Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,421.34
-1.71%
2
XRP
XRP
$0.2896
-2.95%
3
Ethereum
Ethereum
$105.05
-2.65%
5
EOS
EOS
$2.232
-3.50%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.13
-1.81%
7
Litecoin
Litecoin
$30.886
-1.08%
8
TRON
TRON
$0.026665
-4.18%
9
Stellar
Stellar
$0.084051
-6.48%
11
Cardano
Cardano
$0.037700
-2.30%
13
Monero
Monero
$43.059
-2.81%
14
IOTA
IOTA
$0.2551
-1.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

RIPPLE – Ascensiunea unei criptomonede care promite să rescrie istoria

R

Anul 2018 este fără îndoială anul Ripple. Chiar dacă am incercat să sintetizez din plenitudinea de informații, știri, materiale, reportaje,  tot am ajuns să obțin un text destul de laborios. Pe baza acestui material, acei cripto-entuziaști care încă nu au luat o decizie de a investi într-o criptomonedă, pot încerca și pot testa Ripple. Motivațiile le găsiți singuri! Lectură plăcută.

RIPPLE - Ascensiunea unei criptomonede care promite să rescrie istoria

Ripple și primele semnale din iarna lui 2018

➡ 11 ianuarie 

Moneygram testează protocolul pilot XRP în tranzacțiile de plată transfrontaliere.  În acel moment, Moneygram, prin soluția WalMart2Worrld devenea al doilea emițător de bani din lume, cu ajutorul acestei soluții de tranzacționare din zona de cryptocurrrency. Serviciul de remitențe Walmart2World a fost lansat oficial în aprilie.  în acea perioadă reușea transferuri de maxim 10 minute prin platorma  xCurrent/xRapid.

➡ 07 februarie 

LianLian , una dintre companiile de top 3 din China,  fondata în 2003, se alătură RippleNet si devine primul furnizor de plăți din China care alege criptomoneda Ripple.

RIPPLE - Ascensiunea unei criptomonede care promite să rescrie istoria

➡ 13 februarie 

Western Union, cel mai mare furnizor de servicii de plați din lume, confirmă faptul că testează zona de cryptocurrency cu XRP.

➡ 14 februarie 

Banca centrală din Arabia Saudită oferă platforma de tranzacțiiu Ripple băncilor din Arabia Saudită.

➡ 21 februarie 

Itau Unibanco (cea mai mare bancă privată din Brazilia), IdusInd (banca din sectorul privat din India), InstaReM (furnizor de remitențe în Singapore) anunță că vor utiliza soluția de software pentru plăți din cadrul protocolului xCurrent și că adoptă Ripple. Beetech din Brazilia și Zip Remit din Canada vor folosi pluginul xVia, Un plugging arhitecturizat de Ripple pentru corporații.

RIPPLE - Ascensiunea unei criptomonede care promite să rescrie istoria

Primavara in Asia pentru Ripple, un succes total

➡ 6 martie 

Consorțiul bancar japonez anunță lansarea aplicației pentru smartphone MoneyTap, care utilizează Ripple pentru tranzacții instant 24/7. Consorțiul este format din 61 de bănci care acoperă mai mult de 81% din totalul activelor bancare din Japonia.

➡ 9 martie 

Ripple îl angajează pe Cory Johnson de la Bloomberg director al departamentului de marketing.

➡ 19 martie 

La Bangkok Fintech Fair 2018, Sagar Sarbhai, Guvernator și  intermediar în relațiile de reglementare dintre Orientul Mijlociu și Ripple a declarat că Ripple lucrează cu peste 50  de bănci centrale din toată lumea.

RIPPLE - Ascensiunea unei criptomonede care promite să rescrie istoria

➡ 29 martie 

XRP listat pe bursa de valori în Statele Unite ale Americii. Tranzacțiile se fac pe baza de link-uri directe între conturi bancare cu USD la XRP.

➡ 11 aprilie 

Ripple investește 25 de milioane de dolari în XRP către Blockchain Capital Parallel IV. Vorbim de un fond de 150 de milioane de dolari, care construiește business-uri folosind tehnologie de tip blockchain.

➡ 12 aprilie 

Santander (Companie dezvoltatoare de soluții software și aplicații pentru smartphone) anunță prima aplicație mobilă pentru plăți globale utilizând serviciul Ripple’s xCurrent. Disponibil pentru clienții  din Regatul Unit, Santander anunța pe atunci că vor să se extindă și la nivel global.

➡ 26 aprilie 

FairFX, Exchange4Free, RationalFX, UniPAY și MoneyMatch au anunțat utilizarea platformei xVia pentru plăți.

xrp

Ripple își mărește portofoliul de parteneri strategici în diferite puncte pe glob

➡ 8 mai 

Compania de transferuri și plăți Coinone Transfer din Coreea se alătură RippleNet pentru a utiliza xCurrent.

➡ 10 mai 

Primul rezultat al platformei pilot al XRP. Remitențele din SUA în Mexic au salvat 40-70% din costuri cu ajutorul Ripple. Mercury FX declară că programul lor pilot lor XRP a avut succes și va fi lansat.

➡ 14 mai 

Corporația Mitsubishi și Krungsri Bank  au anunțaț că folosesc protocolul pilot Ripple și fac plăți între Thailanda în Singapore în blockchain-ul RippleNet.

➡ 23 mai 

Ripple Investor și actorul de la Hollywood Ashton Kutcher fac o donație de 4 milioane de dolari în numele Ripple către fondul Wildlife Ellen DeGeneres.

➡ 31 mai 

Aplicația mobilă Santander OnePay FX, lansată pentru milioane de clienți din Europa, cu ajutorul Ripple a reușit să facă tranzacții instant față de perioada standard de 3-5 zile.

➡ 4 iunie 

Ripple (XRP) a anunțat că susține Universității Blockchain Research (UBRI), în cadrul căreia „a angajat peste 50 de milioane de dolari în finanțare, expertiză în materie și resurse tehnice” către „17 instituții de prestigiu din întreaga lume”. În afară de promovarea educației despre tehnologia blockchain și încurajarea testării zonei de cryptocurrency.

RIPPLE - Ascensiunea unei criptomonede care promite să rescrie istoria

RIPPLE – îN LOC DE CONCLUZII

La o scurtă analiză și trecere în revistă a primelor 6 luni din acest an, putem observa un lucru simplu. Ripple își construiește o poziție uimitor de puternică în zona de plăți transfrontaliere. Ripple vrea sa fie prima și singura soluție de tip blockchain pentru plățile transfrontaliere de mare viteză.

Compania Ripple a atins deja acest avantaj de prim rang. Cum a reusitt? Simplu. A petrecut ani de zile în discuții cu autoritățile de reglementare mondiale pentru a rezolva problemele stringente ce țin de plățile transfrontaliere.

Ripple a scos în evidență faptul că prima lor specializare verticală a tehnologiei blochează plățile transfrontaliere, în special tranzacțiile cu sumă mică la volum mare. Pe măsură ce piața criptocurrency se maturizează și prețurile se stabilizează, ne putem aștepta ca xRapid să se ocupe de tranzacții mai mari și mai mari, pe măsură ce riscul de volatilitate scade.

Merită remarcat faptul că, chiar și cu volatilitatea actuală a XRP, CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, a declarat că este încă mai scăzut decât volatilitatea USD în cazul în care corespondentul bancar are nevoie de zile să se lichideze.

Daca iti doresti sa investi in XRP (Ripple) cel mai sigur si usor mod pentru a face asta aceasta platforma.

Sursa: https://reconsider.wordpress.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

1 comentariu

Comentarii recente

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!