Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,448.28
-2.51%
2
XRP
XRP
$0.2921
-3.51%
3
Ethereum
Ethereum
$105.42
-4.32%
5
EOS
EOS
$2.246
-3.94%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.91
-7.06%
7
Litecoin
Litecoin
$30.967
-2.70%
8
TRON
TRON
$0.026873
-1.98%
9
Stellar
Stellar
$0.085418
-7.22%
11
Cardano
Cardano
$0.037980
-3.78%
13
Monero
Monero
$43.576
-4.09%
14
IOTA
IOTA
$0.2563
-1.38%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Primăria din Riad, Capitala Arabiei Saudite, a apelat la IBM pentru un blockchain

P

Primăria din Riad, municipiul Arabiei Saudite, a colaborat cu IBM pentru a facilita serviciile guvernamentale și tranzacțiile pe un blockchain.

Primăria din Riad, Capitala Arabiei Saudite, a apelat la IBM pentru un blockchain

În termenii parteneriatului, IBM va colabora cu compania Elm, partenerul tehnologic al municipiului, pentru a dezvolta o strategie de implementare pentru a conecta tranzacțiile guvernamentale și serviciile comerciale ale cetățenilor și rezidenților pe un blocchain, e arata intr-un raport ITP.net.

Arabia Saudita face pasul catre blockchain

Administrația orașului, IBM și Elm, se vor sincroniza în continuare cu departamentele principale guvernamentale și sectoarele private și semi-guvernamentale în cadrul mai multor ateliere de lucru pentru a determina serviciile care pot fi transformate prin blockchain.

Inițial, IBM va proiecta prima soluție bazată pe blocuri în cadrul municipalității înainte ca Elm să integreze tehnologia prin serviciile oferite cetățenilor guvernului în faza a doua, a adăugat raportul.

Prin colaborarea dintre municipalitatea Riad, Elm și IBM, vom putea ajuta guvernul saudit să reimagineze și să transformăm modul în care serviciile sunt furnizate cetățenilor, locuitorilor, întreprinderilor și vizitatorilor.

Viziunea Arabiei Saudite pana in 2030 implica blockchain si cryptocurrency

Decizia de integrare a serviciilor guvernamentale și a tranzacțiilor într-un blocaj face parte din programul mai larg Saudi Vision 2030, o inițiativă adoptată de prințul Mohammad bin Salman în 2016.

Planul „pe termen lung” vede conducătorii țării făcând ceva altfel. Vorbim de o ” încercare „de a transforma economia. De la dependența copleșitoare de petrol și de stat prin investiții substanțiale în sectorul privat.

Noul efort de blocaj este în conformitate cu directivele Vision 2030. Secretarul de stat al Al Riyad Tariq bin Abdul a subliniat tehnologia de blocare descentralizată ca soluție aleasă de a îmbunătăți operațiunile și serviciile municipale pentru cetățeni.

În februarie 2018, Autoritatea Monetară Arabă Saudită (SAMA) a devenit prima bancă centrală din lume care sa alăturat rețelei RippleNet a companiei Ripple.

SAMA va desfășura un pilot bloc de mari dimensiuni. Blocul va conecta un număr de bănci participante la un registru. Asta pentru a putea urmări localizarea instantanee. Asta va permite  în mod fundamental transferuri de bani în timp real în țară.

Mai recent, guvernul, ministerul de IT și de comunicare din Arabia Saudită a colaborat cu studioul de dezvoltare Ethereum Consensys pentru a găzdui un „bootcamp” în Riad.

HYUNDAI A FĂCUT RECLAMĂ LA BLOCKCHAIN ÎN TIMPUL MECIULUI ANGLIA-SUEDIA DIN RUSIA

Anunțul a fost făcut de către Hyundai Digital Asset Company (HDAC). În cadrul spotului video este prezentată o viziune de înaltă tehnologie asupra viitorului. Apar elemente tangențiale tehnologiei Internet-of-things (IoT) și elemente de blockchain.

Spotul a fost prezentat în pauze și a avut o durată totală de câteva minute.  Reclama a fost văzută de aproape 20 de milioane de telespectatori, potrivit BBC.

Anunțul, care a fost prezentat atât pe BBC, cât și pe IpTV, a fost livrat de HDAC. HDAC este o filială a renumitei companii sud-coreene de producție a mașinilor Hyundai. HDAC a fost înființată de Chung Dae-sun, nepotul CEO-ului Chung Mong-koo, în 2017. Compania își propune să furnizeze ecosisteme sigure pentru IoT folosind tehnologia blockchain.

 

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!