Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,459.96
0.02%
2
XRP
XRP
$0.2895
-1.09%
3
Ethereum
Ethereum
$106.20
1.00%
4
EOS
EOS
$2.295
3.09%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.09
1.48%
7
Litecoin
Litecoin
$31.141
1.33%
8
TRON
TRON
$0.027469
4.51%
9
Stellar
Stellar
$0.084146
-3.78%
11
Cardano
Cardano
$0.038726
0.70%
13
Monero
Monero
$43.974
1.52%
14
IOTA
IOTA
$0.2571
0.81%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Se schimba lumea? Bancile parasesc zgarie-norii din Hong-Kong si sunt inlocuite cu start-up-uri cripto

S

Piața imobiliară din Hong Kong este una dintre cele mai scumpe din lume. Practic este baremul luxului absolut. Dupa ea o urmeaza New York, Londra și Sydney. Si asta datorita spatiului limitat pe care il ofera insula fata de celelalte magalopolisuri de pe celelalte continente.

Cu toate acestea, startup-urile cripto se mută în cei mai valoroși zgârie-nori din oraș, iar bancile clasice sunt nevoite sa faca relocari de sediu. Un semn ca lumea incepe sa se transforme si criptomonedele acapareaza din ce in ce mai mult teren.

Se schimba lumea? Bancile parasesc zgarie-norii din Hong-Kong si sunt inlocuite cu start-up-uri cripto

Hong-Kong – piatra de hotar pentru evolutia cripto

CCN a raportat că BitMEX, un schimb popular de cripto care facilitează tranzacționarea de Bitcoin și Ethereum, și-a mutat sediul la etajul 45 al Cheung Kong Center, unde a inchiriat 20.000 de metri pătrați.

Vechiul său sediu se afla în portul Victoria, o regiune din Hong Kong, cunoscută pentru proprietăți rezidențiale scumpe. În portul Victoria, BitMEX a plătit aproximativ 3180 USD pe metru pătrat, iar în centrul Cheung Kong, BitMEX plătește 573,200 de lire sterline pe lună.

BitMEX își va opera biroul în cel mai valoros zgârie-nori din Hong Kong, alături de instituții financiare importante precum Bank of America Corp, Barclays Plc, Bloomberg LP, Goldman Sachs Group Inc și Comisia pentru valori mobiliare și futures din Hong Kong.

Băncile traditionale renunta la birourile din zgarie-nori

Potrivit unui raport publicat de SCMP, un magazin de presă principal în Hong Kong, chiar și bănci importante, cum ar fi Goldman Sachs și BNP Paribas, au început să exploreze locații mai ieftine pentru birourile lor din Hong Kong din cauza creșterii comisioanelor de închiriere.

Costurile anuale de închiriere a birourilor din Hong Kong sunt în medie de aproximativ 1307 USD pe metru pătrat pe an, o rată care depășește cu ușurință West End-ul din Londra și Financial Street din Beijing.

BitMEX și Diginex Global, două companii de cripto cu sediul în Hong Kong, închiriază 72.000 de metri pătrați în total, plătindu-se în jur de 1.3 milioane de dolari pe lună.

Investitiile BitMEX si Diginex arata potentialul pietei cripto

„Companiile de blocuri nu au nici un semn de încetinire a expansiunii în Hong Kong. Aceste firme închiriază spațiu în clădiri de birouri de vârf pentru a atrage și a păstra talente „, a declarat Philip Pang, director asociat al serviciilor de birou la Colliers, pentru SCMP.

Publicația locală a anunțat că Goldman Sachs se mută din Hong Kong Central. Unde? In Causeway Bay în următoarele câteva luni pentru a economisi 30% din chiria. BNP Paribas și-a relocat biroul la Swire Properties ‘Taikoo Place.

În timp ce JPMorgan a închiriat Quayside în Kwun Tong lângă Victoria Harbor, costul chiriei nu este aproape de chiria pe care BitMEX o va plăti pe parcursul anilor următori.

BITMEX RESEARCH: PIATA ARE POTENTIAL DE CRESTERE CU AJUTORUL BITMAIN

Bitmain a trait „pierderi semnificative” in aceasta perioada. IPO-ul a fost învăluit în mister, cu câteva rapoarte susținând că ar putea ridica 18 miliarde de dolari. Iar plafonul Bitmain al băncii ar putea ajunge la 50 miliarde de dolari până la sfârșitul anului.

Aceste cifre  au venit pe fondul ultimelor rapoarte. Bitmain a pierdut sute de milioane de dolari. De ce? Din cauza pariurilor riscante plasate. Pariuri care in prezent au scazut cu 88 la suta fata de cota maxima. Firma care controla odata 85 la suta din zona cripto prin ASIC a pierdut. Si-a pierdut avantajul competitiv în ceea ce privește dezvoltarea tehnică. Restul articolului aici. 

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

1 comentariu

  • Prea complicat pt a cumpăra.Sa investești într-o monedă trebuie sa cumperi o alta, apoi sa schimbi în monedă dorita, nu înțeleg sistemul asta financiar virtual și mai ales modul de cumpărare, prea complicat.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!