Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,418.43
1.00%
2
Ethereum
Ethereum
$210.31
-0.40%
3
XRP
XRP
$0.3268
0.59%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$429.15
-1.41%
5
EOS
EOS
$5.241
2.48%
6
Stellar
Stellar
$0.2074
-0.24%
7
Litecoin
Litecoin
$54.308
-0.03%
9
Cardano
Cardano
$0.072706
5.34%
10
Monero
Monero
$112.00
-0.12%
12
IOTA
IOTA
$0.5315
-0.39%
13
TRON
TRON
$0.019837
1.43%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Premieră: Coreea de SUD recunoaște oficial schimburile de criptomonede

P

Pentru prima dată în istorie, guvernul Coreei de Sud a recunoscut în mod oficial instituțiile financiare și băncile reglementate în domeniul cripto-tranzacțiilor.

Premieră: Coreea de SUD recunoaște oficial schimburile de criptomonede

Publicațiile locale din Coreea de Sud au raportat că autoritățile financiare din Coreea de Sud și-au finalizat planurile de clasificare a schimburilor criptografice ca fiind o industrie numită „Exchange and Brokerage Cryptocurrency”. De ce această denumire? Pentru a permite platformelor de tranzacționare să funcționeze la o capacitate mare, cu sprijinul autorităților locale.

Coreea de Sud face un pas uriaș în față în legătură cu zona de cryptocurrency

De mai mulți ani, guvernul Coreei de Sud a luat în considerare reglementarea sectorului criptocurrency cu reglementări și politici practice. De ce acum această schimbare? Ce s-a întâmplat? Totul pentru a preveni apariția unor atacuri de hacking la scară largă. Totul pentru prevenție. Pentru a preîntâmpina încălcări ale securității. Așa cum s-a văzut în cazul Bithumb și Coinrail la începutul anului 2018.

Cu toate acestea, autoritățile financiare locale s-au temut că reglementarea pieței de criptocurrency ar determina publicul să creadă că guvernul a legitimat sectorul criptocurrency. În consecință, Coreea de Sud a amânat reglementarea schimburilor de criptomonede.

În această săptămână, publicațiile locale au scos la iveală faptul că guvernul Coreei de Sud a ajuns la un consens de recunoaștere a schimburilor de criptomonede. Le-a încadrat în zona de întreprinderi financiare reglementate. Astfel Coreea a creat o nouă industrie dedicată platformelor de tranzacționare a criptomonedelor.

Care sunt implicațiile unei astfel de decizii

Pe termen scurt, cadrul de reglementare nou creat pentru schimburile de criptomonede poate avea un impact negativ atât asupra platformelor de tranzacționare, cât și asupra investitorilor. Motivul? Asta înseamnă că autoritățile vor cunoaște clientului (KYC), operațiunile de spălare de bani (AML) și verificarea clienților politici.

De asemenea, vor fi necesare schimburi de criptomonede pe diferite platforme. Vorbim aici de Bithumb, Coinone și Korbit. Motivul? Pentru a revizui sistemele lor interne de gestionare și pentru a spori drastic măsurile de securitate pentru a rămâne în conformitate cu noile politici.

Cu toate acestea, pe termen lung, analiștii locali au declarat că decizia guvernului de a legitima sectorul criptocurrency va duce la intrarea pe piața criptografică a investitorilor instituționali și a comercianților cu amănuntul. Asta va permite ca activele digitale să fie considerate ca o clasă de active emergente.

Ce planuri mai au autoritățile din Coreea de Sud

Autoritățile din Coreea de Sud vor modifica, de asemenea, reglementările existente pentru a facilita dezvoltarea aplicațiilor descentralizate, precum Ethereum și EOS.

În următoarele luni, vor fi necesare schimburi de criptomonede. Motivul? Totul pentru a obține aprobarea necesară. De unde? Din partea agențiilor de securitate cibernetică din țară și a departamentului de informații financiare.

Moon Byung-ki, director executiv al departamentului Infotech, o companie subsidiară a celui mai mare conglomerat de telecomunicații SKT din Coreea de Sud, a declarat că, din cauza lipsei de reglementări, au existat mereu riscuri în ceea ce privește securitatea unor operațiuni.

Reglementarea schimburilor criptografice va furniza Comisiei de Servicii Financiare (FSC) controlul direct și autoritatea asupra sectorului criptocurrency. Ca atare, în ceea ce privește protecția investitorilor în anumite sectoare, industria criptocurrency în Coreea de Sud este de așteptat să vadă schimbări semnificative în următoarele câteva luni.

Sursa: https://www.ccn.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Premieră: Coreea de SUD recunoaște oficial schimburile de criptomonede

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!