Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,414.97
0.93%
2
Ethereum
Ethereum
$209.62
-0.84%
3
XRP
XRP
$0.3251
-0.20%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$426.75
-2.03%
5
EOS
EOS
$5.221
1.97%
6
Stellar
Stellar
$0.2064
-0.76%
7
Litecoin
Litecoin
$54.170
-0.33%
9
Cardano
Cardano
$0.072517
4.98%
10
Monero
Monero
$111.70
-0.31%
12
IOTA
IOTA
$0.5314
-0.53%
13
TRON
TRON
$0.019791
1.01%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Producătorul auto Volkswagen interesat de tehnologia blockchain

P

Producătorul auto Volkswagen interesat de tehnologia blockchain

Volkswagen a solicitat un brevet care să permită vehiculelor să comunice între ele printr-o rețea bazată pe blockchain, menită să sporească siguranța rutieră prin avertizarea vehiculelor din apropiere și alertarea conducătorului auto asupra potențialelor coliziuni.

Volkswagen și viitorul blockchain al automobilelor nemțești

„În mesajele de comunicare între vehicule se schimbă informații utile pentru a permite noilor tehnologii să îmbunătățească standardul de siguranță.  Majoritatea cazurilor de utilizare pentru această tehnologie se vor focusa pe prevenție. Mesajele vor alerta un șofer despre un eveniment iminent. Ca de exemplu, două vehicule care s-au ciocnit unul cu celălalt  la o distanță anume.

În acest scop, comunicarea Vehicle-to-Vehicle se bazează pe mesaje unice, semnate de vehiculul care trimite. Sistemul de comunicare e de dapt o readaptare a sistemului din blockchain peer-to-peer.  Semnătura oferă integritate și non-respingere. Ea se va valida automat. O extindere firească la avertismentele de siguranță sunt manevrele de cooperare, care permit creșterea siguranței și eficienței utilizării drumurilor.

VOLkSWAGEN vrea să revoluționeze piața auto prin implementarea acestui brevet futurist

Brevetul se referă la autoturismele și autovehiculele conduse manual și urmărește fie să afișeze informații pentru ca un șofer să vadă, fie pur și simplu să informeze autoturismele cu privire la următoarea mișcare. Este descris un contract de colaborare între șoferi care să permită conducătorilor să încheie acorduri menite să sporească siguranța rutieră.

Manevrele de cooperare pot fi realizate într-o varietate de moduri. O modalitate eficientă este ca două vehicule să negocieze un contract. Odată ce acest contract este încheiat, se efectuează manevrele contractului negociat. În cazul în care este nevoie de o schimbare a planurilor, această schimbare trebuie să fie de acord, de asemenea.

Volkswagen vrea automobile inteligente în trafic

Principalul element al brevetului este conceptul de schimb de mesaje inter-vehiculare semnate criptografic și care servesc la crearea unei rețele de autoturisme din apropiere pentru a evita coliziunile și a lucra cu fluxul de trafic.

Brevetul explică faptul că mesajele sunt mai întâi schimbate între un vehicul și altul, fiecare mesaj conținând un „pointer” care indică unde sunt stocate informațiile relevante într-un blockchain. După ce mesajele au fost schimbate, pointerul  de la ultimul mesaj este semnat de fiecare participant și publicat pe blockchain. Dacă contractul rezultat trebuie schimbat, se adaugă un mesaj suplimentar și procesul continuă.

VOLKSWAGEN se adaugă la o listă de companii multinaționale interesate de tehnologia blokchain

Volkswagen este cea mai recentă companie multinațională interesată de a aplica un brevet de  invenție pentru zona de blockchain. Walmart a brevetat deja un sistem de accesare a înregistrărilor medicale pe un blockchain, iar Mastercard a brevetat tranzacțiile anonime cu tehnologia blockchain. Și Samsung caută brevete pentru a-și îmbunătăți logistica și eficiența operațională.

SAUSALITOS COIN, O CRIPTOMONEDĂ LANSATĂ DE UN BRAND HORECA DIN GERMANIA

Brandul Sausalitos din zona de Horeca din Germania, cu peste 4 milioane de vizitatori anual, 42 de restaurante si alte 900 de unități din zona Horeca pe teritoriul Germaniei, a lansat un program de recompense de loialitate bazat pe blockchain. Vorbim practic de o criptomonedă lansată de un lanț de restaurante și baruri din Germania.

Sausalitos Coin, care respectă cerințele ERC20, va fi oferit prin intermediul infrastructurii noului partener al lui Sausalitos qiibee, o soluție plug-and-play pentru recompense în rețeaua Ethereum.

CUM FUNCȚIONEAZĂ CRIPTOMONEDA?

Clienții care descarcă aplicația vor primi criptomonede în magazin.  Cu fiecare achiziție prin scanarea unui cod QR pot apoi să schimbe token-urile pentru bani, sau în alte criptomonede.

Ideea recompenselor de loialitate prin intermediul blockchain este una interesantă – în cazul qiibee, mărcile achiziționează mărci QBX pe schimburile de cryptocurrency pentru a declanșa un contract de tip smart.

Acest contract creează token-uri de loialitate. Sausalitos și Lattesso sunt exemple de companii care lucrează cu programul, iar tokenurile lor sunt legate de valoarea QBX. Mai multe informații pe criptomonitor.ro

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Producătorul auto Volkswagen interesat de tehnologia blockchain

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!