Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,462.64
-3.76%
2
XRP
XRP
$0.2931
-5.65%
3
Ethereum
Ethereum
$105.38
-8.19%
5
EOS
EOS
$2.225
-7.30%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.88
-10.51%
7
Litecoin
Litecoin
$30.743
-6.89%
8
TRON
TRON
$0.026325
-10.25%
9
Stellar
Stellar
$0.087520
-9.31%
11
Cardano
Cardano
$0.038502
-7.08%
13
Monero
Monero
$43.333
-6.48%
14
IOTA
IOTA
$0.2563
-8.00%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Oficial: Uzbekistan inaugureaza primul schimb cripto licentiat de guvern

O

Asociația coreeană de afaceri din Blockchain (KOBEA) și guvernul din Uzbekistan au semnat un memorandum de înțelegere (MoU). Motivul? Pentru stabilirea primului schimb de cripto-licențiat de guvern.

Oficial:  Uzbekistan inaugureaza primul schimb cripto licentiat de guvern

UZBEKISTAN face pasul oficial spre cripto si blockchain

Agenția Națională de Management al Proiectului (NAPM), sub președintele Republicii Uzbekistan, a stabilit un parteneriat direct cu KOBEA pentru a facilita creșterea sectorului de cripto. În anii următori, guvernul Uzbekistanului va contribui la crearea unui fond la scară largă. De ce? Pentru a finanța inițierea și proiectele inovatoare în industria Cripto și blockchain.

Pe parcursul anului 2018, țări precum Iranul și Turcia au înregistrat o creștere rapidă a cererii de cripto datorită înăspririi sancțiunilor impuse de guvernul SUA și devalorizării monedelor naționale.

Cu toate acestea, având în vedere absența sancțiunilor atât din partea guvernului SUA, cât și a UE în regiune, este evidentă decizia Uzbekistanului de a-și deschide economia pentru cripto.

UZBEKISTAN s-a inspirat din modelul Insulei Malta

Guvernul a ajuns la un consens pentru a dezvolta și a crea un ecosistem prietenos pentru startup-urile din zona cripto. Asta după evaluarea succesului Maltei și a orasului Zug din Elveția în atragerea afacerilor legate de blocuri. Totul reglementat cu cadre de reglementare practice.

Malta, o țară din UE caracterizată ca „insula paradis pentru blockchain”, a văzut recent trei corporații în valoare de mai multe miliarde de dolari care își relochează sediul în Malta datorită politicilor favorabile.

Revolut și Binance au stabilit definitiv nou sedii în Malta, aducând sute de angajați și sute de milioane de dolari profituri lunare în regiune. Tron, un proiect important, se așteaptă să migreze în Malta în următoarele luni. Pentru a concura împotriva Maltei, a Busanului din Coreea de Sud, a insulei Jeju, a Elveției și a altor piețe majore de cripto, guvernul Uzbekistanului a declarat că va stabili centre de cercetare și dezvoltare la scară largă.

Viitorul Uzbekistanului in zona cripto

Politicile favorabile vor fi suficiente? Filipinezii, Coreea de Sud, Malta, Elveția, Singapore, Thailanda și multe țări din Europa au introdus deja politici pentru criptarea banilor.

Simpla impunere a cadrelor de reglementare practice nu va fi suficientă pentru a convinge companiile care se află în regiuni cu comunități. Dar, poziția optimistă a guvernului față de diferite sectoare ale pieței cripto, inclusiv ofertele inițiale de monede (ICO), exploatarea minieră, tranzacționarea și dezvoltarea vor conduce, probabil acolo unde trebuie.

BTC DE 24.000 $ PE UNELE BURSE DIN IRAN DUPA CE A FOST RECUNOSCUT OFICIAL DE GUVERN

Iranul a anunțat recent că va începe să trateze exploatarea minelor cripto-economice ca pe o industrie. Acest lucru vine după o presiune sporită asupra țării, impusă de schimbarea sancțiunilor economice impuse de Statele Unite. În această știre bullish, prețul Bitcoin [BTC] a fost raportat la aproximativ 24000 USD pe unele burse iraniene.

Platforma de schimb Exir a raportat un pret de 1.020.000.000 IRR pentru 1 Bitcoin. Asta a adus valoarea monedei peste valoarea maxima anterioara de 20000 $. Prețul curent al cripto este de aproximativ 6400 $. Prețul produsului Ethereum a fost, de asemenea, umflat pentru a fi în jur de 900 de dolari, comparativ cu prețul său actual de 215 de dolari.

Banca Centrală a Iranului este pregătită să elaboreze un cadru de politici pentru industria nou-creată de exploatare minieră prin cripto. Potrivit Consiliului Suprem al Iranului al secretarului Cyberspace, Abolhassan Firouzabadi, politica urmează să fie elaborată în următoarele 18 zile.

Sursa: https://www.ccn.com

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!