Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,422.90
-1.53%
2
XRP
XRP
$0.2898
-2.45%
3
Ethereum
Ethereum
$105.14
-1.91%
5
EOS
EOS
$2.237
-3.33%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.82
-1.33%
7
Litecoin
Litecoin
$30.817
-0.89%
8
TRON
TRON
$0.026824
-4.24%
9
Stellar
Stellar
$0.083403
-6.87%
11
Cardano
Cardano
$0.037740
-2.02%
13
Monero
Monero
$43.136
-2.91%
14
IOTA
IOTA
$0.2548
-0.69%
Latest Crypto Fear & Greed Index

PBoC are o abordare centralizata a blockchain-ului

P

Dedicarea unei descentralizari absolute ar putea rezolva multe din problemele cu care se confrunta tehnologia blockchain, potrivit lui Yao Qian, conducatorul bancii populare din China.

Intr-un articol de opinie, publicat de site-ul de stiri chinez Yicai, vineri, Yao a rezumat stadiul actual al dezvoltarii tehnologiei Bitcoin si blockchain si a oferit punctul sau de vedere asupra modului in care viitorul tehnologiei ar trebui sa joace.

In timp ce lauda caracteristicile cheie ale trasabilitatii si functionalitatii inteligente a contractului, directorul de cercetare si-a reafirmat convingerea ca blocajul actual al blockchain consta in obtinerea unei scalabilitati sporite, mentinand in acelasi timp un consens cu o guvernare comunitara bine stabilita.

Avand in vedere acest lucru, Yao a scris ca industria nu ar trebui sa fie prea rigida in a se supune guvernarii pe deplin descentralizate, sustinand o abordare mai flexibila.

Directorul de cercetare a declarat:

Anticipam ca in viitor va exista un nou spatiu intre cei doi poli a centralizarii si descentralizarii. Fiecare sistem de blockchain va avea un nivel diferit de necentralizare pentru a satisface cererea de scenarii de caz diferite.

O problema cu descentralizarea in blockchain-urile publice, a continuat el, este ca nu exista nici o modalitate de a intrerupe sau inchide sistemul atunci cand se confrunta cu o situatie de urgenta care necesita actualizari tehnologice.

Spre exemplu, el a sustinut ca proiectul DAO, care a avut o hartuire notorie in 2016 din cauza codificarii erorilor in contractele sale inteligente Ethereum, a expus o problema in care sistemele descentralizate trebuie sa rezolve problemele tehnologice prin ceea ce el numea furci “haotice” grele sau moi.

Ca atare, Yao a imaginat ca o alianta de blockchain care formeaza o retea necentralizata, fiecare actionand  ca un centru de control, ca o modalitate viabila de a dezvolta tehnologia blockchain in viitor – ceea ce a spus el este necesar pentru controlul riscului si schimbarile tehnologice.

Remarcile lui Yao se aliniaza cu declaratiile facute de alti directori din banca centrala a Chinei in legatura cu utilizarea potentiala a tehnologiei de blockchain, inclusiv dezvoltarea unei monede digitale de stat.

Dupa cum a raportat CoinDesk, la nivel inalt, atat Yao, cat si viceguvernatorul Fan Yifan au exprimat anterior convingerea ca, in timp ce o moneda digitala emisa de banca centrala ar putea fi inspirata de criptomoneda, ar fi gestionata central si vizibila de guvern.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Robert Tudor

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!