Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,427.40
-1.45%
2
XRP
XRP
$0.2901
-2.73%
3
Ethereum
Ethereum
$105.65
-1.83%
5
EOS
EOS
$2.239
-3.23%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.64
-0.43%
7
Litecoin
Litecoin
$31.090
-0.17%
8
TRON
TRON
$0.026862
-3.77%
9
Stellar
Stellar
$0.083655
-6.74%
11
Cardano
Cardano
$0.037836
-1.78%
13
Monero
Monero
$43.377
-2.17%
14
IOTA
IOTA
$0.2552
-1.04%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Schimbarea la față a Chinei în zona de blockchain. O analiză la rece

S

Declarația săptămânii, chiar dacă de abia este joi, vine din China.

,,Tehnologia Blockchain a devenit o parte importantă a revoluției tehnologice a secolului XXI.  China trebuie să o pună în aplicare pentru a obține un succes economic. De la începutul secolului XXI, noua generație a revoluției industriale a modificat în mod semnificativ structura economiei mondiale … Inteligența artificială, Internet of Things și blockchain-ul sunt împreună deschizătoare de drumuri pentru viitor”, declara președintele Chinei, Xi Jinping în cadrul unui eveniment public. (știrea completă pe site-ul criptomonitor.ro)

Ce înseamnă asta? Care  sunt implicațiile? E timpul să reflectăm un pic.

China – de ce alege să fie pro-blockchain?

Să ne aducem aminte că în toamna anului trecut, guvernul chinez interzicea toate tranzacțiile de tip blockchain cu criptomonede. Datorită politicilor prohibitive de atunci din zona de cryptocurrency, mulți cripto-investitori și pasionați au fost nevoiți să migreze către sud, în regiunea administrativă Hong Kong,  fostă colonie a Guvernului Britanic, zonă care încă și-a păstrat o anumită autonomie față de China .

Prin urmare, faptul că într-o săptămână mai multe voci de la Beijing încep să își schimbe atitutinea față de blockchain ar trebui să fie un semn de întrebare. Să nu uităm că în urmă cu câteva zile un oficial de la Beijing vorbea despre standardizarea tranzacțiilor în blockchain.

Ne așteaptă o criptomonedă născută în laboratoarele comuniste de la Beijing?

Faptul că președintele vine și face o asemenea declarație impactul va și fi mai mare. Încercați să faceți următorul exercițiu de imaginație. Președintele Ceaușescu vorbind în public despre cât este el de pasionat de magiun și că ar vrea să fie mai mulți pruni plantați în România.

Vă imaginați că după o astfel de declarație, tot mai mulți români ar fi dispuși să planteze pruni peste tot. Pentru că președintele Chinei nu e un președinte al unei țări democrate, este președintele unei țări comuniste, unde toate lucrurile se dictează de la vârf.

Nu e o simplă declarație politică, nu e o remarcă de atras voturi. Președintele Chinei nu trebuie să simpatizeze cu o tabără sau alta pentru că nu are cum să piardă alegerile. Prin urmare, declarațiile sunt cu impact puternic economic.

CU OCHII LARG DESCHIȘI SPRE CHINA

Am mai spus despre asta în urmă cu câteva zile. Scopul Chinei este să existe la un moment dat în lume un blockchain made în China, după chipul și asemănarea sistemului. Sunt sigur că la acest aspect s-a referit când a vorbit despre tehnologii, laboratoare, viitor.

Trebuie să fim cu ochii pe China pentru că se vor întâmpla lucruri acolo mai repede și cu un impact mai puternic decât ne putem imagina. Ca să nu mai spun că dacă ar apărea o criptomonedă chinezească aflată sub control guvernamental, piața actuală s-ar destabiliza.

Încercați să vă imaginați un miliard de chinezi. Dacă până acum aceștia optau pentru oricare variantă de monedă cripto, dintr-o dată, toți vor migra spre moneda stat. Ce se va întâmpla atunci cu Ripple, Bitcoin, Ethereum?

E un scenariu care se poate adeveri mai repede decât ne putem închipui!

Notă:

Acest material este o opinie personală. Pentru dezbateri pe această temă folosiți cu încredere adresa de e-mail . Sau folosiți rubrica de comment de mai jos.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!