Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,413.52
-1.94%
2
XRP
XRP
$0.2879
-3.56%
3
Ethereum
Ethereum
$104.60
-3.14%
5
EOS
EOS
$2.225
-3.82%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.18
-1.73%
7
Litecoin
Litecoin
$30.695
-1.80%
8
TRON
TRON
$0.026536
-4.44%
9
Stellar
Stellar
$0.083348
-7.34%
11
Cardano
Cardano
$0.037381
-3.19%
13
Monero
Monero
$43.166
-2.52%
14
IOTA
IOTA
$0.2522
-2.36%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Protocoale noi pentru descentralizarea mining-ului după Bitcoin?

P

Unul dintre dezvoltatorii  software Bitcoin, Matt Corallo, a publicat un proiect prin care propune mai multe îmbunătățiri pentru operațiunile în blockchain-ul Bitcoin (BIP) . Acesta urmărește să descentralizeze în continuare activițile de mining după bitcoin prin adoptarea unui nou protocol de mining.

Protocoale noi pentru descentralizarea mining-ului după Bitcoin?

Matt Corallo este cunoscut publicului din social media ca omul din spatele hastag-ului  de twitter TheBlueMatt. Acesta a postat în contul său personal din GitHub un text cu numele „BetterHash Mining Protocol” . În acest text acesta încearcă să abordeze una dintre numeroasele „presiuni” pe care le are mining-ul de bitcoin. El vorbește despre presiuni care împing ecosistemul spre centralizare. În lucrarea sa apare menționat Stratum, protocolul  de mining cel mai utilizat.

Bitcoin față în față cu ideea unor noi protocoale de mining

După cum explică Corallo, deficiențele în designul Stratum, combinate cu faptul că majoritatea crypto-pasionaților care fac mining de bitcoin își îndreaptă atenția asupra zonei de hashpower față de bazinele de mining, limitează diversitatea șabloanelor de blockchain utilizate în rețea. Acest lucru, afirmă el, oferă operatorilor o influență nejustificată asupra actualizărilor de rețea și reduce rezistența la cenzura în Bitcoin.

„Dificil de implementat și documentat slab, proiectarea protocolului Stratum cere operatorilor de baze de date să construiască și să distribuie șabloanele de blockchain clienților lor. Fără un grup divers de oameni care fac mining, care construiesc șabloane în blockchain, rezistența la cenzură a rețelei este periclitată (de exemplu, operatorii centrelor de mining pot folosi poziția lor de putere pentru a limita fluxul de upgrade-uri de protocol) „.

Corallo încearcă să înlocuiască protocolul Stratum cu un nou sistem care împarte construcția blockchain-urilor și plățile în două protocoale – Work and Pool – colectiv cunoscut sub numele de BetterHash.

Acest lucru va permite minerilor individuali să selecteze tranzacțiile pe care le includ în blockchain-uri, în loc să permită operatorilor din bazinul de mining să facă această alegere pentru aceștia, beneficiind în același timp de plățile stabile pe care le oferă conectarea la un pool.

Mining-ul în Bitcoin în contextul  regulilor impuse de vechile forme de protocol

În prezent, persoanele care fac mining pentru Bicoin și care doresc să utilizeze propriile șabloane de blockchain trebuie să fie solo sau să se conecteze la protocolul p2pool de centre de mining descentralizate, ceea ce le sporește autonomia cu prețul de a nu putea primi plăți stabile.

Sub BetterHash, operatorii de baze de date nu ar putea să-și mai folosească poziția de putere. Practic, aceștia nu vor mai  putea să le  mai spună minerilor comenzi. Nu vor putea să le limiteze accesul la update-uri.  Nu vor putea să le interzică acestora să adopte actualizări de rețea speciale.

În plus, acordarea unui control mai mare asupra șabloanelor din blockchain are și alte avantaje. Astfel se contribuie la diminuarea riscului. Vorbim de situația în care un guvern să controleze un centru de operațiuni de mining. Motivul? Doar pentru a cenzura anumite tipuri de tranzacții.

BetterHash nu forțează minerii să își construiască propriile șabloane de blockchain.  Dacă aceștia nu doresc, nu fac asta.  În schimb le dă posibilitatea să utilizeze protocolul Work. Prin acest protocol se pot conecta la șablonul de blockchain al unui alt grup. Pot chiar  să direcționeze hashpower-ul în altă parte , dacă asta simt să facă. Când și dacă va fi adoptat acest protocol, sunt întrebări la care vom afla răspunsul într-un viitor apropiat.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!