain – o solutie care poate fi impartasita World Wide?

Cu toate acestea, votul digital nu a fost un succes complet, deoarece mai mulți alegători și-au uitat parolele, după cum se spune, lăsându-i în imposibilitatea de a vota. Sistemul de vot presupunea, probabil, un nivel suplimentar de securitate sub formă de parole pentru a verifica persoana prezentă la vot, dincolo de simpla scanare a cărții sale de securitate socială.

Orașul Tsukuba, cunoscut pentru agenda sa tehnologică și pentru centrul de cercetare științifică din Japonia, se alătură unei liste tot mai numeroase de guverne care se întorc la tehnologia blockchain. Mai ales ca multe tari vad in asta o garantie a soluțiilor de vot.

În aprilie, Virginia de Vest a devenit primul stat din SUA care a testat votarea mobilă, asigurată de blockchain, pentru membrii serviciului militar din străinătate folosind codul de stat sau federal pe o aplicație smartphone.

În iunie, locuitorii din orașul Zug din Elveția au folosit sistemul eID al orașului. De ce? Pentru a vota prin intermediul telefoanelor lor smartphone pe platforma blockchain. Luna trecută, un oficial din partea Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei a confirmat votul procesului pe un blockchain NEM.

Cu un efort marcat de combatere a fraudei electorale și chiar de intimidare în țară, corpul electoral din Kenya și-a anunțat planul de a utiliza tehnologia blockchain pentru un vot în timp real pentru a asigura integritatea electoratului.

JAPONIA SIMTE NEVOIA SA ISI SCHIMBE ATITUDINEA REFERITOARE LA BLOCKCHAIN-URI SI CRIPTOMONEDE

Leo Lewis, corespondent la Tokyo pentru FT și analist financiar cu sediul în Japonia, a subliniat că în ultimii ani, Japonia a inceput un program național de licențiere pentru cripto-schimburi. Mori și echipa sa de reglementare s-au concentrat asupra implementării politicilor. Acele politici care pot crea un ecosistem mai bun pentru companii noi și companii inovatoare.

„Domnul Mori știa, în mod intim, că sectorul financiar din Japonia a căzut. Mai ales în domeniul IT, al fintech-urilor, al blockchain-urilor. Trebuie să fi fost tentant să se suprapună pe o criză de ambiții naționale preexistente. Vorbim de o strategie centrata pe start-up-uri, fintech și încurajând mai mult aceasta zona”, a explicat Lewis.

Sursa: https://www.ccn.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!