Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,455.10
-3.98%
2
XRP
XRP
$0.2919
-6.14%
3
Ethereum
Ethereum
$104.95
-8.73%
5
EOS
EOS
$2.222
-7.42%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.03
-11.28%
7
Litecoin
Litecoin
$30.642
-7.25%
8
TRON
TRON
$0.026237
-10.33%
9
Stellar
Stellar
$0.087366
-9.84%
11
Cardano
Cardano
$0.038467
-7.23%
13
Monero
Monero
$43.267
-6.29%
14
IOTA
IOTA
$0.2528
-9.16%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Pe masură ce veniturile lunare explodează, Se așteaptă o cădere a pieței SUA, se vor refugia generația Millenials în Bitcoin?

P

Pe masură ce veniturile lunare explodează, Se așteaptă o cădere a pieței SUA, se vor refugia generația Millenials în Bitcoin?

Pentru prima dată în istorie, averea americană a gospodăriilor a depășit pragul de 100 trilioane de dolari, alimentată de creșterea valorii stocurilor și a proprietăților. Cu toate acestea, spun analistii, cresterea nesustenabila a averilor gospodariilor ar putea provoca o cădere, ceea ce ar putea conduce millenials către Bitcoin.

În septembrie, averea americană a gospodăriilor casnice a ajuns la 100 de miliarde de dolari, și pare a fi o evoluție pozitivă pentru piețele din SUA. Dar, în comparație cu stagnarea venitului actual al gospodăriilor din SUA, este destul de evident că rata de creștere rapidă a averii gospodăriilor din SUA nu poate fi susținută pe termen lung.

„Valoarea netă a gospodăriei nu poate crește în mod durabil cu mult mai rapid decât veniturile. Activele s-au ridicat și, la un moment dat, trebuie să existe șanse ca acestea să se corecteze, așa cum sa întâmplat în 2000 și 2007. ”

Comportament de Bulă 

Potrivit Mould, piața de valori din SUA este una dintre cele mai puternice piețe din istorie și piața imobiliară continuând să crească în valoare a dus la o creștere bruscă a averii gospodăriilor. Cu toate acestea, dacă averea gospodăriei nu poate fi susținută de venituri stabile, atunci piața va fi vulnerabilă la o corecție majoră.

„Diferența este probabil să fie explicată de creșterea valorii activelor financiare și de altă natură – acțiuni, obligațiuni, proprietăți și, totodată,  de la mașini de epocă până la artă, de la vin la cărți de baseball. Și acesta este un avertisment că într-un anumit moment, o altă prăbușire a piețelor financiare va trece peste tot în lume „, a adăugat Mold.

Nouriel Roubini, un economist recunoscut și profesor la Școala Stern, a prezis recent o criză financiară pe piața americană până în 2020, explicând că piața a demonstrat comportamente asemănătoare bulelor în ultimul an.

Odată cu discrepanța dintre bogăția gospodăriilor americane și veniturile crescând datoria exponențială și globală cu 250 trilioane de dolari, Mold a subliniat că piața americană este predispusă unei corecții, fie că va duce la o corecție minoră sau la o criză financiară, așa cum a prezis Roubini, rămâne o incertitudine.

Viabilitatea Bitcoin-ului ca investiție

Bitcoin, ca și aurul, este adesea considerat un magazin de valoare fără corelație cu piața financiară mai largă. Se mișcă independent de activele și mărfurile tradiționale, ceea ce permite companiei Bitcoin să funcționeze ca un magazin de încredere de valoare în momente de incertitudine și volatilitate a pieței.

Deși nu există o corelație între Bitcoin și piața financiară mai largă, Matt Hougan, vicepreședinte de cercetare și dezvoltare Bitwise Asset Management, a declarat pentru Bloomberg într-un interviu că declinul pieței mondiale nu garantează o piață puternică pentru cripto.

„Non-corelația nu este aceeași cu corelația inversă, astfel că nu există nicio garanție că, atunci când piața va coborî, piața cripto va urca. Pe termen lung, credem că factorii fundamentali ai cripto sunt diferiți de factorul fundamental al acțiunilor și altor active, și ne așteptăm ca această corelație scăzută să persiste „, a afirmat Hougan.

Cu toate acestea, având în vedere creșterea cererii pentru Bitcoin de la generația millennials, cercetările constatând că peste o treime dintre millennials intenționează să investească în criptocurrency în următorii ani și 80% din millennials americani deja sunt conștienți de Bitcoin, este foarte probabil ca, dacă criza explodează, după cum preconizează experții, Bitcoin va rămâne un magazin viabil de valori, alături de aur.        

 

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!