Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,450.70
-2.58%
2
XRP
XRP
$0.2923
-3.64%
3
Ethereum
Ethereum
$105.74
-4.27%
5
EOS
EOS
$2.246
-4.12%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.59
-7.11%
7
Litecoin
Litecoin
$30.877
-3.31%
8
TRON
TRON
$0.026956
-2.19%
9
Stellar
Stellar
$0.085453
-7.75%
11
Cardano
Cardano
$0.038117
-3.98%
13
Monero
Monero
$43.620
-4.47%
14
IOTA
IOTA
$0.2567
-1.70%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Sondaj: Peste 38% din cetățenii Africii de Sud vor să investească în criptomonede

S

O companie de servicii financiare Old Mutual a lansat un studiu la început de 2018. Studiul s-a numit Savings and Investment Monitor pentru Africa de Sud. Raportul indică faptul că 38% dintre locuitorii și cetățenii celei de-a doua economii din Africa, care erau deja conștienți de existența activelor digitale, doreau să-și pună banii în criptomonede.

Sondaj: Peste 38% din cetățenii Africii de Sud vor să investească în criptomonede

AFRICA este tot mai interesată de criptomonede

S-au exprimat, de asemenea, sentimente pozitive în ceea ce privesc criptomonede în general. În timp ce 71% dintre aceștia spun că „puteți obține o mulțime de bani cu cripto”. Totuși, există și 43% dintre sud-africani care le-au comparat cu schemele piramidale.

În ceea ce privește conștientizarea criptocurrency, 60% dintre sud-africanii au declarat în sondaj că nu au avut nici o îndoială despre existența lor, în timp ce procentul celor care au demonstrat un nivel ridicat de cunoaștere a criptocurrency a fost de 4%. Cei care au avut un nivel scăzut de cunoaștere a criptomonedelor au fost 17%, în timp ce 19% au auzit despre acestea doar recent.

Studiul Old Mutual vine în urma datelor obținute de la Google Trends, care arată că, pe baza căutărilor online efectuate de Bitcoin, Africa de Sud a avut cel mai înalt nivel de interes pentru lume în criptocurrency emblematic în ultimele 12 luni.

AFRICA DE SUD interesată de blockchain și cryptocurrency

Și așa cum detaliază CCN în luna mai, un sondaj realizat de publicația americană de tehnologie MyBroadband din Africa de Sud, Survey MyBroadband 2018 Cryptocurrency, a arătat că aproape 50% dintre cei care nu dețineau active digitale sau nu aveau niciodată planificat să investească în ele anul acesta.

„Din respondenții care nu dețin sau care nu au deținut niciodată criptocurrency, aproape 50% au declarat că intenționează să investească într-un aspect al criptocurrencyu sau mining până la finalul lui 2018„, a spus CCN la vremea respectivă.

De ce e AFRICA atât de atrasă de criptomonede?

Poate ca urmare a popularitatii criptomonedelor din tara si a adoptarii mai mari fata de alte tari africane, Serviciul de venituri din Africa de Sud la sfarsitul lunii aprilie a cerut contribuabililor sa declare castigurile sau pierderile pe care le-au facut din criptomonede ca parte a veniturilor impozabile.

La vremea respectivă, SRAS a indicat că criptomonedele au fost active necorporale, nu valute. În cazul activitaților de mining de tip criptocurrency totul va fi la fel. Mai exact, agenția fiscală a spus că monedele minate vor fi tratate ca „acțiuni de tranzacționare”. Asta până când? Până când vor fi schimbate sau vândute în numerar.

Guvernatorul adjunct al Băncii de rezervă din Africa de Sud e sceptic legat de zona cripto. Francois Groepe, a părut să se alăture SRAS în mai. De ce? El a declarat atunci că banca centrală nu vede zona de cryptocurrency ca o zonă care poate oferi monede. Motivul? Asta din cauza faptului că criptomonedele nu sunt fiat.

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!