Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,462.87
-3.61%
2
XRP
XRP
$0.2924
-5.78%
3
Ethereum
Ethereum
$105.69
-7.50%
5
EOS
EOS
$2.225
-7.05%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.08
-10.10%
7
Litecoin
Litecoin
$30.834
-6.20%
8
TRON
TRON
$0.026573
-9.35%
9
Stellar
Stellar
$0.087279
-9.23%
11
Cardano
Cardano
$0.038473
-6.94%
13
Monero
Monero
$43.416
-6.61%
14
IOTA
IOTA
$0.2580
-7.10%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Square promite tranzactii cu Bitcoin cu aceeasi viteza ca platile prin card

S

Documente publice publicate recent arată că Biroul de Brevete și Mărci din SUA (USPTO) a aprobat cererea lui Square pentru brevetarea unui sistem care permite comercianților să accepte cripto împreună cu metodele convenționale de plată și să le retragă în moneda lor de alegere.

Square promite tranzactii cu Bitcoin cu aceeasi viteza ca platile prin card

Tehnologia dezvăluită abordează necesitatea în domeniu pentru un serviciu de plată capabil să accepte o diversitate mai mare de valute, inclusiv valute virtuale, inclusiv cripto (bitcoin, eter). Asta raportat la un sistem tradițional de plată într-o tranzacție între un client și un comerciant.”

Square promite ca va mari viteza de transfer in schimbul de bitcoin

În mod specific, serviciul de plată descris de Square poate facilita tranzacțiile în timp real (sau substanțial în timp real), permițând unui client să plătească în orice monedă la alegere, în timp ce comerciantul poate primi plata într-o monedă la alegere. Totul aproape instant.

Square nu ar fi primul procesor de plată care să permită comercianților să accepte plăți în criptocurrency care sunt convertite automat în moneda locală. BitPay, de exemplu, a procesat plăți de tip bitcoin începând cu 2011.

Cu toate acestea, Square are deja o penetrare imensă a pieței, adăugând astfel plăți prin cripto către sistemul său POS actual. Asta ar permite ca milioane de comercianți să accepte taxe de fără a fi nevoie să fie la bordul unui alt procesor de plată sau să convertească manual fondurile cripto în fiat.

În mod special, brevetul detaliază și un proces care permite sistemului POS să elimine latența tranzacțiilor cu cripto, asigurând că tranzacțiile de tip bitcoin (adesea criticate pentru timpul de confirmare mai lent) pot fi aprobate la aproximativ aceeași viteză ca și tranzacția cu cardul de credit.

Cum arata serviciul de plata revolutionar al lui Square

Serviciul de plată va realiza operatii inovative prin menținerea unui blockchain privat care sa înregistreze tranzacții din portofolii gestionate in timp real. Asta va permite sistemului POS să identifice balanțele modificate înainte ca tranzacțiile să fie scrise în blocul public. Potrivit brevetului, acest lucru nu elimină complet riscul unor atacuri duble, dar transferă acel risc de la comerciant la serviciul de plată.

Brevetul notează, de asemenea, că latența tranzacțiilor ar putea fi eliminată. Cum? Prin faptul că fondurile utilizatorilor au fost păstrate de rețeaua de plăți însăși. Asta permite Square să își actualizeze pur și simplu registrul său intern. Asta în loc să scrie orice tranzacții în blockchain.

Este pregatita platforma Square pentru provocarile pietei cripto?

Desigur, nu există nicio garanție că Square își va implementa efectiv rețeaua de plăți brevetate de cripto în serviciul POS. Bank of America, de exemplu, a depus cereri pentru zeci de brevete de blockchain. Dar mai departe inca nu s-au concretizat.

Cu toate acestea, Square, spre deosebire de multe firme care s-au jucat cu cercetări de tip blockchain, este condusă de un susținător al criptocurrency . După cum a raportat CCN, CEO-ul Square, Jack Dorsey, afirmă că el crede că bătălia ar putea fi moneda nativă a internetului în decurs de un deceniu. „Internetul merită o monedă națională. Va avea o monedă națională.”

În plus, brevetul în sine include desene de referință. Desene care par să prezinte plăți de tip bitcoin care sunt executate prin intermediul aplicației Cash peer-to-peer de la Square. Asta prin intermediul căreia firma a început să comercializeze bitcoin. Cand? La sfârșitul anului 2017 și începutul lui 2018.

Volumele de tranzacționare ale aplicației au fost până în prezent minore. Asta comparativ cu piața globală. Insă CFO-ul Square, Sarah Friar, a declarat recent că firma a înregistrat o „creștere reală”. Asta în baza de utilizatori BitTorrent.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!