Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,465.56
-3.61%
2
XRP
XRP
$0.2915
-6.27%
3
Ethereum
Ethereum
$105.40
-8.37%
5
EOS
EOS
$2.228
-7.04%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.91
-10.51%
7
Litecoin
Litecoin
$30.918
-6.20%
8
TRON
TRON
$0.026412
-9.25%
9
Stellar
Stellar
$0.087694
-9.71%
11
Cardano
Cardano
$0.038228
-7.94%
13
Monero
Monero
$43.584
-5.37%
14
IOTA
IOTA
$0.2521
-9.20%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Primul Ministru al Maltei este pro tehnologiei blockchain

P

Primul Ministru al Maltei este pro tehnologiei blockchain

Joseph Muscat a ținut un discurs impresionant pentru Organizația Națiunilor Unite în timpul întâlnirii lor din New York, săptămâna trecută. Iată câteva dintre comentariile notabile:

  • „Blockchain-ul va face din criptomonede viitorul inevitabil al banilor”.
  • Muscat a declarat că tehnologia blockchain promite „că nimeni nu este privat de proprietatea legitimă din cauza datelor compromise”, că corporațiile „devin mai răspunzătoare față de acționarii lor” și că statele „trec de la acumularea informațiilor asupra cetățenilor lor la reglementarea unui mediu în care cetățenii au încredere că manipularea datelor personale este sigură.”
  • Muscat a făcut referire la cei care au luat poziții negative împotriva tehnologiei blockchain și a criptomonedelor atunci când a spus că lupta împotriva progresului tehnologic a fost „la fel de miopică precum cele care pledează pentru căruțele cu cai, care nu trebuie înlocuite de automobile”.
  • Muscat este interesat de cei care „împerechează noua economie digitală cu un stat nou – un stat digital”. Această idee a unui „stat digital” este interesantă.

Imaginați-vă o țară care ar fi avut următoarele:

Întreaga sursă de bani compusă din monedele digitale – Cetățenii ar avea o imagine transparentă cu privire la cât de mulți bani au existat, ce decizii monetare au fost făcute din punct de vedere istoric, modul în care sistemul a fost proiectat și ceea ce urma să se întâmple în viitor. Dacă moneda era Bitcoin sau o monedă digitală similară, de natura dezinflaționistă (și, eventual, deflaționistă) ar spori poziția financiară a fiecărui cetățean în timp. În cele din urmă, cetățenii puteau vedea toate tranzacțiile financiare finalizate de către guvernul lor, ceea ce, sperăm, ar duce la o scădere a corupției și la luarea unor decizii incorecte.

Sistemul de identitate digitală – cetățenii ar putea elimina dependența de cardurile de identificare fizice, guvernele ar putea spori acuratețea identificării și ar fi mult mai ușor să se detecteze imediat utilizarea frauduloasă a identității unei persoane. 

Lanțuri digitale de aprovizionare – Guvernele ar putea urmări alimentele, medicamentele și alte lanțuri esențiale de aprovizionare. Un exemplu de scenariu ar fi în timpul unei rechemări a produselor alimentare. Guvernul ar putea identifica imediat ce alimente sunt „de vină”, de unde au provenit, în cazul în care sunt alte alimente afectate, și elimină rapid alimentele afectate din aprovizionare fără a fi nevoit să elimine o cantitate mare de alimente neafectate.

Guvernanța corporativă digitală – Mai degrabă decât să aibă încredere în contabili, raportarea și guvernanța adecvată, autoritățile de reglementare ar putea solicita societăților să furnizeze date relevante în timp real organizațiilor și / sau investitorilor adecvați. Ar putea fi extrem de agresiv ca datele sensibile să fie prezentate în mod public, dar nu ar fi greu pentru un organism de reglementare să creeze algoritmi care să identifice frauda sau stegulețele roșii mult mai eficient decât în ​​prezent.

Votul digital – Fiecare cetățean ar trebui să aibă posibilitatea de a vota. Acest lucru devine mai ușor cu un sistem de vot digital securizat, pe care cineva îl poate face de la telefon. 

Sistemul digital de sănătate – Natura birocratică a asistenței medicale în majoritatea națiunilor dezvoltate duce la cheltuieli scandaloase. Ar exista un impact financiar semnificativ prin digitalizarea numeroaselor aspecte ale unui sistem național. În plus, pacienții ar putea beneficia de o mai mare transparență și control asupra datelor privind sănătatea. Acestea sunt doar câteva idei despre cum poate arăta un stat digital. În lumea perfectă, tehnologia ar spori eficiența, securitatea, libertatea și transparența unei națiuni, toate într-o încercare de a atrage cetățeni.

Amintiți-vă, tehnologia blockchain și criptarea sunt un asalt asupra hârtiei și a birocrației. Este timpul ca statele naționale să se alăture partidului.

 

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!