CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Procesele Airdrops  – Cât de sănătoase sunt pentru piața de criptomonede

Procesele Airdrops – Cât de sănătoase sunt pentru piața de criptomonede

Vorbeam la finalul săptămânii trecute despre blockchain-ul EOS și strategia de a aplica procedura Airdrops în Blockchain pentru un boost de awareness. Problema este că aceste ”cadouri venite din cer” pot transforma piața într-o direcție nu prea dorită.

E ca și când niște antreprenori de succes sau niște medici care lucrează 10-12 ore pentru o anumită sumă de bani se tot lovesc la tot pasul de tot felul de “pomanagii” sau cerșetori care vor bani cadou.

Poate că aceste procese erau ok la început când pe piață existau două-trei criptomonede și oamenii trebuiau încurajați să înțeleagă fenomenul. Dar acum când avem deja zece criptomonede mai stabile si cu notorietate și poate alte zeci în pregătire, în anonimat, în fază de dispariție, să vrei să intri pe piață oferind criptomonede gratis, nu știu cât de sustenabil mai este.

Goana dupa cadouri – O isterie care poate dezechilibra piața de cryptocurrency

Să ne imaginăm că mâine toate criptomonedele vor arunca prin Airdrops cadouri la liber. Cum se va simți asta în piață, într-o moment în care oricum vorbim de o volatilitate crescută și o instabilitate la fel? Ce fel de cripto-pasionați vor dori aceste cadouri?

Să nu uităm faptul că deja se simte o tendință a investitorilor spre maximizarea profitului și mai puțin pe înțelegerea mecanismelor din cadrul unui blockchain. Să mai și primești criptomonede cadou la intervale scurte de timp, să te tot lovești de promoții de acest gen, nu știu cât de sănătos este pentru piață.

Că tot vorbim în viață reală despre cash și inflație. Dacă se tot aruncă criptomonede moca în blockchain, ce se va întâmpla la un moment dat?

Airdrops -De la Mană Cerească la efect de tip Tsunami

Airdrops, în lumea criptomonedelor, are sensul echivalat cu îmbogățirea suplimentară sau bani gratis. Atunci când anumiți dezvoltatori și ingineri de software decid că proiectul lor poate genera o monedă paralelă care să îndeplinească un alt rol in blockchain (vezi cazurile Tron si EOS) sau că propria monedă ar deveni mai accesata dacă ar oferi gratuit o monedă nou-lansată , atunci apare fenomenul de airdrop.

Pe scurt, dacă deții una dintre monedele vizate de această gratuitate, devii eligibil pentru a primi cadou: o criptomonedă moca/free/gratis numeste cum vrei. Diferența principală față de procesele de tip forks este că nu trebuie ca criptomoneda să fie divizată, ci pur și simplu devii automat parte a unui nou proiect cu șanse la câștig-uri în timp.

Altfel spus, beneficiul este garantat și fiecare deținător se bucură de un plus valoare. Din pacate, vorbim doar de potențial speculativ de creștere. Pentru că totul se rezumă la tot.

Influența reală a proceselor Airdrops asupra fluctuațiilor din zona de cryptocurrency

Însă prin raportare la tot ecosistemul digital, lucrurile sunt altfel. De cele mai multe ori vorbim despre pierderi de valoare. De ce? Pentru că și aici apare un fel de inflație . Motivul este simplu. Trece timp din momentul anunțului și până când criptomoneda cadou își face efectul. Iar in acest gap, speculanții vor cumpăra multe astfel de monede. Astfel, prețul va crește artificial.

Însă minutele de după oferirea de cadouri gratuite coincid cu o vânzare în masă. Asta face ca procesul să coboare substanțial prețul. În concluzie, mulți dintre visători ajung sa dețină monede mai puțin valoroase.

Prin urmare, e important să fim atenți la ce criptomonezi primim cadou. E important sa intelegem când și de ce. E important să nu ne repezim cu capul înainte. E doar un sfat, fiecare e liber să acționeze cum simte.

Nota:

Acest material este o opinie personală. Pentru dezbateri pe această temă folosiți cu încredere adresa de e-mail . Sau folosiți rubrica de comment de mai jos.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.