Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,458.04
-3.06%
2
XRP
XRP
$0.2932
-4.39%
3
Ethereum
Ethereum
$105.56
-5.91%
5
EOS
EOS
$2.246
-5.01%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.55
-9.00%
7
Litecoin
Litecoin
$30.944
-4.23%
8
TRON
TRON
$0.026816
-5.87%
9
Stellar
Stellar
$0.086121
-9.17%
11
Cardano
Cardano
$0.038101
-6.54%
13
Monero
Monero
$43.579
-6.00%
14
IOTA
IOTA
$0.2572
-3.83%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Se intampla in UE: Prima echipa de fotbal din lume unde jucatorii sunt platiti in cripto

S

Gibraltar United, o echipă de fotbal a Diviziei Premium, va deveni prima echipă de fotbal din lume care isi va plăti jucătorii în criptomonede. Platile vor fi valabile începand cu urmatorul sezon, potrivit The Guardian. Proprietarul echipei, Pablo Dana, care a investit în Quantocoin, o platformă destinată să ofere cripto pentru uzul cotidian, a inițiat un parteneriat de sponsorizare. Astfel, una dintre mai mari echipe de fotbal din Europa și sportivii ei vor primi criptomonede in loc de bani fiat.

Se intampla in UE: Prima echipa de fotbal din lume unde jucatorii sunt platiti in cripto

GIBRALTAR a adoptat zona de cryptocurrency

Sectorul financiar din Gibraltar a îmbrățișat tehnologia blockchain. Statul este și el interesat în adoptarea acestuia și reglementarea lui. În ianuarie, guvernul a introdus legi pentru întreprinderile care utilizează tehnologia blockchain. De asemenea, guvernul intenționează să introducă un cadru de reglementare pentru ICO.

În cazul în care Gibraltar, ca națiune, speră să aducă legitimitate în zona cripto, Dana a declarat că Gibraltar United dorește să aducă mai multă transparență fotbalului. Prin tehnologia blockchain se va reduce corupția din acest sport.

Gibralta si zona de cryptocurrency

Criptocurrency a oferit, de asemenea, un mijloc de a plăti jucătorilor străini care se luptă să înființeze conturi bancare în Gibraltar, în timp ce evită taxele și onorariile. Gibraltar a fost prima instanță care a reglementat firmele de pariuri acum 20 de ani, a declarat Dana.

Guvernul a stabilit reglementări anti-spălare a banilor. Jocurile de noroc, la rândul său, au devenit stabilite în fotbal, aducând milioane de lire sterline în valoare de publicitate. Societățile de pariuri au fost sponsorii principali pentru echipele Nine Premier League.

Fotbalul tot mai interesat de zona cripto

Clubul de fotbal Arsenal din Londra a semnat o sponsorizare cu CashBet, o platforma de cryptocurrency în ianuarie. Danny Stroud, șeful parteneriatelor pentru Bursa de Fotbal din Londra, a declarat că schimbul este interesat de existența unei comunități de fotbal bazate pe token, care să permită cluburilor să interacționeze direct cu fanii.

Schimbul a aranjat, de asemenea, introducerea cripto în clubul italian Bari, și Alcobendas, un club din Madrid. Acordurile vor reduce prețurile la bilete și vor oferi șansa fanilor să cumpere capitaluri proprii în cluburi in functie de criptomoneda pe care o aleg.

Si asta nu e tot. Exista jucători internationali de fotbal care au format parteneriate cu criptomonedele.  Cele mai cunoscute surse din presa vorbesc de: Roberto Carlos, Luis Figo, Michael Owen și Lionel Messi.

Jucatori de fotbal de renume mondial tot mai atrasi de zona crypto

Harunustaspor, un club de fotbal din Turcia, a semnat în luna ianuarie cu jucătorul Omer Faruk Kiroglu un contract care este platit parțial si cu criptomonede.

Didier Drogba din Coasta de Fildeș a devenit recent ambasadorul oficial al All.me, o rețea socială bazată pe cripto. Acesta poartă haine brand-uite cu sigla lui All.me pentru a-și arăta sprijinul. Luis Suarez, un jucator uruguayan, a promovat anul trecut Stox, o platforma de blockchain pe contul lui Instagram.

Săptămâna trecută, Ronaldinho, un alt jucător, a anunțat un proiect numit Ronaldhino Soccer Coin, care intenționează să devină o platformă pentru pariurile de fotbal și comerțul electronic.

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!