Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,462.76
-3.78%
2
XRP
XRP
$0.2946
-5.24%
3
Ethereum
Ethereum
$105.42
-8.29%
5
EOS
EOS
$2.234
-6.96%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.44
-10.95%
7
Litecoin
Litecoin
$30.842
-6.65%
8
TRON
TRON
$0.026387
-9.89%
9
Stellar
Stellar
$0.087438
-9.67%
11
Cardano
Cardano
$0.038510
-7.16%
13
Monero
Monero
$43.406
-6.10%
14
IOTA
IOTA
$0.2571
-7.68%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Solutiile de coding ale romanului Vlad Zamfir apreciate de Vitalik Buterin

S

Cercetătorul și dezvoltatorul Ethereum, Vlad Zamfir, a creat prima dovadă de succes a soluției de scalare a stratului secundar Sharding cu dezvoltatorii Tim Beiko și John Marling. La ETH Berlin, unul dintre cei mai mari hackathon din lume, Zamfir a declarat într-un interviu acordat lui Rachel Rose O’Leary de la Coindesk că dezvoltatorii Ethereum vor putea să ruleze dovada de concept pe computerele lor în următoarele săptămâni.

Solutiile de coding ale romanului Vlad Zamfir apreciate de Vitalik Buterin

Vlad Zamfir l-a impresionat pe Vitalik Buterin

Sharding este o soluție complexă de strat secundar pentru Ethereum care în mod esențial împarte blocul în mai multe părți numite „Shards” pentru a optimiza procesul necesar pentru ca nodurile să verifice informațiile din rețeaua de blocuri. Vitalik Buterin, co-creatorul lui Ethereum, a sugerat în timpul unui interviu acordat presei centrale JoongAng din Coreea de Sud că extinderea lui Ethereum la capacitatea sa maximă cu Sharding și Plasma este de așteptat să dureze de la doi până la cinci ani.

Atingerea a sute de mii de tranzacții la un milion de tranzacții pe principala rețea Ethereum este posibilă, dar numai dacă Sharding și Plasma, cele două soluții majore de scalare dezvoltate de comunitatea dezvoltatorilor open source din Ethereum, sunt pe deplin integrate în rețea.

Zamfir a subliniat că scopul introducerii primei dovezi a conceptului de Sharding este de a educa dezvoltatorii în spațiu și de a începe într-o măsură mai mare procesul de implementare a Sharding-ului.

Vlad Zamfir explica conceptul de Sharding pentru Ethereum

Cercetătorul a subliniat însă că cel mai dificil aspect al soluției de scalare este mesajul transversal și shard-consistența. Mai ales daca acesta nu este abordat în totalitate și rezolvarea problemelor cripto extrem de complexe ar putea dura luni până la ani de dezvoltare activă.

Progresele realizate de proiectele independente inca se contorizeaza. Un proiect pe bază de Ethereum, a lansat primul client Sharding mobil în ecosistemul numit Nimbus, pentru a ajuta dezvoltatorii să implementeze cercetarea Sharding pentru a scala în continuare in rețeaua de blocuri Ethereum.

„Un client conceput pentru a funcționa bine pe sisteme mobile și embedded. Ceva care este suficient de modular pentru a permite o repetare rapidă. Si implementarea cercetărilor efectuate în ceea ce privește scalarea. Asta va evidentia pentru Ethereum un ecosistem descentralizat” a spus Zamfir.

Zilliqa, un alt proiect important în domeniul Sharding, implementează o abordare diferită. Vorbim tot de tehnologia Sharding urmărită de Ethereum. Tehnologie pe care analiștii o consideră pozitivă. De ce? Deoarece ar duce la apariția unor soluții alternative de scalare care pot fi adoptate de o gamă mai largă de aplicații descentralizate (dApps) .

JUSTIN DRAKE: ETHEREUM AR PUTEA SĂ SCALEZE PRIN SHARDING DIN 2020

Recent, cercetătorii de la Ethereum, inclusiv Drake și co-creatorul Vitalik Buterin, au discutat despre soluțiile de scalare și despre viitorul proiectului. Aceștia au subliniat obiectivele specifice și funcțiile noilor caracteristici din viitorul ethereum.

„Există o mulțime de oameni care trimit tranzacții și doresc ca aceste tranzacții să intre pe blockchain. Blockchain-ul este destul de popular. Si oamenii sunt destul de interesați să-l folosească. Prin urmare trebuie în principiu să concureze pentru a include aceste tranzacții „.

CE ÎNSEAMNĂ SHARDING PENTRU ETHEREUM?

Termenul Sharding este preluat din sistemele de baze de date. Să presupunem că lucrați la un site web. În baza de date aveți o cantitate mare de date. Când o salvați într-o singură bază de date, nu numai că limitează timpul de accesare / căutarea de date, ci și cauzează probleme de scalabilitate.

Ca urmare, site-ul devine mai lent. Deci, ce facem în astfel de cazuri? Răspunsul este de a împărți datele (tabelul) orizontal și de a le depozita în servere de baze de date diferite. Cu alte cuvinte, Sharding pentru baza de date.

Solutiile de coding ale romanului Vlad Zamfir apreciate de Vitalik Buterin

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!