Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,461.32
-2.77%
2
XRP
XRP
$0.2938
-3.83%
3
Ethereum
Ethereum
$105.78
-5.21%
5
EOS
EOS
$2.246
-4.77%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.94
-8.15%
7
Litecoin
Litecoin
$31.022
-3.57%
8
TRON
TRON
$0.026963
-4.30%
9
Stellar
Stellar
$0.086193
-8.39%
11
Cardano
Cardano
$0.038120
-5.73%
13
Monero
Monero
$43.644
-5.50%
14
IOTA
IOTA
$0.2579
-2.93%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Samsung: Smartphone-urile sunt cele mai sigure device-uri atunci când vand cripto

S

Samsung a vorbit recent despre wallet-urile din cadrul smartphone-urilor cu sistem Android. Wallet-urile pentru smartphone-uri, cum ar fi Blockchain și Jaxx, sunt aplicațiile de tip „go-to” pe care majoritatea utilizatorilor de cripto le utilizează pentru a trimite și primi plăți cu active digitale.

Samsung: Smartphone-urile sunt cele mai sigure device-uri atunci când vand cripto

SAMSUNG in era cripto

Joel Snyder, consultant IT senior, contribuitor la Samsung Insights, a explicat într-o lucrare recentă că smartphone-urile sunt mult mai sigure decât laptop-urile și alte dispozitive, din cauza prezenței Trusted Execution Environment (TEE).

Majoritatea smartphone-urilor au un mediu nativ numit TEE, care funcționează ca un mediu de execuție separat, cu memorie și stocare proprie, izolate de dispozitiv. Prin urmare, nici sistemul de operare (OS), cum ar fi Android, nu poate ajunge în TEE și nu poate iniția modificări în memoria sa.

În cazul unui atac de hacking sau a unei încălcări a securității, atacatorii nu pot să intre în TEE și să încerce să fure date cum ar fi cheile private ale portofelelor de cripto, deoarece TEE există complet independent de dispozitiv.

Diferenta dintre smartphone-uri si sistemele Windows de pe laptop si Desktop

Pe laptop-uri sau computere care se bazează pe unități de stocare convenționale, cum ar fi un hard disk sau un SSD, un hacker poate rupe cu ușurință sigiliul digital al spațiului de stocare și poate fura informații financiare valoroase, inclusiv date referitoare la portofelele de criptare, care ar putea duce la pierderea de fonduri stocate în active digitale.

În decembrie 2016, o echipă de cercetare de la prestigioasa Universitate Cornell, condusă de profesorul Emin Gun Sirer, a introdus intr-un protocol prima idee de scalare a bibliei cu hardware securizat, folosind TEE-uri.

Un experiment care a facut valuri la Universitatea Cornell

Echipa de cercetare Cornell a mers mai departe decât să folosească mediul TEE nativ în smartphone-uri și a construit o tehnologie numită Teechan pe lângă TEE-urile prezente în CPU-urile și Software Guard Extensions de la Intel.

TEE există independent de dispozitivul pe care îl operează. TEE poate procesa tranzacții în afara lanțului. Ele sunt apoi introduse în tranzacții mai mari pentru decontarea pe lant. Soluțiile de scalare bazate pe aceste medii de încredere au înregistrat progrese semnificative. Si asta si in procesarea a mai mult de 2.480 tranzacții.

Sirer a continuat să dezvolte ideea de a utiliza TEE pentru a scala cripto. După cum a raportat CCN în aprilie. Într-un interviu acordat CCN, Sirer a spus multe. „SGX este o tehnologie foarte interesantă. Există și alte tehnologii de calcul de încredere, nu SGX, ci de alți furnizori. Furnizori care oferă garanții similare. Ceea ce vă oferă este capacitatea de a ști ce protocol urmează. Acesta este un salt fundamental. ”

SAMSUNG ANUNȚĂ CĂ ACCEPTĂ TRANZACȚII CU BANI DIGITALI

Practic, dacă vrei un NOTE 8, un Samsung Edge, un Samsung VR, un Samsung GEAR, poti să plătești cu XRP, Bictoin, Litecoin sau Ethereum, printre altele.

Se presupune că adoptarea criptomonedelor de către Samsung se face în mai multe etape. Prima dintre acestea fiind implementarea sistemului criptopayment în primele trei țări baltice. Potrivit rapoartelor, vor exista doar câteva magazine, la început, care vor accepta cripto. Acestea includ unul în Riga, situat în Letonia, unul în Tallinn, precum și câteva în Lituania – în Kaunas și Vilnius.

Informațiile furnizate de CopPay indică faptul că monedele digitale pe care Samsung le va accepta la început vor include un număr limitat. Acestea vor fi Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Ethereum (ETH), Steem și Dash. Acest număr de token-uri, deși mic, va oferi în continuare o oportunitate. Ii va ajuta pe mulți să înceapă să le folosească. Ceea ce ar putea indica faptul că Samsung consideră că adoptarea principală a criptomonedelor se află chiar la colț.

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!