Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,425.26
-1.36%
2
XRP
XRP
$0.2892
-2.10%
3
Ethereum
Ethereum
$105.26
-1.22%
5
EOS
EOS
$2.241
-3.00%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.52
-0.54%
7
Litecoin
Litecoin
$30.942
-0.41%
8
TRON
TRON
$0.026961
-3.51%
9
Stellar
Stellar
$0.084025
-5.91%
11
Cardano
Cardano
$0.037739
-1.59%
13
Monero
Monero
$43.426
-1.93%
14
IOTA
IOTA
$0.2552
-0.04%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Samsung dezvaluie trimestru record pe fondul cererii de miniere criptografice

S

La inceputul acestui an, Samsung s-a extins in masa, producand cipuri ASIC pentru extractia Bitcoin, iar mutarea este deja platita.

Samsung a avut un prim trimestru blockbuster, dupa cum reiese si din cel de-al patrulea trimestru al performantei record pentru veniturile din exploatare, catalizatorul pentru care a fost facuta cererea de cipuri utilizate in industria miniera Bitcoin. Afacerea semiconductorului Samsung s-a aprins pe fondul cererii puternice de cipuri de memorie grafica care au contribuit la compensarea „unei piete slabe de smartphone-uri.”

Pentru primul trimestru, Samsung a raportat un profit operational de 15,64 trilioane de Won coreene, sau 14,45 miliarde de dolari. Veniturile de 60,56 trilioane de Won coreene au fost alimentate de vanzarile de cipuri de memorie ale Samsung.

In ceea ce priveste afacerile cu semiconductori, castigurile au crescut semnificativ de la an la an datorita conditiilor favorabile ale pietei de memorie determinate de cererea puternica de memorie grafica si de servere, precum si de imbunatatirea castigurilor salariale atat in sistemul LSI, cat si in cele de turnatorie, telefoane inteligente si exploatari miniere in criptare

, a declarat Robert M. Yi, vicepresedinte executiv al relatiilor cu investitorii in ceea ce priveste castigurile salariale a companiei Samsung.

SeWon Chun, vicepresedinte senior al afacerii semiconductoare Samsung pentru memorie, a reiterat acest sentiment, spunand ca “pentru grafica… cererea totala a crescut datorita cererii puternice din partea cardurilor grafice si minelor de criptomonede.”

Iata cateva dintre cele mai importante: 

● In activitatea de turnatorie, unde sunt grupate criptomonedele, “castigurile au crescut pe masura ce comenzile au crescut pentru cipurile de calcul de inalta performanta”.

● Pentru trimestrul 2, cresterea veniturilor va continua sa fie alimentata de, “cresterea ofertei de produse de 10nm si de cipuri de calcul de inalta performanta”.

● Pentru a doua jumatate a anului 2018, o concentrare a activitatii de turnatorie este de a “diversifica baza de consum”.

 Un peisaj de piata foarte competitiv

Activitatea de turnatorie a companiei Samsung va fi un punct luminos in Q2, datorita unei extinderi a “furnizarii de procesoare de 10 nanometri si a cipurilor de extractie in criptare”. Cu toate acestea, slabiciunea componentelor smartphone poate afecta rezultatele trimestriale ale castigurilor.

Samsung si-a oferit, de asemenea, perspectiva pentru a doua jumatate a anului 2018, care se asteapta sa fie mai buna decat prima jumatate a anului alimentata de activitatea sa de componente. Yi a subliniat cererea puternica de DRAM.

In ceea ce priveste diversificarea bazei de consum, CCN a raportat anterior ca Samsung a furnizat cipuri ASIC la Halong Mining, pe baza unui tweet facut de MyRig, un comerciant online al minierei.

Samsung concureaza cu Taiwan Semi pe piata ASIC pentru industria miniera Bitcoin. Taiwan Semi este furnizorul minerilor giganti precum Bitmain si Canaan Creative, iar veniturile de pe aceasta piata au sustinut vanzarile trimestriale ale producatorului de cipuri ASIC cu 350 – 200 milioane de dolari, dupa Tech Crunch. Samsung isi pastreaza detaliile privind veniturile din industria miniera aproape de vest in acest segment de piata extrem de competitiv. 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Robert Tudor

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!