Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,455.10
-3.98%
2
XRP
XRP
$0.2919
-6.14%
3
Ethereum
Ethereum
$104.95
-8.73%
5
EOS
EOS
$2.222
-7.42%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.03
-11.28%
7
Litecoin
Litecoin
$30.642
-7.25%
8
TRON
TRON
$0.026237
-10.33%
9
Stellar
Stellar
$0.087366
-9.84%
11
Cardano
Cardano
$0.038467
-7.23%
13
Monero
Monero
$43.267
-6.29%
14
IOTA
IOTA
$0.2528
-9.16%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Oficial: US NAVY exploreaza tehnologia blockchain in scopuri militare

O

Comandamentul sistemelor navale din SUA (NAVAIR) explorează în prezent tehnologia blocurilor pentru urmărirea pieselor de aviație pe tot parcursul ciclului lor de viață. Informatia apare in comunicatul lor de presă.

Oficial: US NAVY exploreaza tehnologia blockchain in scopuri militare

Blockchain cu aplicatii militare

Pentru NAVAIR, schimbarea modului în care urmărește în prezent linia de componente este un pas important în reducerea costurilor ridicate necesare pentru a opera o aeronavă militară. Procesul actual implică scrierea detaliilor părților pe o Cartă componentă de eliminare planificată. Folosită pentru înregistrarea informațiilor privind piesele de aviație. Asta înainte de a le introduce manual într-o bază de date.

Marina a colaborat cu Indiana Technology and Manufacturing Companies (ITAMCO) în cadrul Acordului de cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării. NAVAIR speră să obțină „acces la codul de vârf al lanțului”. Precum și protocoale inovatoare care pot „rechema seturi mari de date” .

Blockchain cu utilitate in viitor pe multiple planuri

Potrivit comunicatului de presă, ITAMCO va ajuta nava să înțeleagă cum să apeleze la registrul distribuit pentru operațiunile sale. Iar în schimb sistemul va ajunge să înțeleagă modul în care nava funcționează. Astfel încât să poată crea o „arhitectură conceptuală”.

Dezvoltarea unei astfel de platforme pentru NAVY nu va fi ușoară și unul dintre obstacolele care trebuie scalat este „asigurarea și acreditarea informațiilor” pentru un sistem informatic distribuit care se va îndepărta de actuala arhitectură a bazei de date centralizate.

Există, de asemenea, problema securității cibernetice, deoarece conectarea tuturor nodurilor care susțin lanțul de aprovizionare crește vulnerabilitatea sistemului. NAVAIR aduc experții în timp util pentru a crea o arhitectură conceptuală, deoarece speră să înțeleagă riscurile și recompensele care apar cu un sistem distribuit conectat.

Echipa de asistență a flotei de la Navy crede că blocul poate ajuta misiunea Naval Air să se concentreze mai mult pe siguranță și la un cost mai mic decât în ​​prezent cu vechiul sistem.

IBM E INTERESATA SA PATENTEZE TEHNOLOGIA BLOCKCHAIN PE DRONE

Compania IBM a aplicat pentru brevetarea unui sistem care să folosească tehnologia distribuită a registrelor (DLT) pentru a aborda preocupările legate de confidențialitate și securitate asociate in cazul dronelor. Motivul din spatele acestei decizii are legatura cu rata crescuta a utilizării mașinilor cu automonie si inteligenta si care pot zbura si pot efectua operatiuni de supraveghere.

Potrivit documentelor publicate recent de catre Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA (USPTO), IBM a solicitat mai întâi brevetul. Dintre acestea, cel mai recent are legatura cu creșterea de aplicații de tip blockchain.

În cererea de brevet de invenție, autorii detaliază modul în care poate fi utilizat un registru de blocuri pentru stocarea datelor asociate zborurilor fără pilot de avion (UAV). Asta în special atunci când un risc de securitate este considerat relativ ridicat.

Practic brevetul are in vedere supravegherea controlorilor și a autorităților de reglementare a spațiului aerian. De ce? Din cauza numărului tot mai mare de drone care survoleaza diferite suprafete.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!