Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,420.87
-1.70%
2
XRP
XRP
$0.2889
-3.17%
3
Ethereum
Ethereum
$104.94
-2.63%
5
EOS
EOS
$2.230
-3.62%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.23
-1.69%
7
Litecoin
Litecoin
$30.864
-1.04%
8
TRON
TRON
$0.026624
-4.43%
9
Stellar
Stellar
$0.083792
-6.70%
11
Cardano
Cardano
$0.037527
-2.67%
13
Monero
Monero
$43.105
-2.72%
14
IOTA
IOTA
$0.2542
-1.55%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Platforma Ethereum va gazdui prima religie in blockchain din lume 0xΩ

P

Context

Religia este o industrie de milioane de dolari, în toată lumea. Indiferent că vorbim de catolici, musulmani, budiști, sau toate cultele creștine, în zona de congregatii religioase mereu s-au învârtit sume incomensurabile. Că idee, numai pe teritoriul Statelor Unite ale Americii donațiile ajung la aproape 123 miliarde de dolari, și asta în 2016. În acest context și în condițiile în care zona de blockchain nu este reglementată și este deschisă spre inovații și idei disruptive, era doar chestiune de timp sa apara si asta – religia.

Platforma Ethereum va gazdui prima religie in blockchain din lume 0xΩ

,,Gurul” digitalizării religiei este Matt Liston. El a decis să listeze în blockchain propria religie. El va folosi platforma Ethereum iar numele religiei este un amestec de numerologie binară scientologica și simbolistică grecească ortodoxă-0xΩ. Mot-a-mot religia lui se poate citi prin-ZeroICSOmega.

Inițiatorul cultului din blockchain a declarat că va fi primul donator și că nu așteaptă la început susținere din partea altor culte sau din partea unor ONG-uri sau instituții guvernamentale.

Noua religie – intre nebunie, exchibiționism scientologic și business de viitor

Numele Matt Liston nu e prima oară când apare în atenția presei. Numele său a mai fost legat de zona de cryptocurrency și blockchain în urma unui scandal. Acesta se pare că a dat în judecată compania unde a lucrat inițial. Din spusele sale, acesta ar fi ajutat compania cu peste 152 de milioane de dolari.

Compania cu care are conflicte se numește Augur. Se pare că Augur a creat în 2015 un instrument de predicție a zonei de cryptocurrency și reușit să facă un profit de 5 milioane de dolari într-un ICO.

Liston a fost implicat în fază incipientă a companiei și a plecat sau a fost forțat să își dea demisia după mai multe conflicte cu board-ul companiei cu privire la strategiile de dezvoltare în blockchain.

De la scandaluri în blockchain la o religie controversată

După o perioadă de acalmie, Liston revine în atenția publicului cu nouă găselniță-Religia descentralizată în blockchain. După cum raportează publicatia Forbes, donațiile și dialogul comunitar vor fi realizate prin protocoalele din blockchain și contractele de tip smart vor fi active pe platforma Ethereum.

Este un cadru religios care ar putea permite ca seturile de credințe să se actualizeze mult mai rapid și, de asemenea, să democratizeze relația dintre apartenență și convergența asupra a ceea ce toată lumea crede în această religie”, a spus Liston.

Religia a fost lansată oficial în cadrul unei ceremonii religioase atipice. Evenimentul a avut loc în incinta unei expoziții moderne. Aceasta a fost găzduită la New Museum din New York de către grupul independent Rhizome.

Religia lui Liston – un amalgam de simboluri din sfera de cryptocurrency și mitologie nordică

În mitologia nordică, Valhalla (sau Valhöll, în limba nordică veche) este paradisul. Aici ajungeau războinicii vikingi după moartea eroică în luptă.

Aceștia ajungeau acolo doar prin purificarea prin foc. In plus, vitejii care mureau în bătălii erau arși pe rug pentru a ajunge în acel ținut mistic. Și Liston împrumută simboluri totemice din mitologia nordică. Ceremonia lui religioasă a constat în oferirea de hârtii cu chei private pentru wallet-uri în Ethereum. Aceste hârtii stilizau în compoziția lor flăcări.

Cripto-pasionatii, investitorii sau brokerii vor putea sa foloseasca un vot de incredere. Prin asta pot cere actualizarea legilor în cadrul unei organizații. Totodata le va permite credincioșilor să identifice, să aprobe și să dezvolte texte sacre printr-un contract de tip smart. Nu este deloc surprinzator faptul ca textele sacre ale aceste religii vor importa elemente din toate religiile si se vor amesteca cu termeni din zona de cryptocurrency.

„În această religie, oamenii participanți și cei implicați ar putea, în esență, să voteze și să schimbe în mod continuu structura și natura acesteia”,  a declarat Liston.

Sursa: https://futurism.com/blockchain-religion-matt-liston/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!