Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,431.40
-1.98%
2
XRP
XRP
$0.2896
-3.45%
3
Ethereum
Ethereum
$104.44
-4.09%
5
EOS
EOS
$2.211
-4.68%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.67
-5.45%
7
Litecoin
Litecoin
$30.585
-2.86%
8
TRON
TRON
$0.026599
-2.18%
9
Stellar
Stellar
$0.084565
-6.74%
11
Cardano
Cardano
$0.037563
-3.16%
13
Monero
Monero
$43.031
-3.26%
14
IOTA
IOTA
$0.2525
-1.55%
Latest Crypto Fear & Greed Index

PoWx vrea să schimbe algoritmii de mining pentru Bitcoin cu o tehnologie avansată

P

O fundație non-profit numita PoWx a lansat un concept inovativ de mining. Fundația vrea să pună să ruleze un program mai sofisticat în cadrul protocoalelor de tip (proof-of-work) pentru mining de bitcoin. PoWx a propus un algoritm inteligent pentru tranzactii și mining.

PoWx vrea să schimbe algoritmii de mining pentru Bitcoin cu o tehnologie avansată

Pe scurt, PoWx pledează pentru adoptarea unei tehnologii pe care o numește „Optic Proof of Work”. Ce înseamnă asta? Vorbim practic de o tehnologie laser mai eficientă din punct de vedere energetic ca vechile operațiuni software și hardware de până acum.

Ce înseamnă o tehnologie laser atunci când vorbim de blockchain?

La inceput, in 2009, utilizatorii aveau nevoie doar de un laptop simplu pentru a rula codul la bitcoin. Acum, ei au nevoie sa achizitioneze calculatoare specializate care costa mii de dolari si pe care nu le fac altceva. In plus, costurile de intretinere sunt si ele ridicate. Iar zgomotul pe care il fac echipamentele de răcire, mai ales dacă ai investit in zeci si sute de unitati de mining, este infernal.

În acest context, ideea de a schimba algoritmul de mining pentru Bitcoin rămâne în continuare o problemă stringentă.  Fondatorul PoWx, Michael Dubrovsky, consideră că schimbarea este inevitabilă.

Cum vede POWx inovația în mining?

Când vorbim de cryptocurrency, de mining, de blockchain, descentralizarea este văzută ca un diferențiator-cheie. Până la urmă asta face ca bitcoinul să fie perceput diferit față de alte criptomonede.

În acest scop, PoWx susține că dacă această problemă nu este rezolvată mai repede, Descentralizarea gândită la început se poate transforma. De ce? Din cauza centralizării operațiunilor de mining. Asta ar putea duce la un eveniment asemănător cu sistemul financiar pe care Bitcoin-ul încearcă tocmai să-l înlocuiască.

Deci, pentru a încerca să pună această problemă în zona de chestiuni rezolvate, dezvoltatorii au testat o varietate de soluții tehnice potențiale. Dubrovsky a devenit interesat de schimbarea protocolului Proof-Of-Work. El este hotărât să lucreze la acest concept, pe măsură ce a devenit convins că protocolul optic a fost cea mai bună soluție.

Ce aduce nou acest algoritm?

Potrivit echipei PoWx, acest nou algoritm, dacă va fi implementat, ar induce două îmbunătățiri uriașe ale bitcoin-ului. Una, bariera de intrare pentru companii care produc cipurile va fi mai mică, sporind astfel descentralizarea rețelei. Două, reduce consumul de energie. Estimările sugerează că mining-ul de Bitcoin reprezintă acum 0,15% din costurile de energie electrică din lume.

Cu toate acestea, un obstacol este că PoWx nu a asigurat încă strângerea de fonduri.

Dar obiectivele lor sunt totuși ambițioase, promițând pe termen scurt dezvoltarea hardware-ului open-source care să pună în practică tehnologia PoW optică și să lanseze o rețea de testare care să demonstreze designul lor open-source la început de 2019.

Pe termen lung, ei speră să lanseze o companie cu profit, numită Arrakis Photonics, pentru a pune în practică acest echipament minier optic de vârf.

Cum va fi percepută această schimbare de optică la 180 de grade?

Este o schimbare destul de drastică, una care ar necesita ca fiecare utilizator să își actualizeze software-ul dacă a fost codificat într-o propunere formală. Dacă un număr mai mare de utilizatori nu ar fi de acord cu propunerea (dacă și când va fi introdusă), bitcoin-ul ar putea chiar să fie împărțit în două criptomonede diferite,  cum s-a întâmplat cu Ethereum.

Totuși, este prea devreme să se știe cu certitudine ceea ce doresc utilizatorii. Ideea generală a dat naștere unor controverse, în trecut, în față de teorie. Și, întrucât bitcoinul este un sistem descentralizat, opinia utilizatorilor poate face diferența.

Dar Dubrovsky susține că nu este de ales – comunitatea trebuie să facă schimbarea.

„Cred că va fi dificil, dar ceea ce propunem nu este doar o îmbunătățire”, a declarat el pentru CoinDesk. „Este o necesitate dacă criptocurrency va fi cu adevărat descentralizat și folosit pentru a stoca în siguranță și pentru a muta miliarde de dolari de valoare”. Ca atare, unul dintre scopurile principale ale PoWx este acela de a lucra cu comunitatea bitcoin pentru a face schimbarea.

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!