Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,413.52
-1.94%
2
XRP
XRP
$0.2879
-3.56%
3
Ethereum
Ethereum
$104.60
-3.14%
5
EOS
EOS
$2.225
-3.82%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.18
-1.73%
7
Litecoin
Litecoin
$30.695
-1.80%
8
TRON
TRON
$0.026536
-4.44%
9
Stellar
Stellar
$0.083348
-7.34%
11
Cardano
Cardano
$0.037381
-3.19%
13
Monero
Monero
$43.166
-2.52%
14
IOTA
IOTA
$0.2522
-2.36%
Latest Crypto Fear & Greed Index

PUTIN: Tot ceea ce ține de cryptocurrency trebuie tratat cu precauție

P

Președintele rus Vladimir Putin a emis un comentariu ambiguu, cu nuanțe negative cu privire la problema emiterii de către Rusia a propriei sale criptomonede. Întrebarea i-a fost adresată în cadrul sesiunii anuale de  discuții cu publicul rus.

PUTIN: Tot ceea ce ține de cryptocurrency trebuie tratat cu precauție

Astfel, la întrebarea dacă Rusia va avea propria criptomonedă și dacă aceasta va fi controlată de guvern, Putin a dat un răspuns evaziv. La fel a reacționat și la întrebarea cu privire la viitorul banilor standard și dacă protocoalele de criptare din blockchain vor înlocui tranzacțiile obișnuite.

PUTIN : RUSIA nu se poate gândi la criptomonede din cauza crizei financiare

Putin a explicat că Rusia nu poate avea propriile tranzacții în zona de cryptocurrency, nu poate emite o criptomoneda proprie. Motivul? Criza financiară din țară.  Mai mult decât atât, Rusia este o țară cu un teritoriu vast și o criptomonedă nu poate fi deținută de un stat centralizat, deoarece asta îi depășește frontierele. Putin a vorbit puțin și despre practicile de mining după Bitcoin.  Acesta a declarat că Rusia nu reglementează practica, și o tratează foarte atent.

În ceea ce privește criptarea banilor ca formă de plată, cum ar fi criptomonedele, Putin a menționat că, deși experții spun că Japonia a adoptat parțial criptomoneda ca plată, asta nu va funcționa în alte țări.

„Relația Băncii Centrale a Federației Ruse cu zona de criptocurrency  este o relație tehnică. Instituția consideră că operațiunile de tip cryptocurrency nu sunt nici un mijloc de plată, nici un depozit de valoare. Cryptocurrency este un sistem, un concept care nu este susținut de nimic. Trebuie ca totul să fie privit cu precauție, cu grijă.”, a mai adăugat liderul de la Kremlin.

Putin a adăugat că Rusia trebuie să țină cont de acest „fenomen care se dezvoltă în lume” pentru a determina modul în care Rusia poate participa la procesele ce țin de cryptocurrency.

RUSIA ȘI ZONA DE CRYPTOCURRENCY

El a adăugat că Rusia trebuie, de asemenea, să analizeze „modul în care poate folosi tehnologia de criptocurrency pentru a evita orice restricții în domeniul activității financiare internaționale.

Aceasta este cea de-a 16-a întâlnire în direct a lui Putin. Este un eveniment anual de televiziune live. Cu aceasta ocazie i se permite publicului rus să-i solicite președintelui răspuns la diferite întrebări. Întrebările sunt cunoscute în general. Întrebările sunt verificate în prealabil pentru a nu aborda anumite probleme din politicile interne și externe ale Rusiei.

Faptul că zona criptocurrency a fost un subiect de interes, arată nivelul crescut al acestei teme. Asta demonstrează că va fi un subiect mai activ în politica rusă în viitorul apropiat.

În ceea ce privește criptarea valutară a guvernului de la Kremlin, entitățile de stat și private din Rusia au tot discutat. Ideea de a lansa un „CryptoRuble” sau „BitRuble” începând din 2015, a picat. În ianuarie anul acesta, a avut loc o tentativă de lansare a unei criptomonede emisă de stat. Ultimele zvonuri vorbesc de un alt obiectiv setat pentru mijlocul anului 2019.

La începutul lunii ianuarie, un consultant economic al lui Putin a spus că CryptoRuble ar putea contribui la atenuarea presiunilor asupra sancțiunilor financiare.

La sfârșitul lunii mai, Duma de Stat a Rusiei a aprobat aproape în unanimitate. Vorbim aici de primul din cele trei lecturi privind proiectul majoritar al legii privind criptomonedele. Tot acest proiect are in vedere și mecanismele de funcționare  a blockchain-urilor rusești.

Versiunea finală a proiectului de lege urmează să fie adoptată până la 1 iulie.

Sursa: https://cointelegraph.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!