Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,421.34
-1.71%
2
XRP
XRP
$0.2896
-2.95%
3
Ethereum
Ethereum
$105.05
-2.65%
5
EOS
EOS
$2.232
-3.50%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.13
-1.81%
7
Litecoin
Litecoin
$30.886
-1.08%
8
TRON
TRON
$0.026665
-4.18%
9
Stellar
Stellar
$0.084051
-6.48%
11
Cardano
Cardano
$0.037700
-2.30%
13
Monero
Monero
$43.059
-2.81%
14
IOTA
IOTA
$0.2551
-1.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Probleme la orizont pentru token-urile din blockchain-ul EOS

P

Lansarea în curs de desfăsurare a blockchain-ului EOS devine un pic mai complicată decât se preconiza. Motivul? Grupuri rivale încearcă să emita token-uri cu și despre EOS.

Dacă inițial s-a crezut că vorbim de operațiuni de tip ,,fork” din cauza cărora utilizatorii nu au putut să facă transferul între blockchain-uri, realitatea e cu totul alta. În cazul EOS, problema este că nu a fost creat încă oficial blockchain-ul principal din MainNet.

Acum, în mijlocul unei dezvoltări complexe globale, două grupuri concurente de crypto-entuziaști EOS testează diferite versiuni ale software-ului, fiecare încercând să emită cea mai corectă versiune.

EOS și culisele unei lansări în blockchain cu peripeții

Cum s-a ajuns în această situație? Se pare că totul este rezultatul generat de o companie numită Block.one, care a dezvoltat software-ul EOS după ce a câștigat mai mult de 4 miliarde de dolari într-o vânzare de token-uri. După finalizarea codului, compania a optat pentru o alegere neortodoxă, transformând protocolul efectiv către utilizatorii săi globali, iar aceștia trebuie să se replieze în blockchain.

În prezent, a fost luată o imagine a blockchainului de ethereum (unde au fost inițial emise token –urile EOS) pentru a demonstra cine deține de fapt acele criptomonede. Această imagine va fi apoi utilizată pentru a se asigura că investitorii EOS primesc token-urile lor legale pe noul blockchain EOS.

Dar, chiar dacă acest lucru a fost făcut, fază de testare înainte de lansarea blocului EOS în direct nu s-a terminat. Iar lucrul pe care aceste grupuri separate îl fac asupra software-ului lor respectiv ar putea avea un impact mare asupra controlului pe care fiecare protocol îl are după lansarea blockchainului.

Fiecare grup este alcătuit din organizații care își propun să obtină un loc de muncă lucrativ, servind drept validatoare de blockchain-uri sau „producători de blockchain-uri”-un rol în care vor fi recompensați cu token-uri EOS nou emise.

Despre validare și validatori în noul blockchain

Toți utilizatorii EOS vor vota cine primește cele 21 de poziții de validare. Altfel spus, aceste două blockchain-uri au toate argumentele de a fi motivate (cel puțin parțial). Idee este că cei responsabili de arhitectura care lansează că token-uri finale EOS în MainNet vor acumula puncte.

Că idee, sunt șanse ca aproape toți participanții să nege. Sunt şanse ca toţi să se exprime vehement cu privire la interesele lor.  Sunt şanse ca toţi să vorbească despre intenţiilor de a ajuta lansarea blockchain-ului. În schimb, ei spun că nu există concurentă, ci doar faptul că se fac experimente.

EOS – O criptomoneda care creează disensiuni în blockchain

Steve Floyd de la EOS Tribe, o organizație din grupul EOS Core, a confirmat mai multe idei.

Suntem într-o meritocrație în EOS. Desigur, oamenii incearcă să fie aleși și să-și scoată numele în față”, a comentat el.

Totuși, chiar și cu această competiție, ambele grupuri se află la unison. Ambele cred că numai un singur blockchain EOS poate supraviețui și poate fi prezentat comunitătii. Într-adevăr, ambele grupuri s-au angajat să se retragă dacă software-ul celuilalt grup este mai bun decât precedentul.

Pe 5 mai, grupul de lansare EOS Mainnet (EMLG) a făcut o declarație cheie. Reprezentantul grupului a recunoscut existenţa celor două grupuri rivale.

„Există într-adevăr două blockchain-uri candidate. Ambele au fost utilizate în prezent ca bază pentru o testare completă în ultimele 48 de ore. În conformitate cu declarația oficială EMLG, doar unul va fi prezentat oficial. Doar unul va fi arătat comunităţii din MainNet cu numele de EOS.”, a completat un oficial.

Ce se va întampla si cînd se va întampla, sunt lucruri care vor fi lamurite la timpul lor.

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!