Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,413.52
-1.94%
2
XRP
XRP
$0.2879
-3.56%
3
Ethereum
Ethereum
$104.60
-3.14%
5
EOS
EOS
$2.225
-3.82%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.18
-1.73%
7
Litecoin
Litecoin
$30.695
-1.80%
8
TRON
TRON
$0.026536
-4.44%
9
Stellar
Stellar
$0.083348
-7.34%
11
Cardano
Cardano
$0.037381
-3.19%
13
Monero
Monero
$43.166
-2.52%
14
IOTA
IOTA
$0.2522
-2.36%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Scenariu: Cum ar arăta lumea împărțită între CriptoRuble și CriptoYuani?

S

Context:

Putin a explicat recent că Rusia nu poate avea propriile tranzacții în zona de cryptocurrency, nu poate emite o criptomonedă proprie. El a motivat asta spunând că Rusia este o țară cu un teritoriu vast și o criptomonedă nu poate fi deținută de un stat centralizat, deoarece asta îi depășește frontierele. Declarațiile complete aici.

Ce este interesant este că, dincolo de aceste declarații prudente, Rusia a testat și testează zona de cryptocurrency.  Să nu uităm că în ceea ce privește criptarea valutară a guvernului de la Kremlin, entitățile de stat și private din Rusia au tot discutat.

Scenariu: Cum ar arăta lumea împărțită între CriptoRuble și CriptoYuani?

În ianuarie anul acesta a avut loc o tentativă de lansare a unei criptomonede emisă de stat. Ultimele zvonuri vorbesc de un alt obiectiv setat pentru mijlocul anului 2019.

Ce se întâmplă în China între timp?

China e mult mai bombastică în declarații când vine vorba de cryptocurrency

Să ne aducem aminte:

,,Președintele Chinei Xi Jinping, și totodată Secretar General al Partidului Comunist Chinez ,a vorbit pentru prima oară în mod pozitiv despre blockchain.  Mai mult decât atât, declarația a fost făcută în mod public în cadru unui eveniment de anvergură, în fața unui auditoriu de mii de oameni.

Președintele a vorbit cu entuziasm despre tehnologia blockchain, recunoscând potențialul său ascendent. Liderul de la Beijing a mai subliniat faptul că tehnologia blockchain va schimba întreaga lume. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței anuale organizată de către Academia Chineză de Științe.” – știrea completă aici.

O poză – lumea împărțită între CrytoRuble și CryptoYuani

Poza care urmează, scenariul pe care îl prezint nu e atât de SF pe cât sună. Să nu uităm că Putin a avut discuții complexe cu fondatorul Ethereum – Vitalik Buterin la începutul lui 2018.

Dacă mâine ar apărea cryptoRubla sau BitRubla, această decizie ar impacta piețele economice din Asia, Europa de Est, Africa și Sudul Americii. De ce Asia și Europa? E simplu.  Cât despre Africa, să nu uităm de influența Rusiei în zona de nord a Africii. Cât despre statele din sudul continentului America de Nord, lucrurile sunt și mai tranșante. Să nu uităm de Războiul Rece și de criza rachetelor cubaneze.

O cryptomonedă de stat emisă de Kremlin în blockchain ar influența tot ce înseamnă tranzacții în spațiul Euroasia. Ar fi afectate țări precum – India, Israel, Armenia, Turcia, Ucraina și sunt doar câteva.

Rusia încă alimentează cu gaz multe țări din Europa. Rusia are o cotă importantă în zona tranzacțiilor cu petrol și produse petroliere.

China și monopolul asupra industriei hi-tech

Dacă ideea unei Rusii care emite o criptomonedă cu impact global nu ne surâde foarte tare, să încercăm să ne imaginăm cum ar fi ca de mâine să există cryptoyuan-ul? Cum ar fi ca Republica Chineză să impună ca toate contractele internaționale de export-import să fie condiționate de folosirea acestei cryptomonede? Asta ar afecta peste 90% din planetă.

Așa cum am mai spus în cadrul acestei rubrici, China încă nu conștientizează impactul și monopolul pe care îl poate avea în zona de hi-tech dacă obligă toți partenerii economici să-i adopte criptomoneda.

Propoziția – Made în  China – apare pe 99% dintre produsele entry level și low cost când vorbim de gadget-uri, smartphone-uri, laptop-uri, smart TV-uri, drone, etc. Dacă toate aceste produse se vor putea importa doar folosind cryptoyuan-ul, implicațiile ar fi dramatice.

China și influența ei asupra fluctuațiilor valorilor criptomonedelor

Să ne aducem aminte ce s-a întâmplat în primele luni ale lui 2018. Când majoritatea chinezilor din lumea întreagă sărbătorea anul Cocoșului de foc. În acele zile festive bitcoin dar și alte criptomonede picau una câte una. Când chinezii încep să investească masiv în cryptocurrency, încep după ei și restul planetei să le urmărească trend-urile.

Când ajung în zona de pauză, din nou piețele emergente din zona cripto scad. Cam acesta e șablonul din cauza Chinei. Sunt sigur că până în septembrie o să simțim fluctuații rezonabile iar în perioada noiembrie-decembrie să avem un alt boom.

Nota:

Acest material este o opinie personală. Pentru dezbateri pe această temă folosiți cu încredere adresa de e-mail . Sau folosiți rubrica de comment de mai jos.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!